Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9416
View
148
Reply

ADIK IPAR KEDEKUT NAK MAMPUS! FREE LOADER TAHAP MAXIMA!

[Copy link]

Author: makmelah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2019 12:12 AM | Show all posts |Read mode
Edited by makmelah at 10-8-2019 02:11 AM

macam mana lah hidup kene deal dengan org kedekut nak mamps.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeeemm.. nasi dah jadi bubur.. dari awal dah sponsor.. makin menjadi ler
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 12:25 AM | Show all posts
umbut replied at 23-5-2019 12:24 AM
Eeeemm.. nasi dah jadi bubur.. dari awal dah sponsor.. makin menjadi ler

Memang makin menjadi!

Tak sedar diri....

Langsung tak reti nk berbudi bahasa. Pulang buah keras!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok sama macam adik ipar aku kak...sakit ati..aku siap sound lg..jenuh la nk menahan..smpi la ni mls aku nk join da kak
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:49 AM | Show all posts
aku ada sorang adik ipar macam ni...tapi die freeloader dgn mak pak sendiri and try nak freeloading dgn laki aku tapi mmg kene jeling la dgn laki aku kalau die hulur duit or nak belanja betina pemalas ni yg duit dia untuk enjoy jer...bila ada duit makan luar, enjoy...bila takde duit duk umah perabih makanan...ni semua salah didikan!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:01 AM | Show all posts
Adik ipar ni kerja apa TT. Mungkin dia mmg betul2 takde duit. Sebab org yg berkira/kedekut ni selalunya rezeki sempit.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahlis kahwin tu ai x nmpk apa masalah dia
Fil sdiri yg sudi, x kn nk ngungkit kan

Cuma muka tebal oder mknn x nk byr tu, x bagi anak bini brg elok
Kena tgok la,nyb btul2 x dak duit

Org yy kita tau bduit tp manjang ngeluh x dak duit taku nk belanja tu lagi ai rengsa
Kdg2 org x bduit ni malu nak ngaku
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Makan hati diam2 bini dia, laki tak pernah beli kain. Dahlah ayah bela anak baik2

Maybe dia dapat semua kesenangan tak berkongsi dengan sesiapa. Tak biasa pecah bil time carpool. Tumpang kereta hulur terima kasih je







Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:20 AM | Show all posts
salah pilih jodoh merana.. serius it happen.. contoh alif ba ta
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak ajar org gini tak payah ajak. Kenapa ajak lagi. Aku pun ada gak yg freeloader dalam keluarga. Mmg tak ajak keluar.

Ye bila org belanja. Nanti kita belanja balik.

Anyway siapa suruh pak mentua you sponsor everything. Tak elok mengungkit.

Nak ajar freeloader ni toksah ajak lagi family dinner. Biaq pi. Takyah nak kesian kesian yg anak pompuan tu. Itu je cara mengajar. Taste their own medicine.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Bil i ada kala macam ni juga. Dia order order or dia pilih restoran, pastu bila bayar, dia tujuk bil kat biras aku. Tapi kami tak makan, so tak leh tunjuk bil kat kami.

So sometimes biras aku and sil aku pandai. Depa nak belanja depa datang awal pastu depa siap order, so orang tak leh order lagi dah.

Tapi bil pandai gak. Bila time dia belanja dia takut org order lebih dari kemampuan dia, dia siap2 order. Sebab dia taku ada org jadi cam dia order order sesuka hati.

Kalau nak ajar freeloader toksah ajak.

Or korang order je nasi kosong telur dadar sup kosong dan sambal belacan daun salad 2 helai kasi freeloader.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:16 AM | Show all posts
GigaMom replied at 23-5-2019 01:33 AM
Mahlis kahwin tu ai x nmpk apa masalah dia
Fil sdiri yg sudi, x kn nk ngungkit kan

Nak tau dia berduit ke idak ialah pabila dia ada duit beli Play Station.

Azabb takkkk mata memandangggggggg......

Nak tau dia berduit ke tidakkkk ialah..... keje asyik modify motor ngan asyik tukar helmet nk beli yg gempak2 tukar2 skinzz (corak helmet tu)....


Azabbb takkk mata memandangggg dek nonnnnnnn.....hati Mak melah ni meronta-rontaaa tiap kali jumpa hamba allah yg sorang ni....boleh pulakkk jadik ahli keluarga Makkk...ishhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:17 AM | Show all posts
KIM.K replied at 23-5-2019 01:41 AM
Makan hati diam2 bini dia, laki tak pernah beli kain. Dahlah ayah bela anak baik2

Maybe dia dapat ...

haaa tepat sekali......dia ni jenis mcm tu......

kalau makan ramai2 xreti nk chip in...

kalau carpool xreti2 nk contribute......

Jenis yg selfie and freeloader hazabillahhhhhhh~
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 03:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki kwn kwn i perangai kedekut mcm ni lah.dh kawin dn ttplah kedekkkk..last kwn i mnta cerai...pastu yg sorang lagi masih bertabahhh..17 thn kawin pun br ni i paksa vini dia beli tv..bertabah pakai tv kotak tuh..aduhailahh..i clp hrp lako ang xbeli lah..ang ajalah pi beli..nsb dengo kataaaa...siannnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:23 AM | Show all posts
MawarKelabuAsap replied at 23-5-2019 12:44 AM
Hantaran dgn mas kawin mcm mana? Dia bagi tak? Jgn ckp dia buat loan utk byr then lps dah beranak pi ...

Hantaran tu boleh tak hampir semua hantaran makanan!!!! Cinabenggggg......

Cake, chocolate,manisan, pulut kuning....pastu tang barang yg dia kasi kita ingat dia beli....tapi somehow we found out dia suruh si pompan tu beli pastu kasi ler ke dia ...pastu dia letak ler atas dulang dengan alasan kau beli la barang yg ko suka..kang aku beli ko xsuka pulak dh membazir,,,,

Mas kawin dia bayar ler yg puluh ringgit tu aja.......

takde makna nya freeloader ni nak buat loan.....mati hidup balik takkan buat loan nk kawin..... dia kikis mana yg patut.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:24 AM | Show all posts
faranaimm replied at 23-5-2019 12:48 AM
Elok sama macam adik ipar aku kak...sakit ati..aku siap sound lg..jenuh la nk menahan..smpi la ni ml ...

kannnn??? Sakit hati kannn....berdarah lagi di tusukkkk sembilu setiap kali mengadap depa anak beranak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:28 AM | Show all posts
munchkin replied at 23-5-2019 02:32 AM
Nak ajar org gini tak payah ajak. Kenapa ajak lagi. Aku pun ada gak yg freeloader dalam keluarga. Mm ...

memang hajatnya idak ler nk mengungkit TAPI bila dia janji nak buat kenduri belah laki last-last tak buat.....HOT la pak mentua iols.

imagine...dh kawin grand2 (nak tau grand ke idak, total bill kenduri aja rm30k!! belum termasuk nikahh punya bill!!) pastu bila sampai tang kenduri belah laki takde walau dh janji....

youolss imagine ler sanak saudara yg asyik2 bertanya bila kenduri belah laki, bila kenduri belah laki....nk set time and mintak cuti nk pegi.....SKALI NAN HADO.....

malu siot pak metua aku.....tu yg hot terus kali bill.....kasi bill pun bukan suruh bayar semmua....tu just hint hint nk ckp kau punya kenduri bila?? aku dh bayar semua belah pompan....

tidakk jugak dia memahami....

yang pelik bin ajaib nya....MAK DIA TU sanak saudara dia belah sana TAK MALU KE????? LANGSUNG tak malu wa cakap sama lu babe!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:32 AM | Show all posts
Edited by makmelah at 23-5-2019 03:33 AM
mizZue replied at 23-5-2019 03:18 AM
Laki kwn kwn i perangai kedekut mcm ni lah.dh kawin dn ttplah kedekkkk..last kwn i mnta cerai...past ...

see thats a very sad ending.....

idak ler kita nk mendoakan sampai depa laki bini bercerai....

cuma berharap dan berdoa tolong la tukar perangai kau tuuuuu yg kedekut tahik hidung masinnnnnnn....

tapikan chuolls.... bini dia pulak nampak gaya mcm jenis radho laki dia mcm tu.......tak penah pulak dengar dia complain ke atau mengeluh atau tarik muka.

maybe sbb baru kawin kannnnn....masih di fasa honeymoon ....

bayangkan tahap freeloader dia....baru ni ku tanya baju raya anak kau dh sorted ke.....bini dia senyum2 malu ckp "tak beli.....guna baju anak buah abang aja....dia ckp muat lagi so pakai aja la baju anak buah dia"....VAVI tak?? berapa ja baju raya budakk????

aku ni boleh je tlg belikan......hati ni dh sayu mendengar nya TAPI sampai bilaaaa aku nk kesian kat kauuuuuu...sampai bilaaa aku nk asyikkk menghulur bila kau sebagai SUAMI tak nampak keperluan keperluan begini yg anak bini kau perlukan.......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:42 AM | Show all posts
emily.topaz replied at 23-5-2019 01:01 AM
Adik ipar ni kerja apa TT. Mungkin dia mmg betul2 takde duit. Sebab org yg berkira/kedekut ni selalu ...

nak tau dia ni berduit ke idak ....dia beli PlayStation game boleh...

modify motor boleh.....

Makeup kereta buatan Jopun dia tu bleh....

orang ade income steady aje yg boleh gini dikkk.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
makmelah replied at 23-5-2019 03:32 AM
see thats a very sad ending.....

idak ler kita nk mendoakan sampai depa laki bini bercerai....
...

Sbb dh sayang u...dia tu lelama mkn hati nnti.masa kwn i cite sbb dia cerai..i dlm perjlnn g ganu nk camping.sebak2 i dengo.smpai dia nk mkn bege..mnta laki belikan ..dia kasi duit sesiap.nasib xdop anak..tp kedek tahap dewata sungguh.yg sorang lagi ni.. brg pancing,keta xdak masalah..bab lain xwayy..ber skandal nak..tp skandal oso tanggung dia..so lemak berkrim disukai ramailah diaaa..bini dia tabah dan menunggu masa..sedih kan dugaan msg2..i ni dugaan ilang akaun cari i yg satu lagi..gilosss..i nk dptkan balik niii...level byk dh beria i kmpul mata..ehh...selingan sat tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list