Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2176
View
22
Reply

Psoriasis Arthritis

[Copy link]

Author: Atikahmaarof       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2019 02:26 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya pesakit psoriasis arthritis ingin berkongsi pandangan dan pengalaman pesakit jika ada dalam ruangan ini.
Apakah perubatan yang di ambil dan bagaimana untuk mengharungi ujian ini?
setakat ini sy masih mengikuti rawatan susulan di hospital

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2019 03:22 PM | Show all posts
pakai krim apa apa krim tak sis?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 02:02 AM | Show all posts
kekadang kena amik methotrexate
kekadang kena tambah lagi dgn rituximab every few months etc
bertabah lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 12:26 PM | Show all posts
better search for Closed Group untuk penyakit ini di FB, kat group tu ada ramai orang yg menghadapi masalah yg sama... masing2 akan berkongsi cara mereka menerima rawatan, ubat apa yg doktor berikan, simptom2.. dan byk lagi... dan yg bagusnya, members dlm closed group ni semuanya supportive dan saling menghargai antara satu sama lain....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2019 07:10 PM | Show all posts
waalaikumussalam lupa nak jawab

tunggu sat lagi nnt ramai je org bagi input
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy x pernah check kt hospital lg, tapi mengikut condition kepala sy n pembacaan di Google, kemungkinan sy ada scalp psoriasis.
Nak cari masa tuk gi check dgn pakar.
Anyway doctor klinik swasta confirm kan mmg psoriasis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
try sabun sulphur? harrogate sulfur soap mcm bagus jugak tgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
budgetMommy replied at 19-6-2019 07:38 PM
Sy x pernah check kt hospital lg, tapi mengikut condition kepala sy n pembacaan di Google, kemungkin ...

Eh sama la...dekat kulit kepala banyak. Bila sapu krim hilang. Nnt jadi balik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:25 PM | Show all posts
alinone78 replied at 24-5-2019 03:22 PM
pakai krim apa apa krim tak sis?

untuk kulit sy pakai topical oitment such as vaseline sebagai pelembap dan BVO sebagai krim steroid
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:26 PM | Show all posts
ipes2 replied at 26-5-2019 02:02 AM
kekadang kena amik methotrexate
kekadang kena tambah lagi dgn rituximab every few months etc
berta ...

sy mmg on methotrexate skrg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:27 PM | Show all posts
yossup replied at 26-6-2019 02:36 AM
try sabun sulphur? harrogate sulfur soap mcm bagus jugak tgk

sy da cuba..yg color pink..tak berkesan dgn sy..mungkin org lain sesuai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:29 PM | Show all posts
budgetMommy replied at 19-6-2019 07:38 PM
Sy x pernah check kt hospital lg, tapi mengikut condition kepala sy n pembacaan di Google, kemungkin ...

tebaik sis. cuba refer pakar di hosp kerajaaan.better check awal.takot nnt effect sendi mcm sy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:29 PM | Show all posts
ipes2 replied at 1-6-2019 07:10 PM
waalaikumussalam lupa nak jawab

tunggu sat lagi nnt ramai je org bagi input

terima kasih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:31 PM | Show all posts
isteri_ayil replied at 30-5-2019 12:26 PM
better search for Closed Group untuk penyakit ini di FB, kat group tu ada ramai orang yg menghadapi  ...

terima kasih atas cadangan puan.mmg ada join closed group di fb even persatuan psoriasis malaysia.
sengaja tambah input di forum cari.sekadar berkongsi dgn psoriasis warrior
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 02:33 PM | Show all posts
berakit2kehulu replied at 17-7-2019 08:45 PM
Eh sama la...dekat kulit kepala banyak. Bila sapu krim hilang. Nnt jadi balik

kebiasaannya begitu. come and go
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Atikahmaarof replied at 3-10-2019 02:29 PM
tebaik sis. cuba refer pakar di hosp kerajaaan.better check awal.takot nnt effect sendi mcm sy

Sekarang u camna? I baru perasan my fingernails ada kesan lubang2. Bila i google rupanya psoriasis kuku pulak. My head scalp pun getting worse.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 05:00 PM | Show all posts
Atikahmaarof replied at 3-10-2019 02:26 PM
sy mmg on methotrexate skrg

10mh ke 25mg per week? mtx ni sekali seminggu je
make sure amik folic acid jugak.. tapi pilih a day yg u TAK amik mtx tu
kena check liver bloods from time to time utk ensure mtx tu tak toxic sgt utk u
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2020 12:02 AM | Show all posts
Salam sis. Boleh cuba minyak zaitun yg bertindak sebagai anti-keradangan. minyak zaitun ada vitamin E bagus untuk lembapkan kulit. Malah, minyak zaitun bertindak sebagai pelincir, terhadap sendi-sendi yang bengkak, yang mengehadkan pergerakan dan sakit. Just sharing.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2020 11:32 AM | Show all posts
shnabilah replied at 12-4-2020 12:02 AM
Salam sis. Boleh cuba minyak zaitun yg bertindak sebagai anti-keradangan. minyak zaitun ada vitamin  ...

thanks sis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2020 03:50 PM | Show all posts
ipes2 replied at 7-10-2019 05:00 PM
10mh ke 25mg per week? mtx ni sekali seminggu je
make sure amik folic acid jugak.. tapi pilih a d ...

yup td baru balik dr hospital.amek ujian mantoux.utk sesuai tak amek treatment biologic
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list