Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3579
View
56
Reply

Casual Dating ke friendzone sebenarnya?

[Copy link]

Author: ramaramu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 11:12 AM | Show all posts |Read mode
Hello all..
I nak minta opinion you all please.
ok here goes my concern.

I am in my early 30's tapi dah lama not in dating game. Dated my ex husband for a long time dah lupa macam mana to be back in the game.
So recently i decided ok maybe it's time to try again..
Sekarang ni i ada jumpa this guy, duda dah belas tahun in his mid 40's. So we went out few times, things are pretty well i suppose. we talk about life, family, past and what not.

So we established that we both like each other. we meet about once or twice a week.
I jadi confuse if we are seeing each other ke, casual ke, friend je ke sebab when we are not spending time together, the texting pun very minimal and very boring, but bila jumpa he's very chatty.

i'm not sure if he's always in the game since dah 15 tahun menduda. i wanted to ask but i feel like it's not my place to do so.

So at this point i tak tahu where we are. nak tanya pun tak tahu macam mana nak tanya. dilema sebab he's a lot older. ke memang ni biasa for older men?

so, yeah please help. Thank you

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tanyalah untuk kepastian
Hint bunga cinta ada x
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 11:52 AM | Show all posts
memang selalu nak tanya what are we tapi tak terluah sebab rasa macam budak budak pulak

hint bunga cinta macam mana maksud you?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 03:36 PM | Show all posts
sure ke that duda suka you? u sangkut dah dgn dia? klu i jadi u i terus je tanya..relationship ni atas dasar apa.. dari buang masa gitu jer..tunggu punya tunggu menopos suda..

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:21 PM | Show all posts
aku rasa dengan umur TT dan pasangan TT, elok kiranya korang berterus terang. takkanla nak bercinta lama-lama pulak ye.

kalau masing-masing hati dah berkenan okay la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Try utk diamkan diri and tgk dia cari u tak? Try jugak ckp xmo kua pretending u busy.. Tgk reaction dia.. If he's fine and xkisah.. Then u r just his buddy utk hilang kebosanan and nothing more.. If he insists tny kenapa mcm menjauhkan diri ke apa.. Then itu positif sign la utk u tny 'what are we' question tu.. Else, dont bother to ask and move on..

On timeframe ni try dlm 2-3mggu...mostly pon sebulan. Pastu baru boleh nilai..
The fact the guy dh 15tahun menduda pon mungkin menyebabkan dia dh xrasa nak cari penganti or xjumpa lagi yg ok.. Kadang2 sekadar nak test market pon ade jugak.. Tu je la opinion duopoloh sen i.. Harap membantu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ramaramu replied at 21-5-2019 11:52 AM
memang selalu nak tanya what are we tapi tak terluah sebab rasa macam budak budak pulak

hint  ...

Tanye jelah. Jgn buang masa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. dulu i selalu mcm ni.. keep asking opinion but not ask that person directly.. sebab deep down inside you sendiri tak sure.. you meluah sebab you nakkan validation..

Im pretty sure dia menyenangi you.. tp belum stage bercinta kot.. sebab kalau dah bercinta, you akan tau sebab dia akan luahkan perasaan to secure the relationship.. lelaki ni, mcm mana malu or pendiam pun, bila dia sukakan sorang perempuan, hell make a move..

I setuju cadangan kat atas.. cuba jual mahal sikit.. kalau dia ajak keluar ckp you bz.. biarkan dia tertanya2.. text pun tunggu dia text dulu.. kalau dia kisah & rasa kehilangan mesti dia cari u balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya kawan sahaja tu, umur dah 40 plus takkanlah tak tau nak ajak wanita bercinta..atau dia masih menunggu masa yang sesuai?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanya direct ja...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
tanya direct je tt

tapi tt kena bersedia jugak la dari sudut emosi, mana tau kot jawapan yg diterima nanti tak spt yg diharapkan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:53 AM | Show all posts
Check dulu betul ke tak duda... kdg ade yg mengaku je duda padahal

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 10:39 AM | Show all posts
Ladybird910 replied at 21-5-2019 05:48 PM
Try utk diamkan diri and tgk dia cari u tak? Try jugak ckp xmo kua pretending u busy.. Tgk reaction  ...

i decided to ikut your advice. so far he thinks im busy bila i x reply but he send few texts suruh text balik when you have time
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 10:40 AM | Show all posts
myakayina replied at 21-5-2019 03:36 PM
sure ke that duda suka you? u sangkut dah dgn dia? klu i jadi u i terus je tanya..relationship ni at ...

tangkap cintan tu tidak la.. suka boleh la.. if friends je then boleh la i keep my options open
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 10:41 AM | Show all posts
Oslo replied at 21-5-2019 06:33 PM
Rasanya kawan sahaja tu, umur dah 40 plus takkanlah tak tau nak ajak wanita bercinta..atau dia masih ...

kann.. mungkin jugak lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 10:44 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 21-5-2019 05:51 PM
Tanye jelah. Jgn buang masa

belum ada keberanian nak tanya direct..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 10:46 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 22-5-2019 11:53 AM
Check dulu betul ke tak duda... kdg ade yg mengaku je duda padahal

yang ni i berani confirm dia duda
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanya je. "You nak kahwin dengan I tak?". Kalau dia gelak2, cakap je yang you nak an open relationship. Kalau dia kata nak, then discuss to proceed on next level. Tq.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2019 09:05 AM | Show all posts
Zeatyisaac replied at 30-5-2019 08:42 PM
Tanya je. "You nak kahwin dengan I tak?". Kalau dia gelak2, cakap je yang you nak an open relationsh ...

Selamat hari raya.. i tak tanya u, tp raya tu dia bawak i jumpa anak and mak paknya. so positif je la
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 09:41 AM | Show all posts
ramaramu replied at 10-6-2019 09:05 AM
Selamat hari raya.. i tak tanya u, tp raya tu dia bawak i jumpa anak and mak paknya. so positif je ...

cerrrr citerrrr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list