Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2712
View
33
Reply

Perlu ke buat report polis ?

[Copy link]

Author: Margarita    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam.

Nak cerita, sy ni online seller. semalam ada orang hantar screenshot palsu kata dah bank in duit. Nasib baik sy ni jenis sentiasa check duit dah masuk ke belum. Tapi sebenarnya sy pun hampir tertipu sebab screenshot resit online transfer tu nampak real dan tak nampak macam edit. Tapi sy geram sebab budak yg menipu tu marah2 tanya kenapa tak pos lagi saya cakap sabar la transaksi tak clear lagi duit tak masuk lagi dalam akaun sy, sy igtkan sistem bank yg problem. Last2 saya tanya dia awak palsukan resit ke dia ketawa je. Minta maaf pun tak.


Eeee geram nya. Kalau sy buat report polis ada apa2 tindakan ke kt budak tu ? Sy ada nama dan alamat yg dia bg tp x tahu lah tu nama betul dia atau alamat sebenar dia, boleh je dia bg alamat n nama kawan dia ke. Nombor telefon dia pun sy ada.

Rasa2 perlu ke sy buat report polis?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2019 12:13 PM | Show all posts
kalau nak bagi pengajaran, buat je report..
pastu screenshot and bagi ke budak tu biar dia sedar..
tak kisah la takde lerugian ke apa..
but yang penting scammer mesti dihapuskan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2019 12:13 PM
kalau nak bagi pengajaran, buat je report..
pastu screenshot and bagi ke budak tu biar dia sedar..
...

Sy dh ugut dia kata sy nk buat report.... dia ketawa hahahaha lepastu send emoji jelir lidah...... geramnyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:16 PM | Show all posts
boleh pulak berlakon nak marah2 orang..
takde duit buat cara takde duit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 23-5-2019 12:16 PM
boleh pulak berlakon nak marah2 orang..
takde duit buat cara takde duit..

Tu yg sy geram...... siap marah2 sy tak bg tracking number la kenapa tak pos lagi.... eeee geramnyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:17 PM | Show all posts
Margarita replied at 23-5-2019 12:16 PM
Sy dh ugut dia kata sy nk buat report.... dia ketawa hahahaha lepastu send emoji jelir lidah...... ...

so pergi je la.. nak cabar sangat kan..buat betul-betul biar dia rasa..
kalau dia tipu details pun, polis masih boleh check details melalui telefon number dia..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2019 12:17 PM
so pergi je la.. nak cabar sangat kan..buat betul-betul biar dia rasa..
kalau dia tipu details pu ...


Seriously polis akan take action ke? Sy igt polis mcm akan amek report je lepastu x buat apa2 sebab harga barang pn rm50 je pastu takde berlaku kerugian. Cuma dia jela menipu n palsukan resit online transfer
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:21 PM | Show all posts
kalo rajin repot

kalo malas just move on
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 23-5-2019 12:21 PM
kalo rajin repot

kalo malas just move on


Sy akan report kalo polis take action n tangkap budak tu sebab palsukan resit online transfer n menipu....

Tp kalo polis setakat terima report lepastu x buat apa2 baik tak payah buang masa sy n duit minyak ke balai je
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:28 PM | Show all posts
Margarita replied at 23-5-2019 12:21 PM
Seriously polis akan take action ke? Sy igt polis mcm akan amek report je lepastu x buat apa2 se ...

tak kisah polis amik action atau tak..
once u buat report, nama dia akan ada dalam sistem..
kalau u rasa takde action tak payah buat report la, then up to u..
coz your kemalasan nak buang masa buang duit pi balai will help scammer membiak dengan jaya nya..
so just move on and buat la bisnes you macam biasa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:37 PM | Show all posts
report je sis
baby sayyang
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:38 PM | Show all posts
lagi baik dah report kasi viral

baby sayyang
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:52 PM | Show all posts
report guna nombor fon...

nama dgn alamat tu report jugak tapi letak sbg mencurigakan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Report
Kasi ajar sikit
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:26 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 23-5-2019 12:38 PM
lagi baik dah report kasi viral

baby sayyang

viral lagi molep.
zaman viral kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 03:44 PM | Show all posts
ok saya dah buat report polis. last2 polis tu tanya, so sekarang awak tak mengalami kerugian, awak buat report ni untuk apa?

sumpah menyesal pegi buat report lagi bertambah geram adalah

nama budak tu pun polis tu tak mintak, alamat pun dia tak ambil....... just ambil no telefon lepastu dah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 04:52 PM | Show all posts
Margarita replied at 23-5-2019 03:44 PM
ok saya dah buat report polis. last2 polis tu tanya, so sekarang awak tak mengalami kerugian, awak b ...

u dapat copy report ke tak?
fwd copy report tu pada scammer tu..
and patutnya u tarbiah sekali polis tu..
sebagai polis, dia wajib amik report orang awam tak kisah la apa pun reportnya..

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Margarita replied at 23-5-2019 03:44 PM
ok saya dah buat report polis. last2 polis tu tanya, so sekarang awak tak mengalami kerugian, awak b ...

balas lah balik kat polis tu.. kalau sy dia tanya mcm tu sy akan tanya balik adakah saya salah nak report scammer... byk2 lagi soalan keluar sampai polis tu kene siasat kes saya...

tp kan kes scammer boleh buat report online
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2019 04:52 PM
u dapat copy report ke tak?
fwd copy report tu pada scammer tu..
and patutnya u tarbiah sekali p ...

Dapat. Tp pendek je report nya. Ada la 3-4 baris je

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:57 PM | Show all posts
kalau rajin report,
kalau malas nak report, you viral aje hahahah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list