Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
21302
View
211
Reply

Hidayah Kecewa, Ali Puteh Tak Beritahu Letak Batu Nisan Di Pusara Abam

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2020 01:21 PM | Show all posts |Read mode
Pusara Arwah Abam Bocey selamat dinaikkan batu nisan dan binaan kubur selepas lima bulan meninggal dunia.


Melalui Instagram, adiknya, Ali meminta sesiap yang ingin menziarahi pusaranya dapat mendoakan kesejahteraan arwah.


Kredit foto: IG


Bagaimanapun tindakan tersebut tidak disenangi oleh balu Abam, Nor Hidayah kerana dia sendiri tidak tahu menahu mengenainya.


Bagi mengelakkan sengketa berpanjangan, Hidayah enggan memperbesarkan perkara tersebut.


"Saya pun tak tahu yang dia buat batu nisan ni. Dia tak hubungi saya langsung. Saya tahu lepas tengok Instagram. Saya malas nak cakap apa-apa, baik saya diam saja," katanya kepada mStar Online.


Foto: IG


Dalam masa yang sama, Hidayah meluahkan kekecewaan keranaanaknya seolah-olah tiada hak ke atas kubur arwah Abam.


"Memang kami tak tahu ahli keluarga arwah bina kepok di kubur arwah," tambahnya.


Mungkiin Ali ada sebab dan alasan yang tersendiri. Kita nantikan. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-7-2020 01:24 PM | Show all posts
kata malas nak cakap apa2, baik diam aje, ujung2 kata kecewa..... ali susun tu pantang di cuit jap lagi dia pulak meroyan...... perang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ok la tu.. bukan family dia pegi jahanamkan Kubo arwah.. family dia lagi lama hidup dengan arwah.. for sure rasa nk buat itu ini utk arwah sbb syg kan arwah.. x payah la fikir bukan2..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya dayah.. Terus kna buang mcm tu je lpas abam x de.. Oiii bini abg ko kot tuu..
Klu mcm ni gayanya,  mmg si aliaturfaraid x ambik tahu lgsg la psal hamzah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi tahu dengan mesej sekeping pun tak boleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul betul perangai melayu hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali alang2 nk ckp ala2 xnak ckp bgth la berterima kasih
Ringankan beban dan hasrat
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Begini ye walopon tak berape sedap didengor:

Memang isteri tempat berkongsi kaseh tapi ibubape & adik-badek yang dah kenal seumor idop.  Makan mak suap sama2, mandi berak sama2 & di manekah dikau time tu wahai isteri??  Entah2 belom pon lahir lagi.   

Dalam situasi yang netizen habes side balu konfem la famili si mati ni sakit ati punye.  Juz leave them alone & reputz tolong usah la korek2 dah.  Tak aman arwah nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke buat binaan kekal mcm tu...ke dah beli tapak sesiap mcm cina
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku jadi dayah..aku mesti marah..sebab aku x suka kalau kubur ni disimen batu semua, tak bagus dlm islam...cukup sekadar jaga baik2 saja.batu nisan seketui
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
hidayah anggap je la famili abam dah buang ko
paling tak suka dapat kuarga mertua macam ni
sedihh ooo , ini membuatkan aku lagi tak nak kawen

dari rasa terseksa jiwa raga..
tak kawen tgk adik beradik sendiri aku rasa seksa tengok perangai ipar mertua

aku tak sanggup laaa
klu diam aku merana
klu aku bukak mulut , kata kata semuanya bakal berbisa bisa ... jadi aku lagi suka diam
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi 1 harap2 la dia bina semua tu bukan dengan duit abam, tp duit dia sendirj...tak boleh woo guna duit simati huhu.. kes faraid haritu mcm mana lah ye? Dah settle ke semua?senyap je..haritu kecoh sangat satu dunia fau
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Wartawan pun kenapa mahu api2kan mereka?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 30-7-2020 01:53 PM
hidayah anggap je la famili abam dah buang ko
paling tak suka dapat kuarga mertua macam ni
sedih ...

Kalo ko tgk cite 7hrimencintaimu tu lg ko rengsa tak nk kawen oiii huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 30-7-2020 02:03 PM
Kalo ko tgk cite 7hrimencintaimu tu lg ko rengsa tak nk kawen oiii huhu

citer meunjukkan betapa toksik hubungan mertua dgn menantu , mia vs mak leha, helmi vs jo , nadia je aman2 ... tu pon nasib baik plan mak mia x jadi

klu tidak habis berantakan satu famili pak samad
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang patut pun Dayah marah. Kalau I jadi dia pun I marah. Kubur tak payah dibuat struktur bagai tempat perhiasan dah serupa macam kubur bukan islam.
Kalau nak buat juga tanda, setakat susun batu bata keliling je dah la, dengan nisan 2 ketul sebagai tanda...
Iyelah, kalau takde nisan tulis nama nanti tak jumpa pulak kuburnya.

Dayah team.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
MissQwerty replied at 30-7-2020 01:55 PM
Lagi 1 harap2 la dia bina semua tu bukan dengan duit abam, tp duit dia sendirj...tak boleh woo guna  ...


Faraid itu kalau senyap je maknanya tak tukar la nama harta tu ke nama sesiapa...
Sebabnya bahagian pusaka kecil setahu i takkan senang hati abaikan waris kecuali kalau ada penipuan mana tau masa isi borang yg kena sign depan pesuruhjaya sumpah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 30-7-2020 02:07 PM
Memang patut pun Dayah marah. Kalau I jadi dia pun I marah. Kubur tak payah dibuat struktur bagai te ...

Nanti kang ada yg kata famili lagi ada hak hurmm so bak kata dayah baik diam jelaaa

Dia cuma isteri, kami ni adik beradik keluarga dia..

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 30-7-2020 01:44 PM
Boleh ke buat binaan kekal mcm tu...ke dah beli tapak sesiap mcm cina

Binaan kekal tidak dibenarkan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 30-7-2020 02:18 PM
Nanti kang ada yg kata famili lagi ada hak hurmm so bak kata dayah baik diam jelaaa

Dia cuma  ...

Skrip dulu eh....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list