Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3244
View
38
Reply

Ke mana ku bawa diri?

[Copy link]

Author: Karinanina    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Perjalanan hidup sy warna-warni.
Saya sendiri yg warnakan.
Saya bosan dengan suami, sy keluar tapi tidak bercerai.
Saya buat apa yg sy suke dan dia tak pernah berbunyi.
Dia gagal bagi sy nafkah, bersepah jantan lain tabur duit pada saya.
Di luar sy lbh mewah.
Tapi jiwa sy kosong, kawan baik selalu nasihat, sampai bila?
Saya failkan perceraian dan sekali masuk court, maka bermula zaman janda sy.
Sy x tuntut apa pun dari dia.
Sebab dah ada yg lain menunggu.
Yang jauh lebih kaya, yg boleh beri sy kesenangan yg gagal bekas suami berikan.


Tapi sy tak mahu kawin. Sy bosan nak melayan kerenah lelaki. Dictate my every movement.bagi sy 2-3k sebulan, nak suruh sy setia macam anjing.

Di bulan baik, sy mengharap hidup sy lebih dekat dengan Allah. Sy tak mahu lg lelaki dlm hidup. Semak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
TT sekarang dah ok ke. Cari satu benda untuk fokus matlamat dulu. Apa2 pun wish u all the best TT
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya, sampai bila nak macam ni? Sesetengah org setel down untuk hari tua, hidup disamping anak2. Tapi kalau tt taknak setel down dengan kahwin pun at least rancang la hari tua nanti camana.

Semoga semuanya baik2 aja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pa tt nak sebenarnya ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
It's OK to rasa semak dgn lelaki. Bukan you tak cuba. Enjoy your singlehood for now. Jgn lupa doa semoga Allah lembut kan hati you utk terima sesuatu yg lebih baik di masa depan
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa setia mesti dikaitkan dengan anjing-anjing
Bukankah elemen kebahagiaan rumahtangga kesetiaan dan kejujuran di samping menunaikan tanggungjawab yang Allah SWT tetapkan
Takpalah TT tanak berlaki pun
Bukan lah wajib dalam hidup ni berlaki
Berlaki tu sunnah yg dituntut
Jadi kalau takda berlaki pun still boleh bahagia
Cuba cari definisi bahagia then TT barulah boleh bahagia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dusunmind replied at 20-5-2019 09:46 PM
pa tt nak sebenarnya ni

Diaaa nk jadi pelem starrr...sunting kat Skop produksen tp abam usop kata ini woyang gambar saya yg punya..bukan bossku yg punya !!! Tu dia gelandangan ler ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
bnyk lg benda tt boleh focus. bukn semata mata utk laki jak. kalau da rasa lelaki tu semak. nenek dan atuk aku pun tidur lain lain bilik usia makin meningkat. masing masing focus ibadat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 20-5-2019 09:55 PM
Kenapa setia mesti dikaitkan dengan anjing-anjing
Bukankah elemen kebahagiaan rumahtangga kesetiaan ...

Anjing n kuda are known to be very loyal to their master or owner..these are well known

Cats are famous for their enigmatic behaviour..ie who bloody care..always myself
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 20-5-2019 10:27 PM
Diaaa nk jadi pelem starrr...sunting kat Skop produksen tp abam usop kata ini woyang gambar saya y ...

Bang aji suka komen maksud tersirat
Cer habaq bagi teghang banggggg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Brapa lama mau? 10 tahun? 50? Kasik la u 100 tadak hal..what then?


Semua da kecutttt..puting pun dah shrivel..dulu mantap taut tegang ler ni smeee kendur..

Bila ajal mai? Mayb besok luse or ntah..

To cover sme ngeri ni keep on entertain diri dgn ciptaan manusia..esp dok bandor..whats a big deal kosmo life? Keep numb..layan napsu..bila abis power..ngeri datang lagi..cucuk lagi dadah dunia..hiburan hidup tu..PRETENDING life never ends...yeahhhhh..hujan pun stop..tsunami tinggi gunung pun reda..kebakaran pun stop...kenapa tidak hiburan dunia ciptaan manusia dajal sme ni?

Nabi pesan umat dia akhir zaman akan terkene penyakit TAKUT MATI n CINTA DUNIA

Btui la dah jadi..bila takut mati tu makna takmo tinggalkan dunia..sonok bermain lam dunia..tapiiiii setiap yg hidup PASTI merasai mati

Mati sebelum mati..tidur tuh..ce ponder sat

Klo tuhan tak kembalikan ruh bila nk bgn..camno? Bila kita tidor..tuhan pegang ruh kita..klo ruh tak masuk jasad balik msa nk bgn..camna????

Takdak yg boleh tolong kecuali Allah swt dan untuk tolong diri sendiri..ILMU tu kne ada..wajib

Ilmu bersihkan hati..buang sifat cela masukkan sifat terpuji..sampai Allah swt suka dan nanti diri kita selalu dalam PELIHARAAN..jagaan..lindungan Allah swt !

Never cease taubat till u died...never stop istighfar..never lost hope with Allah swt..never hate HIS creation!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Screenshot_20190408-103741_1.jpg
utk sis..this quote really helped me a lot when i tried to "restarting" my life
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts

Berapa pun dia bagi, SD tetap anggap semua terhutang budi sangat dengan dia
Kasi masa sama diri sendiri untuk menghargai diri
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
berubah lah slow2 kearah kebaikan..takper biarpon perubahan tu sgt kecil mula2. kdg perubahan yg kecil tu lagi kita senang nk istiqamah dan akan membawa kepada perubahan kebaikan yg besar.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dusunmind replied at 20-5-2019 10:34 PM
bnyk lg benda tt boleh focus. bukn semata mata utk laki jak. kalau da rasa lelaki tu semak. nenek da ...

oh no..gitu ke kalau dah tua. tido asing2 gitu. oh..maii. tua2 kalau tido sebantal gak, tak leh ke..hahahaha.
camni kena buat syarat tambahan lah kat partner
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dusunmind at 21-5-2019 10:18 AM
yuki812 replied at 21-5-2019 09:57 AM
oh no..gitu ke kalau dah tua. tido asing2 gitu. oh..maii. tua2 kalau tido sebantal gak, tak leh ke ...


boleh la. kan da laki bini tu. tpi arwah atuk dan nenek aku asing asing lain lain katil. masing masing focus ibadat. mereka tidak bergaduh pun.

tt ni macam kosong. belum jumpa tujuan utama diberikan kehidupan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 20-5-2019 09:49 PM
It's OK to rasa semak dgn lelaki. Bukan you tak cuba. Enjoy your singlehood for now. Jgn lupa doa se ...

Sighhhh. People. M tired
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 21-5-2019 11:06 AM
Sighhhh. People. M tired

Kot ye pun nak mencapub kat sini, ko tukar la pakai nick nubie dulu mak nora oiiii
Chuols kan delusyenel. Tu pun nak kena ajar ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila kaya jadi ukuran..hrmmm..susahla kalau dah tua kertu pun masih mengejar kekayaan org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 21-5-2019 11:58 AM
Kot ye pun nak mencapub kat sini, ko tukar la pakai nick nubie dulu mak nora oiiii
Chuols ka ...

Sobs sobs sobs. Nk pakai MN satu ni? Linda Onn?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list