Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2696
View
24
Reply

[Politik] Kit Siang Bacul Tak Jadi Berdebat

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by safriehalim at 23-5-2019 07:50 PM

Beberapa minit selepas Lim Kit Siang mengeluarkan kenyataan media mengumumkan pengundurannya daripada perbahasan dengan Najib Razak, bekas perdana menteri itu berkata beliau menerima maklumat bahawa Pakatan Harapan merancang untuk membatlakan acara tersebut.

Dalam satu hantaran di Facebook pada petang ini, Najib berkata terdapat kebimbangan di kalangan PH dan DAP bahawa Lim mungkin dikalahkan.

Sudah tengok ada langkah-langkah yang sudah dimulakan untuk batal debat ini.

Mereka meluahkan kebimbangan Kit Siang mungkin tersungkur kalah dalam debat ini, katanya.

Lim melahirkan kebimbangannya bahawa perbahasan itu boleh digunakan untuk membangkitkan sentimen perkauman dan menafikan bahawa keputusannya itu kerana dirinya adalah pengecut.

Sementara itu, Najib mendakwa penyokong PH bimbang bahawa beliau akan menimbulkan mengeluarkan fakta-fakta yang sukar untuk Lim tangkis dan banyak propaganda kerajaan akan dibuktikan sebagai pembohongan dan fitnah.

PH sepatutnya menaruh sepenuh kepercayaan dan keyakinan kepada Kit Siang kerana dia sudah jadi bos DAP lebih dari 50 tahun.

PH juga perlu tahu bahawa tidak ada seorang pun dipaksa untuk menonton debat ini dan debat ini tidak akan menggunakan sebarang wang rakyat.

Dalam semangat demokrasi dan ketelusan, biarlah debat ini diteruskan dengan tajuk yang dicadang oleh DAP dan sudahpun dipersetujui oleh saya, katanya.
IMG_20190523_191850.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Cisss bukan selama ni hengko ke yg nyalakan api perkauman... Ptuihhhh

Hambik hengko..bersembur popiaa aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
chicken... dodolgemok kompom taknak komen
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:17 PM | Show all posts
pondan bacul tua

pakai skirt je la siang malam kit siang woiii

jgn lupa sapu lipstick sekali


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sitimah replied at 23-5-2019 08:17 PM
pondan bacul tua

pakai skirt je la siang malam kit siang woiii

laba kalau gini sape plg cantik pki lipstick.
Screenshot_2019-05-23-20-27-48-331_com.instagram.android.png
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:35 PM | Show all posts
multinicky replied at 23-5-2019 08:31 PM
laba kalau gini sape plg cantik pki lipstick.

kau kalau ada towel wanita lebih, kau bagi sedekah kat si pondan tua siang malam tu
mana tau dia belum menopos lagi






Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 23-5-2019 08:31 PM
laba kalau gini sape plg cantik pki lipstick.

buruknya mat sabu... jd laki buruk... jd pompuan pun buruk...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:38 PM | Show all posts
multinicky replied at 23-5-2019 08:31 PM
laba kalau gini sape plg cantik pki lipstick.

tapi kan, si sutun pink tu kalau pakai lipstick, hantu pun lari. hudoh gila cam pontianak busuk sundal siang dan malam


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:09 PM | Show all posts
memalukan sungguh

cai bodoh je yg puja pondan tarak telur ni



Chicken out definition is - to decide not to do something because one is afraid. How to use chicken out in a sentence.



Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:10 PM | Show all posts
kutuk najib tiap hari, bila BOSSKU terima cabaran debate, kau plak kecut telur masuk lari dalam gua

pondan tul la

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:13 PM | Show all posts
cip pondan dah lari, tinggal la cai cai pondan je terus melalak cam anjing tarak tuan

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:21 PM | Show all posts
bukan lks ni gagap ker?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
telor tua cepat kecut . waka ka ka ka ks
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:39 PM | Show all posts
potong kotey la kasi anjing makan siang

buang telur la kasi anjing makan malam

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara benda paling bodoh kerajaan BN buat dulu adalah tayangkan debat nuart vs sabri buih secara live kat tv..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 23-5-2019 08:31 PM
laba kalau gini sape plg cantik pki lipstick.

chuols ni buat i tertawa sambil teka tu sapa ni sapa pilih laba jgn tak pilih
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Not necessary pun debat ni. Relevan ke najib vs LKS debat?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Apek cerdik.. dia bukan nk debate punn..

Dia nak CENTRE OF ATTENTION

Bila semuaaa fokus konon debate..fokus dahh?

Apek cabut lari tapi dia pot pet pot pet bab chinese mesia struggle..yg takkkkkkkk pernah cukupppp..selagi mesia tk jadi mcm Penang n Singapore

Pandai kan apek?

Korang beria tunggu..fokus dah beri..non malays pun..apa laaaa sangat kutukan untuk apek..najibbb dulu pun lari haaa..so skang klo nk kire..apek kalah tp sebeno nya menang..najib seperti biasa dia pun tatau dia menang ke kalah


Ko tgk memana oang duk tulis pasal alasan napa apek ciken out!!!  Bijak kan apek?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 23-5-2019 08:36 PM
buruknya mat sabu... jd laki buruk... jd pompuan pun buruk...

mat sabu muke mcm siti kasim dh
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 23-5-2019 11:17 PM
chuols ni buat i tertawa sambil teka tu sapa ni sapa  pilih laba jgn tak pilih

laba pilih yg atas sekali belah kiri kot
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list