Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7606
View
211
Reply

[Pelbagai] Apa yang dirindu...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2019 02:04 PM | Show all posts |Read mode
Edited by seribulan at 24-5-2019 05:07 PM

Rindu zaman melepak tanpa telefon,tanpa internet.

Best je borak, best je bahan member.




20190524_180629.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2019 02:25 PM | Show all posts
rindu zaman KL tak sesak..
zaman highway tak jem..
sekarang ni usahkan musim perayaan..
hari biasa pun sesak..

nak keluar KL pun pikir 5-6kali..

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:27 PM | Show all posts
rindu zaman tiada pendatang asing..
kadar kes2 jenayah sangat rendah..


disclaimer : komen berbentuk umum..
tiada unsur perkauman dsbnya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman ke hulu ke hilir serata kl selangor naik bas naik train tanpa bersesak2..
Rindu zaman berjalan berhu ha sana sini tanpa org rakam2 acah viral.
Rindu zaman berpeleseran ukur setiap level OneUtama dari wing sini ke wing sana.
Rindu zaman lepak2 bfast lunch kat ikea then menyusur ke The Street.
Rindu zaman buku dan laptop jadi teman.
Rindu zaman makan masakan mak balik dari sekolah.
Rindu zaman terjun tiruk mandi sungai time air surut. Cari etok stok macam nak makan sebulan.
Rindu zaman menjaring anak ikan anak udang.
Rindu ermm tiada penghujungnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:25 PM | Show all posts
rindu zaman Tun..ekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 04:45 PM | Show all posts
bulan ramadhan ni kan, rindu pulak dekat arwah nenek dengan sepupu. biasa raya2 ni meriah bila ada arwah nenek.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nk jadi bujang balik..
Bukan x bersyukur dgn kehidupan skg..tp nak lebih masa ddk ngn mak abah..sedeyyyyyyyy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman dulu walaupun xde hp, tp klu dah janji nak lepak, or outing semua muncul on time. Semua ingat janji walaupun plan tu buat sblm cuti sekolah, plan nak outing time dah cuti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak diikutkan memang banyak yg dirindui..

Rindu dekat boss lama aku yg hensem lagi kachak.tp skrg dia dah tua dah haha.

Rindu zaman2 keje level exec dulu.nak cuti pergi mana boleh just tinggal j3 keje dkt ofc. Skrg ni, public holiday pun mai ofc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu masa kecik2 wakt arwah abah masih hidup....abis ja sahur, kumpui ramai2 kat ruang tamu niat puasa.pastu beratuq masuk bilik air gosok gigi amik wudhuk

Rindu nak lari atas bendang bila dah abis menuai padi...bergolek atas bendang smpai miang badan..

beratuq jln atas batas bendang dgn sepupu sepapat....kdg termasuk dlm bendang abih lumpur, paling takut lintah. Skrg bendang dah tak terurus..sapa pun tkmau buat dah...rmh tok pun abih mak sdra robohkan..p buat rmh batu...tak sukaaaaaaaaa

Rindu zaman takdak smart phone, zmn takdak hp ....hntr kad raya...pastu syok tggu posmen.

Rindu nak mkn gulai belinjau..mana nak cari pun taktau...

Byk yg dirindu....semuanya mnjadi kenangan paling manis...tersenyum sorg2, kdg sebak sorang2


Rindu zmn sekolah, rindu zaman dok p training kawad pengakap wakil sekolah...rindu zaman study...
Kdg terkenang zmn bodo..malu sndiri...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu kad raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman study
Tension je ajak satu rumah gi makan2
Jauh lak tu..x sedor diri numpang kete orang
Bulan2 byr minyak sorang rm10 jah..
Kalo aku jd tuan punya kete mesti bengang je rasa

Rindu gak nak dating2 makan2...
Carik tempat x penah pegi
Lepak n gelakkan org lain dating..hahhaha
Pastu test sape bawak kete plg laju

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
rindu zaman sekolah menengah dulu.. enjoy je gelak dgn mmber tak payah fikir duit, msalah hidup, nk kena bayar tu bayar ni

sekarang bt haluan masing-masing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman naik bas kat puduraya dekat2 nk raya..pastu arwah ayah mmg dah siap tunggu kat terminal bas kuantan..bila bas dah nk sampai kuantan, hati ni meloncat2 kegembiraan...tp apakan daya, masa takkan kembali..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu mengaji kat asrama dulu
Duk asrama dari form One sapa three
Rindu zaman pergi library
Now tengok barang kat tenet je
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pinklepie at 24-5-2019 01:43 PM

Pink paling rindu bila tiba waktu ramadhan masa zaman kecik-kecik dulu. Waktu tu pukul 6 petang dah pusing satu kampung hantar juadah berbuka. Mak masak 1 juadah jerr sbb bila dh hantar pada jiran dah tentu bawa balik juadah yg lain. Berbuka puasa dengan keluarga, bersila ramai-ramai tunggu bunyi azan. Tapi kampung pink special sikit kami tunggu bunyi siren bomba sebab rumah dekat dengan balai bomba. Lepastu siap-siap untuk pergi surau. Golongan tua satu kumpulan dan pink tentu la dgn anak-anak jiran yg sebaya. Sepanjang jalan ke surau berborak, berzikir kadang-kadang ada yg nakal mengusik dgn tutup lampu tough light hehe. Berjalan bertemankan bintang-bintang dilangit dan udara malam yg sejuk bestnya kat surau pula sembahyang tarawikh buat 8 jerr lepas tu turun bawah apa lagi main kejar-kejar tak pun bersembang hehe. Yang lelaki main mercun sampai kadang - kadang tok imam termelatah bila dengar bunyi mercun Rindunya zaman tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak naik train senandung malam,walaupon makan masa yang lama..disebabkan ada katil jadi x terasa jauh perjalanan..pastu boleh buka pintu walaupon train tgh bergerak.

Rindu zaman buka posa beramai2 dengan sepupu sepapat..meriah n byk makanan
Rindu dengan suasana kampung yang tenang n aman,x terkejar2..

Rindu zaman kanak2..walaupon tiada gajet yg canggih..namun ukhwah persahabatan sangat kuat.panjat pokok,mandi sungai,main basikal.

Rindu zaman sekolah..teringat cikgu2 yg pernah mengajar saya.apa khabar cikgu2 saya skang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munahminah at 24-5-2019 11:02 PM

Munah rindu masa bulan puasa masa tahun 90an.
Cari tin milo, buat lubang guna paku. Buat corak macam-macam. Ada buat bintang, bulan. Malam-malam munah letak lilin, pasang wire kt atas, lepas tu angkat dengan kayu. Jalan keliling kampung.
Zaman dulu jalan dalam kampung waktu malam tak takut pun, tak bahaya.
Petang-petang main mercun bunga api dengan kawan-kawan. Seronoknya masa tu.
Dan ada satu kenangan pahit yg munah tak boleh lupa satu malam, kawan2 main lilin. Terkena baju kaftan adik kawan munah. Terbakar baju. Bbrp hari di hosp dan akhirnya meninggal. Takziah adik mek.
Mod, harap munah tak ot ya. Saje mengimbau kenangan lalu yang takkan berulang lg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman dimana anak2 bebas bermain di luar rumah. Yg paling penting sbelum maghrib kena balik! Haha. Skang terlalu banyak jenayah dan merisaukan utk  bebaskan anak2 bermain. Sudahnya, anak2 terpaksa hadap gajet. Sebab mak atau ayah kepenatan nak teman anak main kat taman.

Rindu jugak disaat rutin hidup seorang pelajar. Pegi kelas, balik kelas, buat asgment, makan dan tidur. Hujung bulan check akaun duit elaun biasiswa dah masuk kebelum..

Rindu saat main galah panjang zaman kanak2. Dulu2, lelaki ke perempuan ke, kita lurus je main sama2. Tak tau beza jantina pon masa tu. Zaman skang, budak darjah 4 pon dah tau tentang hubungan lelaki wanita..

Dan yg paling dirindui... Saat ditatang bagai minyak yg penuh di sebuah syarikat glc. Huhuhu betul org kata, kita disanjung bila mampu memanfaatkan org lain..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kanak2..rindu zaman taim pi ngaji al quran..lps balik ngaji singgah pondok atas pokok....lepak2 sembang2...pastu balik rumah..huhu....zaman kanak2 paling bahagia..tak der masalah..dalam kepala hanya ingat main jer..walau campur budak lelaki dan perempuan....pergaulan terbatas juga..tak pernah fikir mcm budak2 skrg yg terlebih matang walau sekolah rendah..naifnya zaman kanak2 dulu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list