Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4733
View
81
Reply

[Buku] Projek Seram (PS)

[Copy link]

Author: joy_ah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2019 08:46 PM | Show all posts |Read mode
Hi semua,
Ni saja mai nak share, sejak i jadi surirumah mengangkang je tengok TV kat rumah tunggu suami balik,i pun usha2 la buku dari karangkraf.
Ada satu antologi dinamakan Projek Seram (PS) sebanyak 13-14 buku yang i perasan, dikarang oleh penulis2 novel seram terkenal tanah air macam saidee nor azam, maria kajiwa, zaifuzaman ahmad, syasya bellyna, A.Darwisy. Tiap cerita akan ada tema yang selalunya menggambarkan jalan cerita atau lokasi haunting tersebut contohnya hotel, kem, kerusi, lif, tanah

Takat ni i khatam 5 je.
Buku2 under projek seram adalah seperti berikut:
PS Kem, PS Lombong, PS Highway, PS Istana, PS Kerusi, PS Cermin, PS Lif, PS Wad, PS Pokok, PS Tanah, PS Hotel, PS Hostel. PS Kolej dan PS Terowong.

PS Jamban takdak ya walau masyarakat banyak encounter hantu kat jamban2 dan tandas2. mungkin karangkraf boleh pertimbangkan?

Siri Ghaib lakonan shukri yahaya dan elizad adalah adaptasi dari PS Terowong.
Banyak cerita kat buku2 ni yang lain dari norma jalan cerita seram boleh diadaptasi jadi filem ka drama bersiri ka cerekarama hari sabtu ke.


ada sesapa yang penah baca antologi ni dak? mintak share review sikit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 19-5-2019 09:05 PM | Show all posts
Cenggini ha kulit buku dia. I beli kat ebook so kengkadang dapat harga diskaun.
Beli time diskaun je.
Nway, dalam siri yang ni kan, hanya cite a.darwisy dgn zaifuzaman je yang best.  A.darwisy pasal penumpang yang terperangkap dalam LRT yang stuck dalam terowong. Diceritakan dari mula2 LRT dibina sampaila dia beroperasi.

Zafuzaman pula pasal bebudak pempuan hilang dalam gua dan anggota polis pun siasat.


terowong.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ada buku..tp ingat2 lupa jalan citer..
IMG_20190519_210512.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 09:13 PM | Show all posts
lum_lum replied at 19-5-2019 09:07 PM
Saya ada buku..tp ingat2 lupa jalan citer..

yang no.3 pasal bebudak ada xpdc berbasikal sesat dalam terowong kat borneo. rupa-rupanya nak jadikan korban raja jin oleh orang kampung berdekatan.




Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 19-5-2019 09:13 PM
yang no.3 pasal bebudak ada xpdc berbasikal sesat dalam terowong kat borneo. rupa-rupanya nak jadi ...

Yup...btol sis...dah lama saya baca jd x baper nak ingat jalan citer..sis dah baca habis terowong?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 09:22 PM | Show all posts
Yang ni pulak berdasarkan kem. tiga2 cite pasal kem tentera.

1. Kisah latifah- latifah ni bekas comfort woman ( tahanan seks) tentera jepun yang jadi punca hilangnya anak2 dara kampung mati api.  

2. Malam Jumaat - himpunan cerita2 pasal hantu kat kem tentera.
3. Kem Rahsia - kisah 4 tentera yang terpaksa menghabiskan 6 bulan di kem ni. banyak la gangguan-gangguannya hingga berakhir dgn kematian.
kem.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 09:28 PM | Show all posts
lum_lum replied at 19-5-2019 09:19 PM
Yup...btol sis...dah lama saya baca jd x baper nak ingat jalan citer..sis dah baca habis terowong?

dah habis baca dah yang terowong ni. i dah baca tanah, kem, lombong, highway dgn terowong

tengah nak habiskan istana pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebahagian koleksi ps..selebih ada kat adik..setengah2 citer memang layan,ada juga yang slow ckit jalan citer..
IMG_20190519_212716.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:30 PM | Show all posts
urm kau tak tengok lagi buku bank akak, lagi seram

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 19-5-2019 09:28 PM
dah habis baca dah yang terowong ni. i dah baca tanah, kem, lombong, highway dgn terowong

tenga ...

Ntn lah nak baca balik..sbb dah x ingat citer camner..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sory ot jap,sis bleh try baca novel nie..bg saya citer dia memang best...
IMG_20190519_213541.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lum_lum replied at 19-5-2019 09:38 PM
Sory ot jap,sis bleh try baca novel nie..bg saya citer dia memang best...

Kannn.. 5 bintang la bg.. kite buku ni siap bertanda tangan si penulis..

Utk tidak larik topic.. yaaa sy pn suka baca buku ps nih.. yg ps lif tu, bile mlm naik lif terngiang2 lerrrr.. hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mph ada tak?info sikit ....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lum_lum at 19-5-2019 10:36 PM
LostStar replied at 19-5-2019 09:57 PM
Kannn.. 5 bintang la bg.. kite buku ni siap bertanda tangan si penulis..

Utk tidak larik topic ...


Yeker...dapat jumpa penulis a,darwisy...bestnyer...saya start follow a.darwisy masa novel kala senja dia datang..memang terbaik adik yang jarang baca novel melayu pon ngaku novel dia terbaik..meremang bulu dia masa baca buku tue
Novel PS saya mula dengan tajuk lombong..pastu tergoda dengan tajuk2 yang lain..asal nampak tajuk baru terus beli..siap kol adik bagi tau novel mana dah beli takut dia terbeli tajuk yang sama..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 19-5-2019 10:14 PM
mph ada tak?info sikit ....

Rasa cam ader....

Tq mod bg tacang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
lum_lum replied at 19-5-2019 10:24 PM
Rasa cam ader....

Tq mod bg tacang.

no problem.

ok thanks ya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-5-2019 09:30 PM
urm kau tak tengok lagi buku bank akak, lagi seram

Jahahahhahahahhahahahahahahaha terhibur i baca
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
lum_lum replied at 19-5-2019 10:21 PM
Yeker...dapat jumpa penulis a,darwisy...bestnyer...saya start follow a.darwisy masa novel kala s ...

Alamak lamanya xbc buku bahasa melayuuu, bkn la duk layan english tp masa nyer yg nan hadoooo , best plak tgk u rekemen nih
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
lum_lum replied at 19-5-2019 10:21 PM
Yeker...dapat jumpa penulis a,darwisy...bestnyer...saya start follow a.darwisy masa novel kala s ...

darwisy ni bila dia cerita dia rasa macam detail kan.. dapat rasakan macam ada kat tempat tu..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
chanteksekali replied at 19-5-2019 10:45 PM
Alamak lamanya xbc buku bahasa melayuuu, bkn la duk layan english tp masa nyer yg nan hadoooo , be ...

Try lah sis...Novel PS pon best..tambah2 bila byk flashback zaman dulu2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list