Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4549
View
48
Reply

makhluk apa kaco aku nih

[Copy link]

Author: Pinokiok       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2019 12:00 PM | Show all posts |Read mode
pernah tak korang masa tengah tidur tetiba rasa macam ada org sergah oiiii kuat camtuh sampai korang tersedar? pastu masa baring atas katil tetiba rasa cam tilam tu macam ada orang duduk sebab ko boleh rasa tilam tuh cam berat ke bawah tapi xde orang..aku biasa buat bodoh jer malas nak pikir..sambung jer tidoq..

kadang2 masa tgh tido waktu siang aku cam dengo suara mak aku kejut aku dari jauh soh bangun aku siap menjawap yer mak bangun nihhh tapi lepas tuh baru aku tersedar mana mak aku ada kat sini..mak aku kt kampung

kadang2 dengo org ketuk pintu kt bilik belakang..pernah gak ternampak kelibat lepas aku on suis lampu tetiba nampak cam bayangan samar2 gelap  gayut kat siling pastu dgn lajunya gerak kat aku yg tgh terkesima..dia tembus aku tu rasa angin..aku masa tu cam bengong mamai cam x percaya boleh pulok aku dok pikiq kucing aku yg lalu hahaha..bila pikir balik reality betul la apa aku nampak tuh..

pernah gak bukak surah rukyah..bila on surah tu rasa berdebar je macam ada org perhati pastu aku pasan bawah kulit aku cam bergerak2..rasa resah jer..pernah gak tgh baring kaki juntai kat bawah tetiba rasa cam ada org geletek tapak kaki..cecepat tarik kaki naik atas katil..

korang rasa makhluk apakah itu???


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2019 12:44 PM | Show all posts
Alamak aii.. yang tilam tu aku selalu rasa tapi takde la aku cam trigger apa2 tapi bila TT dah cakap ni serta merta pulak segala bulu2 naik.. aduhai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 01:28 PM | Show all posts
buragazz replied at 24-5-2019 12:44 PM
Alamak aii.. yang tilam tu aku selalu rasa tapi takde la aku cam trigger apa2 tapi bila TT dah cakap ...

ler aku pun sebelum ni mmg buat donno jer tapi riso gak la..rumah aku dok nih pernah x dihuni orang dlm 2 tahun gituh pastu aku yg duduk sensorang..aku dok pikiq Jin jer..takut pulak kalau biar lelama nanti dia makin suka kaco..



Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Panggil la ustaz bersihkan rumah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 01:56 PM | Show all posts
None68 replied at 24-5-2019 01:34 PM
Panggil la ustaz bersihkan rumah..

tu la nak mencari ustaz yg leceh tuh..skang just on surah baqarah dan rukyah..nampak la ada kurang gangguan tuh,,just curious mana la tau kot2 sesapa ada pengalaman serupa..boleh la share sekali kat sini..

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:22 PM | Show all posts
Pinokiok replied at 24-5-2019 01:28 PM
ler aku pun sebelum ni mmg buat donno jer tapi riso gak la..rumah aku dok nih pernah x dihuni oran ...

Tapi lately ni aku dah takde kene lagi bila aku fikir balik semenjak aku gi ganu tahun lepas bulan september aku ada beli Quran memang letak dalam bilik..

Alamak aii.. seram jugak tau aku fikir2 balik time tgh tido tu kadang rasa sebalah macam ada orang panjat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:13 PM | Show all posts
ader la benda tu...dlm rumah, nampak gaya mcm duduk sebilik, sekatil dgn tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 03:51 PM | Show all posts
buragazz replied at 24-5-2019 02:22 PM
Tapi lately ni aku dah takde kene lagi bila aku fikir balik semenjak aku gi ganu tahun lepas bulan ...

yer la tu memang kena letak or selalu pasang alunan ayat suci alquran baru mahluk tu takut..lagi satu mgkin jugak aku ni bab2 agama ni cam lalai sikit..tu yg bende tu suka kaco..
aku ingat kalau aku buat bodoh x layan, dia akan blah dengan sendiriknya hahaha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2019 03:54 PM | Show all posts
zulka replied at 24-5-2019 03:13 PM
ader la benda tu...dlm rumah, nampak gaya mcm duduk sebilik, sekatil dgn tt

ko rase apo ko bondonya bende alah tuhh? masa aku tgh tido ntah hape la agaknya bende tu buat kat aku..aku x sedor..

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 05:28 PM | Show all posts
ape kata pasang cctv
yg auto night vision
letak lh kt beberapa penjuru yg blh cover tmpt2 yg dijangka ada benda tu




Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 24-5-2019 05:28 PM
ape kata pasang cctv
yg auto night vision
letak lh kt beberapa penjuru yg blh cover tmpt2 yg dijan ...

Wah menarik ni...boleh nmpk ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Setan tu. Dia buat kita terfikir2
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Jerangkong kot.. Haha

Iols pernah je kena sergah masa tido. Ada sekali tu terlelap kat library tengah study. Benda tu menyerupai cikgu iols and marah iols tido, suruh bangun. Hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 24-5-2019 05:28 PM
ape kata pasang cctv
yg auto night vision
letak lh kt beberapa penjuru yg blh cover tmpt2 yg dijan ...

Boleh gak buat nnt.. ala2 paranormal activity gituhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2019 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 25-5-2019 07:07 AM
Jerangkong kot.. Haha

Iols pernah je kena sergah masa tido. Ada sekali tu terlelap kat library te ...

Jerangkung ke weh aku google makna jerangkung

Jerangkung merujuk kepada sejenis makhluk halus dalam kepercayaan Melayu, kemungkinannya dari golongan jin/shaitan, yang dipelihara bagi tujuan menginiaya orang lain. Pemeliharaan makhluk halus seperti ini turut dikenali sebagai saka.

Agaknya makhkuk ni mmg suka sakat org tgh tido..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pinokiok replied at 25-5-2019 07:53 AM
Jerangkung ke weh aku google makna jerangkung

Jerangkung merujuk kepada sejenis makhluk halus d ...

Hehe. Rupa gollum pernah jugak sergah aku kacau tak kasi tido. Rasa kuku lalu kat leher pun pernah. Akak aku kena lepuk kat lengan sampai tersentak pun pernah padahal sebelah aku masa tu, aku tak buat pape pon kat dia sebab tengah main tepon. Zass dia bangun tanya ko lepuk aku ke tadik.. Masalahnya aku pon nampak dia tersentap tu.. Aku dah pelik dia cakap gitu. Dedua cuak kuar bilik.. Huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:30 PM | Show all posts
Pinokiok replied at 25-5-2019 07:49 AM
Boleh gak buat nnt.. ala2 paranormal activity gituhhh

kt lazada ke shopee 30 ringgit je
tp kualiti xtaw lh cemana kan



Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:40 PM | Show all posts
zulka replied at 24-5-2019 03:13 PM
ader la benda tu...dlm rumah, nampak gaya mcm duduk sebilik, sekatil dgn tt

nyakat pandai ye bam Jul
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:33 PM | Show all posts
aku pernah kata mcm TT jgk

- kena sergah masa tgh mamai nak tido, lamae jadi mcm biasa dh.
- rambut mcm kena tarik sehelai2 (kena sekali)
- bunyi org kenduri dekat ruang tamu(rumah sewa lama)

samada area tu x cantik ataupun gangguan dlm badan tuan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnye berani tt tinggal sesorg... Mcm aku smpai skg tdo kena psg lampu terang kalau x ade lembaga hitam tetiba menjelma dlm mimpi terus cekik aku...bile trjaga terasa ngilu kt leher....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list