Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9771
View
104
Reply

"Kaum Hawa Pun Nak Berbasikal Tanpa Dikecam" - Hanez Suraya

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2020 01:57 PM | Show all posts |Read mode
"Bukan senang nak jadi pengayuh basikal wanita terutama bagi yang bertudung."






Pelakon Hanez Suraya menerusi hantaran di Instagramnya meluahkan pendapat terhadap kecaman demi kecaman dilemparkan terhadap muslimah yang terbabit sukan berbasikal.


Ekoran itu, Hanez meminta semua pihak berfikiran positif selain menjelaskan sebab mengapa pakaian untuk sukan berkenaan agak ketat.

"Seluar basikal tu memang macam tu, design ketat dan padding untuk keselesaan dan keselamatan.

"Saya pernah pakai seluar trek yang longgar sikit, tersangkut pula pada seat (pd yg faham). Sangat bahaya," jelasnya.





Kredit foto: IG Hanez





Dalam masa sama, Hanez menasihati orang ramai supaya 'memejam mata' jika berasa jelek dengan penampilannya ketika berbasikal.

"Kaum hawa pun nak juga berbasikal tanpa dikecam," ujarnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-7-2020 02:04 PM | Show all posts


Walau Tokti tu pakai seksa dan ketat, yelah dia mokmok kan tapi dia pakai jugak skirt ke apa tutup bahagian segitiga bermuda tu. Idoklah ketara sangat rupa bentuknya. Tapi lantak kau lah kan.

Dan maybe takyah bagi explanation.

Kau memang seksa pun kalau tak pakai baju basikal ni. Lainlah kalau sejenis lindungan Kaabah, tunggang tunggik agama.

Takde kewajipan pun nak perjelas, justify etc.

Bukan kau cungkil biji mata acik-acik setazah jadian ni semua.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuma nak tanya..., bertudung @ headgear?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan upload la..haih
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah bergambar pun mendada tayang buah dada beralas span tebal... yang seluar tu, pergi la al ihsan ada jual macam mini skirt boleh cover bontot dan bermuda triangle...  Takkan tak tau atau sengaja tak tau?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak dara i umur doblas tahun pun tau segan bila pakai seluar ketat macam tu, bersungguh minta mak dia belikan skirt macam tokti pakai. Ko takyah la nak justify kata orang pulak yang dengki nengok ko pakai sendat sampai nampak semua bonjolan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:40 PM | Show all posts
Tok ti okei jee berbasikal.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:51 PM | Show all posts
fuh tayang nasi lemak dengan kuih apam..tak mampoo uolss
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
CocoCily replied at 30-7-2020 02:10 PM
Jangan upload la..haih

Kan? Ko nak basikal bogel ke apa tu lantak ko.. jgn la upload kan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbasikal sebab??? Trend??
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokti ok je.. Walhal tokti lagi dulu berbasikal dari hanez ni.. Tp ye la.. Badan cantik mungkin rasa rugi kalo tak belanjer..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lupa kewujudannya
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
tak payah nak explain, memang suka pakai ketat sebenar nye! ngaku lah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:20 PM | Show all posts
tak salah wanita atau perempuan berbasikal tapi cara dia ni yang salah
dari berpakaian sampailah melentik lentik posing post dalam sosial media, dengan berkumpul geng2 kawan lelaki. kalau ye pun suami ada sekali nak juga berbasikal, pakai je lah skirt macam tokti, masalah berbasikal ni kalau pakai trek bottom ke jeans ke bukan sangkut di seat tapi kaki seluar sangkut pada paddle, trek bottom pun ada jenis jerut. alasan bagi tak boleh diterima, ramai je mengayuh berpuluh2 kilometer pakaian tak ketat pun.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Yo lah seluar loose tesekakt kat fancy, tp baju boleh ja labuhkan sikit Kan...

Aku pun kayuh beskal la, aku tahu lah!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:34 PM | Show all posts
benda boleh tunjuk.. buat apa nak tutup - hanez soraya

suka sheols menunjukkan apammm ye..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai skirting la cik kak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanez.... Ko otak letak kat fukih. Lenkali kejeron nak berbasikal tu, takyah upload kat ig. Ko hapload, orang hencap, lelebey lagi ko tu penah jadi pencaras lehanat malaya, waht do you expect?? Dendiam udahle
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 04:50 PM | Show all posts
Bijik aih.
Sendiri meraih kecaman.
Alasan seluar tersangkut pada seat konon.
BTW, ade ke syarat pakaian or syarat berbasikal tu kene upload gmbr full body?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ala pencaras tersohor negara ni apa je dia tauuuu, tayang aset la reti. tu dpt romiang tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list