Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6809
View
179
Reply

[Pelbagai] Keburukan beli persiapan Raya secara online

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2019 07:02 AM | Show all posts |Read mode
Ada yang beli pakaian, peralatan, kuih/ biskut dsb...

Apa kebaikannya juga?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa tgk kat telepon/ komputer/tv nampak cantik menawan tertewen. Bila sampai materialnya aduh aduh sayang indah dkhabar dari rupa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:04 AM | Show all posts
letak macam2 gambar, design..
bila klik Buy tak banyak pilihan
yang tinggal..

kirim salam jelah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:09 AM | Show all posts
Kalo beli baju..material dlm gmbr nmp elok cantik...bila sampaikain keras, panas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:12 AM | Show all posts
kalau baju raya mmg serik nk beli online...pnh dapat hauk sehauk2nya...mcm hairan lak..yang letak pic msa promot tu lain sesangat dgn yang dapat..bskut raya pn dh ada seller favourite...so maintain ja la beli dgn dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:15 AM | Show all posts
bila tengok baju2 raya kat IG memang
teringin sangat nak beli tapi tak berani..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 6-5-2019 08:15 AM
bila tengok baju2 raya kat IG memang
teringin sangat nak beli tapi tak berani..

Dah serik ke uols, harga pun boleh tahan juga kan .. boleh beli emas kalau yg glamour tu tapi kualitinya... hm ... tunggu lepas raya la dia turun harga byk, kalau ada saiz boleh la beli

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:29 AM | Show all posts
Catpaw replied at 6-5-2019 08:25 AM
Dah serik ke uols, harga pun boleh tahan juga kan .. boleh beli emas kalau yg glamour tu tapi kual ...

ok lepas raya survey balik..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:47 AM | Show all posts
tak muat...hahah..especially kalau ko tertarik tgk model tu pakai baju cantik melekat, tapi kau lupa badan kau macam tong...ahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat beli pre order. duit dah bagi barang tak sampai2... penjual berjanji nak pulangkan duit... tapi dia tak serius, buat kita tertunggu2, main2 ye... kemain lagi sebut Allah semua, mempergunakan agama sebagai tunggangan... Dah panas hati report kpdnkk kemudian report polis. Yang penting ada report korang kekal la ye rekod tak baik tu. Puas hati masa tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:10 AM | Show all posts
Bila tanya out of stock

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:16 AM | Show all posts
Catpaw replied at 6-5-2019 09:06 AM
Teringat beli pre order. duit dah bagi barang tak sampai2... penjual berjanji nak pulangkan duit...  ...

I pernah jugak
Beli baju kurung batik pre order
Dah bayar deposit
Then dah siap kena bayar balance baru

Sbb dia kata nak pos
Sekali dah bayar full payment
Senyap sunyi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:18 AM | Show all posts
Catpaw replied at 6-5-2019 07:57 AM
Masa tgk kat telepon/ komputer/tv nampak cantik menawan tertewen. Bila sampai materialnya aduh aduh  ...

I baru order kebaya kat shoppe
Harap cantik lah
Macam yg dipapar kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 6-5-2019 09:16 AM
I pernah jugak
Beli baju kurung batik pre order
Dah bayar deposit

U buat report tak? bila berlaku tu? Buat report kat kpdnkk kat laman web dia. Nanti pegawai dia akan telepun kita untuk follow up

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 6-5-2019 09:18 AM
I baru order kebaya kat shoppe
Harap cantik lah
Macam yg dipapar kan

Penjual dari mana tu? Malaysia ke luar? harga ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:20 AM | Show all posts
Catpaw replied at 6-5-2019 09:18 AM
U buat report tak? bila berlaku tu? Buat report kat kpdnkk kat laman web dia. Nanti pegawai dia ak ...

Dekat carousel masa tu
Tahun 2016
I takde buat report pun
Sunyi macam tu je


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:21 AM | Show all posts
Catpaw replied at 6-5-2019 09:19 AM
Penjual dari mana tu? Malaysia ke luar? harga ok tak?

Penjual dari Malaysia
Harga Rm144
Tambah pos Rm9
Total jadi Rm153
Tapi yg nie pre-order la
Cuma nya i berani beli kat shoppe sbb sistem dia
Klu lambat pos ke barang tak sampai ke dapat refund kan


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:24 AM | Show all posts
i serik beli online baju raya kat boutique yang i tak biasa.
pernah kena, baju i tak dapat2 lagi sedangkan lagi 3 hari nak raya.
jujur la sikit meniaga tu.
dalam instagram bukan main hari2 tepek ayat agama.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:28 AM | Show all posts
dah pernah terkena bli bj raya online harga 100++ ble sampai kualiti kain hauk gle...lps tu ble dh habis raya harga jd separuh...rasenye nak raya die naikkn harga kaw2...hampeh

skrg klu bli bj online i will make sure harge murah2 je xsampai 100 at least klu hauk kurangle rs sakit hati tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 6-5-2019 09:20 AM
Dekat carousel masa tu
Tahun 2016
I takde buat report pun

Masih ada no dia? lagi bagus kalau ada no daftar niaga dia senang kpdnkk nak buat kerja.

Saya dulu lepas settled dengan kpnkk jumpa pegawai dia bagi nasihat semua i proceed report polis.

Gigil seller tu call i nak settle hal tu. Boleh dengar suara dia nervous, main2 ye...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list