Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1464
View
16
Reply

Sakit hati

[Copy link]

Author: komkom_2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sebulan ni mmg aku ts sakit hati dan down sangat2..
Masalah tempat kje..ikut hati nk berhenti je...
Stress dgn kwn sekerja.. Dpn muke baik.. Belakang lidah bercabang.. Aku br je kje dlm setahun lebih kat company ni....asik carik slah aku je.. Ptt kalau aku ad slah ckp la dpn2..ni mengadu kat exec x gune tu.. Bile appraisal mcm bdk tadika die komen.. Salah die aku cover.. Slah aku yg kecik dibesarkan2..benda bole settle pun.. Die buat slh yg sama aku cover siap tolong buat lagi.. Mentang2 dh 20 tahun kje.. Tp skill mengadu je yg meningkat..
Geram nye la hai... Yg exec pulak mentang die dok makan kerepek skali ngan kau kt meja time kerja kau bole pejam mata pulak..
Gerammmmm laaaaaaaa...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni musti keje bagus tapi aura competition kuat kat kolig. Sabo la boss..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Try slowtalk...sabar..ada hikmahnya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:32 PM | Show all posts
apa lagi? slow2 cari keje lain, kau jgn keje lama2 dgn berok nnt kau jadi bengap mcm dorang gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Bokashi2020! replied at 20-5-2019 11:00 PM
Ni musti keje bagus tapi aura competition kuat kat kolig. Sabo la boss..

Xde bagus mana pun.. Semua kje pun bagus.. Masalahnye manusia hampeh ni la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by komkom_2 at 21-5-2019 12:32 AM
faranaimm replied at 20-5-2019 11:02 PM
Try slowtalk...sabar..ada hikmahnya


Tu la... Tgh bersbar la ni... Sbb rasa kena tikam belakang... Dgn die ni x bole bincang.. Bile kne tego die hmm kn je.. Tau2 die g report ap ntah ngan org atas.. Abes semua kena.. Dept lain pun jd x mau tolong sbb die ni kaki komplen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by komkom_2 at 21-5-2019 12:33 AM
NBM replied at 20-5-2019 11:32 PM
apa lagi? slow2 cari keje lain, kau jgn keje lama2 dgn berok nnt kau jadi bengap mcm dorang gak


Sbb nk amek penglaman je. Sbb company kalau nk amek experience mmg ok... Tp yg x bgosnye berok tu la... Mungkin die lahir2 trus pandai mengira tu psl pndi komplen org
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
komkom_2 replied at 21-5-2019 12:27 AM
Xde bagus mana pun.. Semua kje pun bagus.. Masalahnye manusia hampeh ni la...

Careful jangan terlibat gaduh dgn derang dah la. Cari peluang je tu nak buat hal terus jadi aduan pertama
Kalau suke boleh stay, kalau tak suke belok awal masa probation
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Bokashi2020! replied at 21-5-2019 12:34 AM
Careful jangan terlibat gaduh dgn derang dah la. Cari peluang je tu nak buat hal terus jadi aduan  ...

Dh cube dh nk elak... Dgr org mengumpat psl die pun sy dgr je...silap die yg kecik2 tu pun sy buatkan.. Die nk cuti join marathon ap ntah kje x siap pun sy sambung buat... Sy x pg lgsg komplen kt org atas...ni silap yg sama die prnh buat die pg up dln group wassap... X kn la tiap benda kecik  nk upload kt semua org...
Kje ni mmg ok... Tp manusia tu.... Geram nye la...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
komkom_2 replied at 21-5-2019 12:27 AM
Xde bagus mana pun.. Semua kje pun bagus.. Masalahnye manusia hampeh ni la...

Ko yg hampa laa.bukan orang lain

Ko harap kan sangat manusia..patut harapan ko cuma kat Allah swt

Ko pi keje mna pun klo self attitude tak btui..ko sakit hati gak

Ko bleh ketawa walo dok neraka n ko bleh nangis sedih walo ko dok lam sorga

Keliling..luaran tu nooooothing laa nothing


Ko nya self development lom cukup..mcm ramai lain kat sini..klo cukupppp..cari.com dah bangkrap...astro tak laku..PM sultan pun takdok!!

How to b happy? There is no how..life is happiness..humans make it miserable ok?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:17 AM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 21-5-2019 08:18 AM

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Buat dek je la TT.  Asalkan TT do ur part kat opis tu sudah.  Dgn org yg tak berapa elok perangai tu, senyum je dah.  Tkyh rapat sgt.  Kita teruskan berakhlak baik.  Doakan agar mereka berubah.  

Ni la dunia realiti - ada org elok, ada org tak elok.  Mana2 TT pergi, mcm tu la.  It's beyond our control nak betulkan perangai org ni.  Anggap je la mereka kurang ilmu dlm bab akhlak.  Kita pun tak sempurna mana.  Kalau kita perangai elok pun, takde jaminan perangai elok tu akan kekal.  Kita yg mmg tahu yg mereka buat tu tak betul, kita didiklah hati utk bersyukur kpd Allah yg kita tak mcm tu.  Anytime je Allah boleh flip kita jd lebih teruk dari mereka.  Anytime je dorang boleh jd baik dari kita.  So selain dari mendoakan mereka, doa jugalah utk diri sendiri agar Allah tidak membolak-balikkan hati kita.  Ada sbbnya Allah bg kita jumpa dgn org mcm tu.  Tk nmpk hikmahnya sekarang, tp Insya Allah bila TT dah makin berumur dan matang, TT sendiri akan sedar apa hikmahnya.

انّا للہ و انّا الیہ راجعون

Apa2 jd keliling kita, kita sedarkan diri kita bahawa segalanya dari Allah.  Mereka perangai mcm tu pun dgn kehendakNya jua.  Jadi kita kawal hati kita je dah.  Didik hati utk belajar menerima ketidaksempurnaan org lain dan redho dgn segala ujian yg Allah bg kat kita.     Isithfar dan zikir byk2 kat opis n mana2 TT berada.  Dgn istighfar dan mengingati Allah, dpt membersihkan hati.  Membersihkan hati ni termasuk dlm ilmu tasawwuf iaitu salah satu dari tiga ilmu fardhu ain yg wajib kita belajar dan amalkan dlm kehidupan seharian.  Kita dah belajar tp kdg kita lupa.  Manusia kan.  Sbb tu kita mesti saling ingat-mengingati.

Semoga TT berjaya dan bahagia dunia akhirat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:48 AM | Show all posts
tu penyakit org skang

lebih takut org mengata dr takut tuhan


penawarnye bersihkan hati doa byk2 then byk kan buat keje kurangkan berpolitik

berkat gaji selamat hidup dunia akhirat

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:31 PM | Show all posts
apo nak sibuk kan orang. ko buek kojo ko dahla. dia ngumpek ko, kalau bos ko tau ko tak buek, dio dapek dosa yo la.

yang ponting orang yang rate kojo ko tau apo yang ko buek.



Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:28 PM | Show all posts
tt buat tak reti dah ler.
jaga kerja tt baik2, jgan sibuk hal org. lantak ler..
since tt pon cakap department lain pon mcm dah tau perangai dia kan yg gitu,
tt merempan gitu, lagi dia suka dalam hati.
senyum je tt dan tak perlu bergaul dengan org camtu.
doa yang baik2 semoga dia berubah
doa semoga allah murahkan rezeki tt..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:40 AM | Show all posts
Kenapa ko kena cover kerja dia? Kalau buat bodoh je takleh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 24-5-2019 10:40 AM
Kenapa ko kena cover kerja dia? Kalau buat bodoh je takleh?

Kalau buat bodo lg la aku kne dgn exec.. Bile aku ckp bukan die nk dgr.. Ttp la aku yg berkira, x siap kje bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertahan TT, alam pekerjaan mmg kdg macam tu. Samada hadap, buat bodo atau blah..kutip segala pengalaman wpun tpaksa cover keja org lain..cukup ilmu blh cr kerja lain. Xpayah sakit2 hati lama2 camtu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list