Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2649
View
37
Reply

SHOPPING YANG MAHAL OR NAMPAK MAHAL?

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-5-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 17-5-2019 08:09 AM

Jom.. share tips or story time shopping raya and bebila rasa nak beli apa apa. U all sanggup ke berhabis duit untuk nampak gah? baju mesti kat butik je... or x kisah memana? bag branded or make up high end... ce share...
confessions_of_a_shopaholic.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-5-2019 04:27 PM | Show all posts
tak.. because for me..

it's not what you wear  
but it's how you wear it..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada duit semua sanggup
Tapi yang ada keinginan je
Jadi pakai jelah apa adanya
Lagi pula i ni keje biasa je xperlu brg mahal mahal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman shopping raya...ambo sebagai seorang suami.. galakkan isteri pegi shopping dengan anak perempuan ambo Dan ambo pegi shopping untuk baju /kasut anak lelaki. Tapi kadang Pop Dan Nan (atuk dan nenek) ikut sama .
Disamping dapat kawal perbelanjaan, tak perlu beli di butik , beli di kedai biasa asalkan ianya bergaya. Beli apa yang perlu Dan ambo hadkan masa bershopping...contohnya lepas 3 jam nanti kita semua  bertemu di suatu tempat.
Si isteri selalunya surprise Kan mereka dengan aksesori seperti tudung selendang Dan sebagainya atau kemeja untuk anak lelaki.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 17-5-2019 08:27 AM
tak.. because for me..

it's not what you wear  

i suka statement u
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 17-5-2019 08:41 AM
Pengalaman shopping raya...ambo sebagai seorang suami.. galakkan isteri pegi shopping dengan anak pe ...

wife u surely sorang yg cool
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
i have bags.. and the one im using now only rm20. but no one believe me...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk contest dan menang voucher rm500 zalora. Merasalah juga pakai baju raya habang rizalman

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-5-2019 10:46 AM
Masuk contest dan menang voucher rm500 zalora. Merasalah juga pakai baju raya habang rizalman


wow.... i suka design dia.

I pulak jenis kedekut forself.. tp utk parents or anak i beli je. haritu beli set innesfree  banyakla jugak and dapat bunga.. suka suka... tu pun lepas keluar masuk kedai almost sebulan dua... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 17-5-2019 06:56 PM
wow.... i suka design dia.

I pulak jenis kedekut forself.. tp utk parents or anak i beli je.  ...


Tahun ni tak beli pun baju raya. Baju tahun lepas baru sekali pakai. Pakai baju2 dulu je untuk raya tahun ni. Elok lagi. Semalam dapat baju dua pasang. Entah contest apa pulak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-5-2019 10:59 AM
Tahun ni tak beli pun baju raya. Baju tahun lepas baru sekali pakai. Pakai baju2 dulu je untuk r ...

untung ler... i pun rasa beli selai je la... pakai baju kurung pun setahun sekali musim raya.. so mcm x worth it. Tahun lepas pun ada yg pki sekali je..baju raya mahal laaaa... yg suka 500 keatas! huh
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 17-5-2019 06:56 PM
wow.... i suka design dia.

I pulak jenis kedekut forself.. tp utk parents or anak i beli je.  ...

Rizalman design kaftan cantik. Tak nmpk mcm baju tido.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka beli yang murah tapi berkualiti. Susah betul nak cari. Bila susah nak cari, memang jarang sangat shoppingnya. Tapi mujur jugak, barang2 i bertahan lama, bukan kurang dari 1 tahun kena ganti. So, x de la menyampah sangat nak kena keluar shopping selalu..
Peningnya nak cari baju & lain2 yang murah, tapi material  yang best zaman sekarang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 17-5-2019 02:34 PM
I suka beli yang murah tapi berkualiti. Susah betul nak cari. Bila susah nak cari, memang jarang san ...

exactly.. now mahal but quality x seberapa.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 17-5-2019 10:41 PM
exactly.. now mahal but quality x seberapa.

Dahlah mahal. Kain entah apa2. Jahitannya sedih sangat. Asal lekat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Raya xdapat bonus so shopping ala kadar je.. maybe 2 psang baju, satu yang utk raya pertama, satu kurung cotton..
Pastu lebih bg kat mak n adik2.. diorg kan susah nak kuar shopping..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
for me depends on pemakai juga.. mcm i yg biasa-biasa ni pkai ikut kemampuan jela.. contoh i pakai handbag channel yg ori tp org luar mesti fikir tu channel gred AAA...

cuba kalau org yg have-have pakai jam tangan rolex mesti org fikir tu ori punya padahal tu gred AAA je beli dkt petaling street..

so kena pandai gaya kan la.. tp i suka tgok org yg pkai barang murah tp nmpk mahal and classy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling penting selesa.
Dah la raya pergi rumah ke rumah. Panas boleh basah ketiak. Kalau mahal mcmne pun tapi tak selesa, mmg rasa nk marah je.

Benda simple je kdg. Material baju. Kdg lace kt leher yg buat gatal. Labuci sangkut2. Itu yg boleh buat hot.

Again, keselesaan paling utama.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by buapakperut at 18-5-2019 05:07 AM

my friends cakap,kalau untuk apa2 occasion,kalau boleh jangan beli awal2 nanti nampak lain yg lagi lawa beli lagi dan lagi sampailah ke hari perayaan. iols rasa ok la idea tu, so iols pun beli last minute. (biasanya sehelai baju raya je,utk 1 syawal, rest of thesyawal pakai recycle hehehe,ikut kemampuan kan) sekarang iols busy sangat nak shopping so beli awal ke lambat sama je.lagipun skg dah boleh menjahit, iols desigm dan jahit sendiri baju sefamili, jimat dan vogue gitu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 18-5-2019 05:05 AM
my friends cakap,kalau untuk apa2 occasion,kalau boleh jangan beli awal2 nanti nampak lain yg lagi l ...

hehehe i pun... beli awal pastu tgk org punya.. kita pun nak jugak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list