Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5709
View
84
Reply

"Baby Tak Aktif Bukan Sebab Saya,"-Bekas Isteri Alami Tekanan, PU Abu Salahkan Netizen

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2019 10:45 AM | Show all posts |Read mode
Kisah rumah tangga PU Abu Sufyan memang betul-betul mendapat perhatian sampai ada yang melabelnya sebagai jantan tak guna kerana tergamak menceraikan isteri yang sedang hamil.


Mungkin disebabkan tekanan, bayi dalam kandungan bekas isterinya, Ain 'Afini Latif dikhabarkan terjejas.


Foto: IG


Bayi berkenaan tidak aktif dan tak bergerak dua hari sebelum kedua-duanya naik mahkamah.


Disebabkan itu netizen kebanyakannya menyatakan PU Abu adalah punca segala masalah ini.


Namun pendakwah muda berusia 25 tahun ini tampil membela diri.


Katanya, bayi tidak aktif bukan disebabkan dirinya, sebaliknya kerana kecaman dan kritikan daripada netizen sendiri.


"Saya direct PM dengan Ain dan dia sebut bukan disebabakan saya, tapi stress dengan netizen. Keluarga Ain juga memaklumkan dia perlukan rehat dan tak boleh stress," jelasnya kepada mStar Online.


"Baby tak aktif itu perkara biasa yang berlaku dalam kalangan ibu-ibu hamil. Cuma apa yang berlaku bukanlah disebabkan saya 'bantai' dia untuk naik court. Sebaliknya kecaman netizen terhadap dia."





Disebakan isu curang ini, PU Abu mengakui yang ia menjejaskan hubungan dengan keluarga malah turut disisih oleh teman rapatnya sendiri.


"Kalau dah namanya manusia, mereka ada pandangan berbeza. Saya tak salahkan mereka pun, saya faham mereka bertindak berdasarkan apa yang mereka dengar dan nampak.


"Saya anggap segala kritikan dan kecaman untuk membuatkan saya menjadi orang yang lebih baik."


Eloklah tu, harap-harap lepas ni jangan buat hal lagi lah ya. -CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kau tu punca nya. Lagi mau salah netizen.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:49 AM | Show all posts
cam nie ke sikap PU???....mmg menyedihkan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:50 AM | Show all posts
jenis totei tak reti duk diam
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:51 AM | Show all posts
cam nie ke sikap PU???....mmg menyedihkan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:52 AM | Show all posts
eh...ABU.....klu ko tak buat hal xde nya nitizen nak kecam ko...

Dasar ABU betul la....

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:53 AM | Show all posts
sucinya dia.. takde buat salah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:58 AM | Show all posts
eh dia neh...

berlumba-lumba ngan bini baru kaki pencaras tuh nak bagi komen kat sokkhabar yer..

memang mencari publisiti murahan betul..

boleh tak ko dok dendiam ngan bini pencaras ko tuh takyah tunjuk muka or bg komen dah psl bekas bini ko..

semua org salah, ko ngan bini baru ko jer yg tak salah.... choiiiii sangatttt...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tahan bebal jgk Abu ni ye
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:09 AM | Show all posts
eh eh eh ko yg punca nak salahkan netizen jadah!
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:11 AM | Show all posts
boleh join geng PH...kuat salahkn org lain padahal terang2 salah sndiri..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:24 AM | Show all posts
dia yg buat perangai, apasai kena tuduh orang lain pulok...

yg menyakitkan hati tu hg la aboo ... otak letak kt kotey...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:24 AM | Show all posts
Ramai je macam ni zaman sekarang bila ada masaalah gigih nak salahkan orang lain tak pernah lihat kesalahan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:26 AM | Show all posts
sapa2 ambik dia ni berceramah lagi memang banggang laa.....org2 berserban mcm taliban gini patut tunjuk contoh yg baik kepada masyarakat.....kalu cowboy texas berperangai mcm gini tak pa laa....ni ustad ala2 taliban berserban bagai
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Pundek nya perangai
Yg aku perasan majority netizen kecam si abu dgn mak jan birah tu.
Bini dia rata3 dpt simpati netizen.
Angkuh pulak tu., kekonon 'bantai' bini kat court.
Nko yg curang kot..nko yg main2 kan sumpah.
Pastu semua salah ko hadap kat ex bini..mmg patut la ex bini nko stress bahalol
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:55 AM | Show all posts
SI ABUGID NI BOLEH TAK GENTLEMEN SIKIT??

SAH2 LA EX BINI KO MEROYAN SEBAB KO GI GATAL CIKNEK KAWEN LAIN NGAN INSTA SENDU TU..LAGI NAK TWIST AYAT SALAHKAN NETIZEN..CHOIIIII~~~~~

Comments

Mohon jangan guna semua Caplocks. Terimakasih  Post time 24-5-2019 03:19 PM
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 12:53 PM | Show all posts
Dasar smpah masyarakat jntn cenggini.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:02 PM | Show all posts
ko jela tak bersalah. orang lain semua salah
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:19 PM | Show all posts
kenapa laaa laki bodo camni tak mati ...ehhh jgn mati bulan ramadhan ehhhh shuhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:51 PM | Show all posts
sakit hati aku tengok muka PU Abu ni diskrin2 fon.
muka minta kaki!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list