Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2132
View
10
Reply

MSI 9th Gen laptop, nilai ke?

[Copy link]

Author: Potatoisthebest       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 02:23 PM | Show all posts |Read mode
Hi semua,

Saya sekrang mau upgrade saya punya laptop ke baru punya 9th Gen CPU laptop dan saya memang suka guna MSI kerana ventilation dan design. Tapi saya mau tanya semua di sini, harge tu nilai tak?

MSI ada beberape 9th gen model, tapi saya cuba tengok GE series dulu.

Kindly advise

Price:
asdasda.JPG

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-5-2019 03:51 PM | Show all posts
I rasa agak nilai doh. sebab i guna ge62 yg lama, hingga skrg masih boleh guna. Yg i beli tu spec pun dah GTX1060, tu masa 2-3 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 04:21 PM | Show all posts
Wow! Harganya patut
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 11:06 PM | Show all posts
kalao laptop lame kamu generasi cpu adalah 8th generasi ke bawah , naik taraf ke 9th generasi berbaloi sebabkan 7th generasi ke bawah adalah 4 core dan 8th generasi ke atas adalah 6 core, jadi dia lebih pantas dan graphic card yang tunjuk dekat flyer tu juga adalah yang terbaru.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2019 11:22 AM | Show all posts
fallenseal replied at 5-5-2019 11:06 PM
kalao laptop lame kamu generasi cpu adalah 8th generasi ke bawah , naik taraf ke 9th generasi berbal ...

skarang saya guna i7-7th Gen dengan  GTX970, ingat mau tukar, tapi saya tak sure itu price ialah standard ke atau overprice.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2019 11:22 AM | Show all posts
fallenseal replied at 5-5-2019 11:06 PM
kalao laptop lame kamu generasi cpu adalah 8th generasi ke bawah , naik taraf ke 9th generasi berbal ...

Saya ada itu budget, tapi mau dapat confirmation
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 02:25 PM | Show all posts
Harga biasa jer
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 12:39 PM | Show all posts



harga dianggap sedikit lebih tinggi daripada brand lain, tetapi kualiti lebih baik....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2019 10:24 AM | Show all posts
thanks, tapi jika saya beli, 16gb RAM cukup ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 06:11 PM | Show all posts

i suggest upgrade jadi 32gb untuk best prestasi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 12:05 PM | Show all posts
16gb tak cukup jika anda gunakan untuk design~~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list