Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2031
View
20
Reply

Berhenti Jual Butang Baju Melayu Berlogo PDRM Atau Berdepan Tindakan Undang-undang

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2019 01:53 PM | Show all posts |Read mode
Tindakan menjual butang baju Melayu tertera logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan dikenakan tindakan undang-undang.


Memetik laporan Harian Metro, tindakan itu berikutan terdapat butang baju Melayu tertera logo pasukan keselamatan berkenaan dijual secara dalam talian di laman sosial.




Kredit foto: Twitter




Peralatan dan kelengkapan uniform PDRM hanya boleh dijual kepada anggota dengan menunjukkan Kad Sijil Perlantikan, kata Ketua Komunikasi Korporat PDRM Urus Setia Ketua Polis Negara (KPN) Bukit Aman, Datuk Asmawati Ahmad.


Selain itu, hanya pegawai Sukarelawan Simpanan Polis (SSP), Polis Bantuan, Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi (SUKSIS) dan kadet polis sahaja dibenarkan untuk membeli kelengkapan berkenaan.


Penjualan dalam talian menyebabkan kesahihan status pembeli dan kad kuasa PDRM tidak dapat dipastikan selain proses dan butiran jualan tidak dapat dilakukan seperti Buku Daftar Penjualan dan tandatangan resit pembelian.

Sekiranya perkara ini tidak dicegah dan dikawal, dikhuatiri akan timbul penjualan secara terbuka yang boleh mengundang perlakuan jenayah, penyamaran dan sebagainya, katanya yang menegaskan tindakan sewajarnya akan diambil terhadap penjual yang berdegil.


Mana-mana individu atau syarikat yang menjual butang baju Melayu tertera logo PDRM boleh dibatalkan permit perniagaan atau dikenakan tindakan undang-undang. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka la pulok akak tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 01:57 PM | Show all posts
nak cari logo DAP pula lah
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:28 PM | Show all posts
apa motif guna logo Polis?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:02 PM | Show all posts
byk-byk pattern PDRM juga jadi modal..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:12 PM | Show all posts
Dah tahu bakal jadi isu gigih jugak nak jual logo tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:23 PM | Show all posts

sebab ada segelintir ummah yang percaya, jika kena tahan polis kalau ada pakai butang baju melayu gitu, kereta ada stiker pdrm walaupun bukan polis, nescaya ianya akan dibebaskan dari azab soal siasat...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:50 PM | Show all posts
SWORKS27 replied at 24-5-2019 03:23 PM
sebab ada segelintir ummah yang percaya, jika kena tahan polis kalau ada pakai butang baju melayu  ...

rubbish betul..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak lagi logo lain..

Dacing ke..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 04:04 PM | Show all posts
macam-macam peten butang baju melayu ye...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:40 PM | Show all posts
dlm byk2 fesyen butang baju melayu yg dijual atau direka...butang baju Melayu tertera logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) itu jg yg nak dijual yer..kuasa viral sungguh la
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
{:cryrun{:teatime
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 06:29 PM | Show all posts
puak kapitalis (read: peniaga) kat Malaysia ni...kurang sikit faham kepentingan dan isu2 sensitiviti...

kat overseas..nak photostat satu buku ..mesti tak boleh..acik2 tukang photostat tu akan pandang ko atas bawah he he..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa motif penjual ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg x patut
Tp ctik
Paaatikan yg memakainya hanya jejaka2 gagah k
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Apahal nk pki butang polis..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:42 AM | Show all posts
ntah brapa juta stok butang baju melayu tu dlm pasaran...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:48 AM | Show all posts
igt senang2 ke nak jual logo2 rasmi cmni..haihhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:17 AM | Show all posts
semua nk nampak kelainan..thn dpn keluar bentuk pistol plak apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:20 AM | Show all posts
hahahaha.. nampak mcm pegawai polis ke kalau pakai butang nie??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list