Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5485
View
84
Reply

[KOREA] [KBS] Angles Last Mission : Love - L Myung Soo , Shin Hye Sun

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2019 04:42 PM | Show all posts |Read mode
>>> kmania.info


KBS Love of My Life / Dan, Only Love bertemakan fantasi romantik di mana ia menceritakan kisah tentang seseorang bidadara syurga yang ditugaskan sebagai dewa asmara (cupid) buat segelintir manusia yang terpilih untuk mencari kebahagian hakiki menerusi cinta. Tugas ini diabadikan sebagai jaminan untuk kembali semula ke syurga idaman. Namun lain pula yang terjadi apabila dia sendiri jatuh cinta terhadap seorang manusia, sekaligus melanggar larangan yang diperintahkan sebagai bidadara syurga.

Myung Soo (L) akan memegang watak sebagai Kim Dan, seorang bidadara syurga, bakal bercinta dengan seorang gadis penari balet, Lee Yun Seo yang akan dilakonkan oleh Shin Hye Sun. Bagaimanapun, Lee Yeon Seo punya hati yang dingin dan tidak tertarik dengan perasaan cinta. Adakah cinta antara bidadara dan manusia dapat disatukan? Mungkinkah dia terpaksa melepaskan misinya ke syurga semata-sama untuk bersama-sama dengan gadis yang dicintainya di dunia?

Lee Dong Gun pula akan membawakan watak Ji Kang Woo, seorang pengarah seni yang menguruskan sebuah syarikat tarian balet di mana dengan keupayaan beliau yang istimewa, beliau dapat melihat potensi sebenar seseorang penari balet.


KBS Love of My Life yang bakal diarahkan oleh PD Lee Jung Sub (KBS Healer,KBS Queen for Seven Days) akan disiarkan menerusi KBS World TV Ch 391 dan 392 HD mulai 16 Mei, jam 9.00 malam untuk slot drama Khamis dan Jumaat.


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-5-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
xde sape yg layan drama ni lg ek...

iols terjebak layan 2 epi semalam...
ok jugakla...
bg iols tipikal drama korea sgt drama ni...
sape yg mmg dh lama berkecimpung tgk drama korea mesti rs camtu gak..hihi
nnti uols yg dh tgk leh la state kan point2 yg iols maksudkan...hihi

setakat 2 epi ni...blehla bg iols..
enjoy2 tgk isi masa lapang...

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 25-5-2019 03:37 PM
xde sape yg layan drama ni lg ek...

iols terjebak layan 2 epi semalam...

Aik..uols layan citer ni gak?
Iols adalah tgk sikit..citer ni utk suka2 tgk blhlah..nothing serious..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 25-5-2019 09:13 PM
Aik..uols layan citer ni gak?
Iols adalah tgk sikit..citer ni utk suka2 tgk blhlah..nothing serio ...

aah..terlayan plak smlm...

yup...mmg utk suka2 je...
klise drama korea sgt drama ni...
nnti tgk epi 3&4 cane...klau ok..blehla teruskan...sbb byk plak drama iols terjebak ni uols..curious punye pasal..sume drama yg review kt best, iols try tgk dlm 2 epi..hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:09 AM | Show all posts
wima replied at 25-5-2019 09:20 PM
aah..terlayan plak smlm...

yup...mmg utk suka2 je...

aiols tgok da
epsd 3 plg sedih
seriously aiols memula xnak tgok sebb heroin shin hye sun aiols xminat
tp utk drama ni memg terbaik lakonan dia
sebb watak kena arrogant kan..kena sgt ng muka dia
hahaha

lgpun curious ape kaitan ji kang woo ng lee yeon seo
mcm ada dendam ja
aiols ingt mcm ji kang woo yg rosakkan break kete mr jo
tp mcm x
ke makcik dia yg jahat tu?
aiols syak makcik dia yg rosakkan lampu pentas sampai kaca masuk mata
yeon seo
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 27-5-2019 09:09 AM
aiols tgok da
epsd 3 plg sedih
seriously aiols memula xnak tgok sebb heroin shin hye sun aiols x ...

ye rsnya makcik dia yg jahat tu yg upah org rosakkan brek..sbb ada sebut ms borak ngan laki dia tu..sbb kononnya x sangka plak mr.jo dh wasiat bg mata plak kn...

mmg sesuai shin hye sun ni berlakon gitu..real je lakonan dia..geram iols nk sepak je muka dia bile rude dgn pakcik jo dia yg baik tu...rival dia sepupu dia si nina tu x cantik..keding plak tu...akak dia ru na tu lawa lg..tp mcm runa ni nnti yg akan jd mastermind jahat je...sbb makcik dia mcm jahat bengong2 je.

ji kang woo tu uols syak dia jahat n dendam ek..
iols tgk aritu x terpikir plak...
mmg percaya dia nk tolong si yeon seo ni..
tp ada memde la kot jd dulu...

tp uols...klise drama korea sgt kan...
hero n heroin dh kenal masa kecik..
maybe heroin penah selamatkan hero gak kot time tu..tu yg dh mati pun pusing2 terlibat gak dgn heroin ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:25 AM | Show all posts
wima replied at 27-5-2019 09:19 AM
ye rsnya makcik dia yg jahat tu yg upah org rosakkan brek..sbb ada sebut ms borak ngan laki dia tu ...

haah..nina mmg xcantik..dia menari ballet pun xnampak jiwa
runa tu pelik plak nape backing adik dia sgt
mcm dia plak mak..pelik gak mak dia xsuruh runa yg jadi ballerina

aiols suspek ji kang woo ada niat jahat sebb dia ade buat carta alir watak tu
selalunya kalau drama korea based on revenge mesti ada carta alir watak
hehehhe

time yeon seo marah2 pekerja tu pun aiols rase nak sepak mulut dia
garang kemain..siap suruh pekerja langgar tangga kecik tu utk rase mcm mana dia jatuh
walaupun mr jo da xde, nasib baik ada ms jung yg rude tu
tahan jela dia layan perangai yeon seo

haaa..ni memg cliche drama korea..last aiols tgok ada cliche cmni time money flower

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 27-5-2019 09:25 AM
haah..nina mmg xcantik..dia menari ballet pun xnampak jiwa
runa tu pelik plak nape backing adik d ...

haha..btulla tu chart tu mmg utk revenge...
iols x pasan plak dia ada chart tu..
tp muka dia serius jela kn..pastu tegas je bile amik alih jwtn kt tmpt ballet tu...

kann...jahat sgt dgn pekerja..
nasib baik setakat ni dgn kim dan xde lg rude melampau..akan dtg x tau la..

tula..byk klise..
pakcik jo penyelamat dia bg mata...
pastu makcik dia sendiri yg jahat..
hero heroin mcm anjing ngan kucing awal2
hero heroin dh kenal masa kecik
haha..ape lg ek..

kang woo tu iols ingat masuk klise gak..tipikal seken hero yg baik..tp xtaula tu klau nk revenge, plot twist sketla..haha

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:38 AM | Show all posts
dh terjebak tgk cite.. santai je cite ni..best.. i mmg peminat  hye sun, suke tgk die dari cite five is enough, then dlam she was pretty pn not bad die ni..  hope cit e ni  hit jugak nnti..  sedih sgt mase time mr jo meninggal tu, semue org ingat yeon sun giler sbb senyum mase funeral tu.. padahal hati die lg sedih cume die teringat pesanan mr jo nk die shine again..   tipikal cite korea but i just love it..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:26 PM | Show all posts
wima replied at 27-5-2019 09:41 AM
haha..btulla tu chart tu mmg utk revenge...
iols x pasan plak dia ada chart tu..
tp muka dia ser ...

chart tu tunjuk sekali lalu ja
xtunjuk detail sgt pun

tuela kan..mcm typical korean drama
tp layan jela..heheh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 27-5-2019 02:26 PM
chart tu tunjuk sekali lalu ja
xtunjuk detail sgt pun


ooo..patut x perasan..

yela..dh terjebak ni layankan jela...
iols rs ok gak la..nk tgk gak cane dorg stat bercinta nnti...harapnya x klise sgt..hihi

selagi rs excited..mmg akan folo..
klau dh stat xde mood nk tgk tu, mmg akan drop malas nk sambung dh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:44 PM | Show all posts
wima replied at 27-5-2019 02:40 PM
ooo..patut x perasan..

yela..dh terjebak ni layankan jela...

curious nak tau last2 nnt angle dan jadi manusia terus ke jadi habuk?
hehehe..
pastu scene last kan tunjuk kepak dia keluar selamatkan yeon seo
aiols pelik cmna kepak dia boleh tetibe keluar erk?
sebb kena hujan masa tgh menyapu ke?
ingtkan da jd manusia semua keistimewaan jd angle da hilang
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
C1k_J4h replied at 27-5-2019 02:44 PM
curious nak tau last2 nnt angle dan jadi manusia terus ke jadi habuk?
hehehe..
pastu scene last  ...

aah..saspen jugak tu kepak terkeluar uols..

wpun klise tp sbb ni drama fantasi sbb tu gigih je iols tgk..sbb curious kan ape jd..
iols pun ingat dh jd manusia btul2 dh sbb dia lewat kan..klau x jd habuk..haha

mcm first time dgr je dorg angel ni jd habuk..rsnya byk kali jugak tgk cite fantasi camni...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:48 AM | Show all posts
wima replied at 27-5-2019 04:09 PM
aah..saspen jugak tu kepak terkeluar uols..

wpun klise tp sbb ni drama fantasi sbb tu gigih je  ...

walaupun fantasi harap2 jalan cite jgn mengarut sgthehehe..aiols jrg nak tgok cite fantasi mcm ni
selalu ignore ja sebb byk romance dan mengarut
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 03:22 PM | Show all posts
wima replied at 25-5-2019 09:20 PM
aah..terlayan plak smlm...

yup...mmg utk suka2 je...

iols pun dah terjebak tgk citer ni..
bolehlah utk layan santai2..
iols suka je citer fantasi asal jgn mengarut sgt..
citer fantasi paling mengarut the bride of haebaek tu..

dah tgk epi 3 @ 5/6..
suka tgk yeon seo gaduh2 dgn kim dan..
suka tgk part yeon so, kim dan & ji wong je..
yg lain2 tu especially family auntie yeon seo tu malas nak ambik tau..

ost pun not bad..
iols suka scene yeon seo menari dgn kim dan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb nk melepaskan ryan gold.. kna pilih satu drama lain. Walau fantasi.. hrp2 drama ni jgn.jd mcm 49 days..
Kang stress..
Cuma smlm tu. LDG tu  angel jugek ke.. knapa tetiba bayang dia ada kepak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 09:09 PM | Show all posts
Hi uols Sume... selamat  hari raya.. lama tak Masuk Sini... bykketinggalan dah
Baru je tenguk cite ni... boleh la layan santai2..
makcik dia yg jahat ni... cumatak paham lg kaitan heroin ngn jikang woo...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
qis13 replied at 6-6-2019 09:09 PM
Hi uols Sume... selamat  hari raya.. lama tak Masuk Sini... bykketinggalan dah
Baru je tenguk cite  ...

Selamat hari raya..
Apa yg iols faham kang woo dgn heroin xde kaitan apa2..cuma heroin ada iras ex-gf kang woo yg dah mati 15 tahun lps..kang woo obses nak heroin menari ballet semula sbb nak teruskan impian ex-gf dia..so heroin bknlah reincarnation ex-gf dia..just pelanduk 2 serupa je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by zehra2 at 7-6-2019 05:51 PM

Suara L ni mcm kelakar...
Best nya alarm bunyi kokok ayam
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Best la drama ni. Mula2 xnk tgk sbb xknl sapa tu L. Dan baca disini ckp tipikal drama korea. Tp td iols tgk smpi episode 12 trus.  best gila. Sedih die menusuk hati. Scene funny pun bole buat kita tsenyum sendiri. Lps dh tgk drama ni smpi epiosde 12, trus iols follow ig L dan shin hye ni. Nina (cousin yeon seo) mmg ada kelulusan dlm bidang balet ni (baca dkt wikipedia) So far menarik drama ni utk ditonton. Iols ok je kalau drama yg xde second lead yg patah hati.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list