Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3857
View
73
Reply

[Tempatan] 6, 569 pasangan bercerai sepanjang 3 bulan PKP (18 Mac-18 Jun)

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2020 10:04 AM | Show all posts |Read mode
Kes cerai PKP tinggi




  • Oleh MAISARAH SHEIKH RAHIM
  • 5 Ogos 2020, 9:25 am





PUTRAJAYA: Hilang punca pendapatan, menganggur dan stres semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat pandemik Covid-19 ternyata mencetuskan kebiasaan baharu dalam


Screenshot_1.jpg

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-8-2020 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Penceraian bukan isu luar biasa pun...imam pun bercerai....yg jadi luar biasa bila ko bunuh pasangan ko yg nk bercerai. ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 5-8-2020 10:13 AM
Penceraian bukan isu luar biasa pun...imam pun bercerai....yg jadi luar biasa bila ko bunuh pasangan ...

tersangatlahh  betul, pastu si pembunuh plak tu yg curang
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kisah pasangan yg tak mampu bercerai

Few years ago aku berniat nak approach sorang YB untuk minta tolong urusan aku. Berat sangat masalahnya
Bini YB ni tak suka mana2 perempuan yg boleh buat competitor. Dalam satu majlis bini dia menyinggung aku in public. Aku kata dalam hati aku memang tak berniat caras laki kau, but someday ada perempuan lain yang akan buat begitu

Fast forward, lakinya simpan bini muda. Nak cerai takleh masyarakat cemuih so duduklah kau mereput



Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 10:38 AM | Show all posts
Kan... Ka... Brpa PUnai cerai, rujuk cerai
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 10:44 AM | Show all posts
aku saspek kawan aku sorg tu dah kena cerai masa pkp..laki dia keja bawak lori kena buang..sheol rajin meset jual mcm2..last last tak tau jadi apa. masa bahagia ngan laki kemahen
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 10:46 AM | Show all posts
mmg sekarang dugaan macam2. bukan dugaan penyondol je..kewangan, stress,,etc lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedara mara iols ada cakap lepas pkp nak bercerai. Tapi sekarang ni tengok ok pulak. Maybe lepas pkpp pulak atau cancel. Couple ni jenis yg tak boleh duduk rumah dan tak boleh duduk diam. Bila pkp 24 jam dlm rumah masing2 stress agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:02 AM | Show all posts
most probably due to financial... banyak sangat iols dengar2.. semoga dipermudahkan dan dimurahkan rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin juga ramai yg kantoi masa pkp ada bini muda rahsia atau gf yg suka manja2... Dah kena kurung kat rumah, tak senang duduk la dibuatnya.... Lepas tu kantoi isteri tau sebab isteri 24/7 menghadap suami..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:07 AM | Show all posts
yg bercerai, bercerai
yg suicide, suicide




bertabahlah kome semua ye


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:10 AM | Show all posts
pkp ni disebabkan faktor kewangan..
stress WFH..mana nak buat kerja pejabat dgn rumah dgn anak lg..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:51 AM | Show all posts
pepatah melayu tu betul,
sayang isteri, tinggal tinggal kan

kalau 24/7 mengadap, bertahun pulak tu,
mesti menyampah jer tengok muka masing2  


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:51 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 5-8-2020 11:07 AM
yg bercerai, bercerai
yg suicide, suicide

yang mengandung, mengandung



Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik Haku pun nyaris2 jugak sbb biawak hidup n isteri die adik ipar haku da bersabar selama 5 taun, n time pkp mmg kaw2 bini eh ngungkit Dari A sampai Z... Pas tu bape ari pisah kejap n bincang elok2 baru ok hubungan tu... Alhamdulillah! Haku baru tau time balik kg raya haji aritu adik ipar citer smua nyer pasal gaduh besar time pkp tu... Semua faktor kewangan + adik Haku adegan degree n keje semua best2 dpt tp tu la nk keje sendiri + ego vavi btl, adik ipar cikgu n makan hati btl selama 5 taun nie Ngan anak 2 org lg....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape nak heran..
Org yang kita xpernah kenal pon blh bgaduh tuduh fitnah semua..
Inikan pula yang dah tidur sebantal for many years.. Main bersama.. Confirm dh fed up.. So inila norma baru zaman skrg.. Kawen for divorce
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 12:12 PM | Show all posts
dah komen dah masa mula keluar cerita ramai mengandung time mula pkp dulu... yang ngandung lain, yang cerai lain....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 5-8-2020 10:13 AM
Penceraian bukan isu luar biasa pun...imam pun bercerai....yg jadi luar biasa bila ko bunuh pasangan ...

Betul.
Tak perlu la hilight sgt isu penceraian. Tak semestinya tak bercerai tu melambangkan hidup bahagia.
Yang penting hidup berkualiti.
Buat statistik tentang tahap kegembiraan rakyat/masyarakat lebih baik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dugaan semua ni..
Yang terlibat, moga strong dan tabah laluinya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ffbeauties replied at 5-8-2020 12:37 PM
Betul.
Tak perlu la hilight sgt isu penceraian. Tak semestinya tak bercerai tu melambangkan hidu ...

Setuju sgt dgn komen ni...   ramai  kawan yg bertahan sbb anak, sbb malas nk start over, tp dlm ati dh xde cinta syg tu... konsep redha je... tp hari kutuk pasangan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list