Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3367
View
52
Reply

[KOREA] [tvN/Netflix] Abyss - Park Bo Young, Ahn Hyo Seop

[Copy link]

Author: xyla73       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2019 12:27 PM | Show all posts |Read mode
Abyss



Profile
  • Drama: Abyss
  • Revised romanization: Eobiseu
  • Hangul: 어비스
  • Genre : Fantasy, crime, romantic comedy
  • Director: Yoo Je-Won
  • Writer: Moon Soo-Yun
  • Network: tvN
  • Episodes: 16
  • Release Date: May 6 - June 25, 2019
  • Runtime: Monday & Tuesday 21:30
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Synopsis
Go Se-Yeon (Kim Sa-Rang) is a beautiful prosecutor and she is good at her job. She gets into an accident and dies. Due to mysterious bead Abyss, Ko Se-Yeon is revived, but she now has a different appearance. Go Se-Yeon (Park Bo-Young) now possesses a common appearance. The mysterious bead Abyss revives dead persons, but they gain a different appearance. Their appearance depends on how good their spirit was.
Meanwhile, Cha Min (An Se-Ha) is the successor of a cosmetics company. He is smart, humble and has a good heart. He is also unattractive. Cha Min gets into an accident and dies. Due to the mysterious bead Abyss, he comes back to life with a different appearance. Cha Min (Ahn Hyo-Seop) now has a handsome appearance.
Go Se-Yeon begins to work as an attorney at a law firm. Cha Min begins to work for Go Se-Yeon at the law firm.
credit : Asianwiki


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-5-2019 12:36 PM | Show all posts
dah tgk 3 epi..plot menarik..

kalau ikut citer ni hero tukar rupa jadi hensem lepas idup balik..heroin tebalik pulak tukar rupa dari cantik kpd biasa2 je..

so rupa mcm Kim Sa Rang (rupa heroin yg asal sblm tukar badan) ni kira cantik sgt ye ikut korean standard..sbb bagi iols biasa je..Park Bo Young tu lagi cantik & comel ikut pandangan mata i..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 18-5-2019 02:12 PM

Satu pesanan utk yg baru nak tgk jgn expect citer ni tekankan sgt on the romantic aspect..so far dia lebih pada fantasi & crime thriller..sbb kat soompi yg byk komplen tu dtgnya dari org yg ingat citer ni byk unsur2 romcom padahal xde pun..

I enjoyed the 4 episodes so far sbb plot dia quite unpredictable..citer ni lebih pd sapa2 yg suka citer misteri..

Lupa pulak nak tag @wima..uols blh consider tgk citer ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:15 AM | Show all posts
xyla73 replied at 18-5-2019 02:09 PM
Satu pesanan utk yg baru nak tgk jgn expect citer ni tekankan sgt on the romantic aspect..so far dia ...

awal uolls layan drama ni..
iolls skrg suka tggu drama  dah habis bru start tgk kalau genre crime, thriller
btw, mati2 iolls ingatkan citer ni genre romcom plus light investigation

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 20-5-2019 10:15 AM
awal uolls layan drama ni..
iolls skrg suka tggu drama  dah habis bru start tgk kalau genre crim ...

Xde benda nak tgk..bosan..

tapi genre camni memang kalau tunggu dah abis baru tgk baru best..kalau x nanti tertunggu2 je next episod..by the time sampai minggu depan tu dah lupa apa jadi episod sebelumnya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-5-2019 12:30 PM
Xde benda nak tgk..bosan..

tapi genre camni memang kalau tunggu dah abis baru tgk baru best..ka ...

uols...iols dh tgk...
saspen jugak si cha min ni mati plak...
cane plak nk hidupkan balik..ssh jugak tu..

fantasy abih drama ni tp x bleh stop plak layan...
prosecutor seo tu kot yg plg jahat cuma masih cover2 kot..lain macam je iols tgk dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 21-5-2019 01:57 AM
uols...iols dh tgk...
saspen jugak si cha min ni mati plak...
cane plak nk hidupkan balik..ssh j ...

Tulah..dahlah abyss tu ada kat serial killer tu..kalau ikut turutan yg kena idupkan balik guna abyss tu cha min, serial killer, se yeon, tunang cha min..so nak tunggu serial killer tu mati lagi baru abyss tu dpt kat se yeon..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:49 AM | Show all posts
iols pun awal ikut citer ni,,,setakat ni ok la sb dah tau fantasi kan,,so xde la mencari logika sangat

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 10:27 AM | Show all posts
cycra replied at 21-5-2019 08:49 AM
iols pun awal ikut citer ni,,,setakat ni ok la sb dah tau fantasi kan,,so xde la mencari logika sang ...

dah nama pun fantasy kan..iols ok je genre fantasy ni asal jgn ending mengarut mcm Memories of Alhambra dahlah..nightmare betul tgk ending citer tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:07 PM | Show all posts
xyla73 replied at 21-5-2019 02:27 AM
dah nama pun fantasy kan..iols ok je genre fantasy ni asal jgn ending mengarut mcm Memories of Alh ...

hahaha sama,,,iols kecewa di tgh jalan Alhambra,,huhu walaupun ada chanyeol and hyun bin,,


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-5-2019 07:58 AM
Tulah..dahlah abyss tu ada kat serial killer tu..kalau ikut turutan yg kena idupkan balik guna aby ...


Tula sng plak mati watak2 dlm ni..mentang2 ada abyss...hihi

Iols terhibur je tgk drama ni..lakonan ok..hero tu pun ok berlakon cuma bg iols xdela hensem gile mcm sume org dlm drama ni duk la kagum nau tgk dia..haha

Drama fantasi mmg kena enjoy2 je tgk..xleh nk pk logik sgt kn..cuma drama ni ada crime skali kan...stress gak la menengoknya.. park gi man byk kali tu kena tikam..tp elok selamat je sokmo kn...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 04:40 PM | Show all posts
wima replied at 21-5-2019 04:30 PM
Tula sng plak mati watak2 dlm ni..mentang2 ada abyss...hihi

Iols terhibur je tgk drama ni..la ...

kira hensemlah tu banding dgn rupa cha min sebelumnya..tapi x patut betul tunang dia cuma nak gunakan dia je..
tunang dia tu ada relation ke dgn serial killer tu? prosecuter seo tu pun..
unsur2 crime tu yg buat kita melekat tgk sbb x sabar nak tau apa jadi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-5-2019 04:40 PM
kira hensemlah tu banding dgn rupa cha min sebelumnya..tapi x patut betul tunang dia cuma nak guna ...

Tula...mcm ada connection...
Tertanya2 gak konflik ape akan dtg, sbb killer tu dh reveal dr awal lg...
Slalu cite fantasi n crime byk yg unexpected sbb tu bleh je layan..plot twist sana sini pun ok je...haha..
Maybe sbb iols mmg suka genre gini kot..romkom dh xleh nk masuk..nasibla drama ni bkn romkom...tp ok gakla chemistry hero n heroin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 21-5-2019 05:47 PM
Tula...mcm ada connection...
Tertanya2 gak konflik ape akan dtg, sbb killer tu dh reveal dr awal  ...

Romcom skrg dah mcm soft porn..tu yg x suka tu..tapi isi xde..

Yeay esok cuti blh tgk epi 5&6..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-5-2019 06:25 PM
Romcom skrg dah mcm soft porn..tu yg x suka tu..tapi isi xde..

Yeay esok cuti blh tgk epi 5&6..

iols dh tgk epi 5 dh td...
x sabo punye pasal nk tau ape jd...
6 esok la br ada kan..

tunang cha min, hee jin tu bleh plak rupa sama je x berubah bile idup balik..based on soul dorg katanya kan...hero heroin jela yg rupa lain btul..yg jahat tu pun muka still sama cuma jd tua je..tp tua2 pun kemain lg tenaga dia bunuh org kan..hati kering btul...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 21-5-2019 08:21 PM
iols dh tgk epi 5 dh td...
x sabo punye pasal nk tau ape jd...
6 esok la br ada kan..

Iols dah tgk epi 6..oh yeong cheol dah kena tangkap..

Mcm2 speku pasal rupa diorg lps idup blk..ada yg kata ikut siapa yg diorg x suka contohnya cha min x suka org hensem so dia jadi hensem lps idup balik..se yeon x suka lee mi do tu sbb rupa dia jadi mcm lee mi do..oh yeong cheol tu kan ambik rupa ayah dia..hee jin tu dia buat plastic surgery, ikut rupa asal dia lps idup blk..muka & ketinggian je yg berubah...yg lain mcm finger print, iris, dna still ikut asal..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 22-5-2019 12:07 PM
Iols dah tgk epi 6..oh yeong cheol dah kena tangkap..

Mcm2 speku pasal rupa diorg lps idup blk. ...

tula...dh kena tangkap tp still scary je dia tu...anak dia prosecutor tu harapnya bknla jahat...suka tgk muka dia lembut je..dia ni kn yg jd pakwe blind date jinkang dlm drama smile has left your eyes tu?

xleh nk agak ape jd cite ni...sbb org jahat dh kena tgkp..ape la plak nk jd...abyss tu still kt tgn dia plak tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 23-5-2019 05:42 AM
tula...dh kena tangkap tp still scary je dia tu...anak dia prosecutor tu harapnya bknla jahat...su ...

Haah..dialah tu..iols suka dengar suara dia..mcm serak2 basah gitu..

Tapi pakcik kat rumah se yeon tu pulak cakap yg bunuh se yeon tu muda..adakah prosecutor seo? Se yeon pun ingat ada sorang lagi accomplice masa mlm kejadian dia kena bunuh tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 23-5-2019 06:16 AM
Haah..dialah tu..iols suka dengar suara dia..mcm serak2 basah gitu..

Tapi pakcik kat rumah se y ...

hihi...bleh jd hero la prosecutor seo ni nnti..pakej lengkap dh tu...rupa ada...suara pun ada..haha..tp iols perasan kbykn yg suara serak2 camni muka masing2 jambu n baik je...mcm go jun pyo,mamat seo ni pastu kim sun ho..mcm x match gitu...haha..

aah...iols pun rs prosecutor ni yg seo yeon nmpk tu...dr awal mmg dia nmpk lain mcm..mcm x suka seo yeon n nk bunuh dia...j yg slalu call dia tu pun sape tah...misteri lg ni..pastu ajussi yg dia pggl abuji tu bos dia la kn..ajussi ni ayah angkat dia kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 10:04 AM | Show all posts
da tgk epi 7..
lee mi do yg sbnr dah muncul tapi rupa dia pun dah bertukar..
confuse detektif park..
dahlah lee mi do palsu aka go se yeon cakap dia xmau get back together..
betullah prosecutor seo jahat..
dia larikan mak hee jin..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list