Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
939
View
10
Reply

RESEPI BISKUT

[Copy link]

Author: larra89       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 04:55 PM | Show all posts |Read mode
Akak2 adik2 yang dikasihi sekalian. ada sesiapa tak yang ada resepi biskut raya yang simple mudah cute dan sedap yang boleh dibuat. boleh share resepi tak.
nak buat biskut raya tapi mood masih kelaut. kalau ada gambar contoh pun boleh jugak d sertakan.

#jangan tanya kenapa tak guna mr google. dah guna, tapi.... saja nak tanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya uols boleh search aneka biskut ke aneka resipi biskut
Kat dalam.board ni dah lama dah
Siap ada yang try buat n bg testimonial lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:36 PM | Show all posts
sis, just share...kalo sis ada buku chefwan sekut and kek tuh...trylah sebijik2...mmg jdi.....cuma i punya taste kurang manis..so i akan kurangkan sikit sukatan gila dia....

satu lagi, rajin2 belek majalah saji..kebnykan resepi yg dia beri semua xlari......
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh refer to resepi cookies Azlita. Satu lagi Azlina Ina kat Fb. Resepi doh utk tart nanas/cadbury dia sedap. Dua2 resepi dari sumber ni I guna buat jual. Cuma tu lah, ikut lidah I gula tu kena kurangkan sikit. U nak buat biskut apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 21-5-2019 09:12 AM
Rasanya uols boleh search aneka biskut ke aneka resipi biskut
Kat dalam.board ni dah lama dah
Siap ...

Ok2. Nanti try search kat board2 ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 21-5-2019 09:36 AM
sis, just share...kalo sis ada buku chefwan sekut and kek tuh...trylah sebijik2...mmg jdi.....cuma i ...

Xada plak. Sebab sy jarang nak beli buku2 masakan ni. Cuma nak blajarkan. Majalah saji bkan banyak masakan ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 21-5-2019 09:53 AM
Boleh refer to resepi cookies Azlita. Satu lagi Azlina Ina kat Fb. Resepi doh utk tart nanas/cadbury ...

Okay. Tq. Nanti try search kat fb.
Saya nak try buat2 biskut je. Nak datangkan mood raya tu. Sebab tu cari resepi yang simple dan barang x perlu lah yang banyak2 sngat
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
larra89 replied at 22-5-2019 02:53 PM
Xada plak. Sebab sy jarang nak beli buku2 masakan ni. Cuma nak blajarkan. Majalah saji bkan banyak ...

Time2 raya dia ada kuarkan edition khas tuk kek dgn biskut.... Kalo nk biskut plg simple, ringkas dgn cepat... Biskut sarang semut..... Hahhaahh... Then biskut cornflakes... Ikut jer resepi belakang kotak tuh... Satu lagi... Now kat bakery ada biskut segera... Tepung tinggal bncuh dgn butter jer... Kena rajin trylah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 11:43 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 22-5-2019 12:42 PM
Time2 raya dia ada kuarkan edition khas tuk kek dgn biskut.... Kalo nk biskut plg simple, ringkas  ...

ooo. ingatkan masakan2 je slalu. kena g kedai buku ni, menengok resepi yg ada.
biskut sarang semut ye... yeay2 ada idea. cornflake tu last2 minute boleh buat.
sarang semut x pernah buat lagi, so nak try lha


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:45 AM | Show all posts
beli ja la.bahan2 nak buat pun mahal.
kalau nak buat simple2 tu ok kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 12:15 PM | Show all posts
MFR_IN replied at 23-5-2019 03:45 AM
beli ja la.bahan2 nak buat pun mahal.
kalau nak buat simple2 tu ok kot.

beli tu boleh, tapi x semualah men tunjuk2..
kan best kalau boleh buat sendiri. hasil air tangan dan dengar komen/reaksi org time makan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list