Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5220
View
46
Reply

13 Kali Hadir Temu Duga, Impian Azad Jasmin Jadi Pramugara Tak Kesampaian

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-8-2020 01:12 PM | Show all posts |Read mode
13 kali hadiri temu duga, namun impian Azad Jasmin menjadi pramugara tidak kesampaian.


Azad menerusi rakaman video YouTube Zarul Umbrella baru-baru ini, mendedahkan sebuah syarikat penerbangan popular tempatan menolak lima sesi temuduganya atas faktor usia.







"Saya pernah ke temuduga untuk menjadi pramugara Malaysia Airlines sebanyak 13 kali.

"Ketika di Pulau Pinang, kesemua temuduga di tiga buah hotel saya telah pergi namun lima kali saya ditolak ketika fasa pertama.

"Alasan mereka kerana saya baru berusia 15 tahun ketika itu, mungkin sebab tak sabar nak pakai baju seragam hijau pramugara," katanya.




Kredit foto: IG Azad




Lebih melucukan apabila Azad sekali lagi mencuba nasib ketika menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), namun ditolak selepas menyatakan alasan mahu menjadi pramugara kerana 'tinggi dan kacak'.


Sudahnya, Azad sendiri menolak tawaran tersebut apabila dia akhirnya lulus dan dipanggil ke ibu pejabat di Kelana Jaya untuk fasa berikutnya.

"Sebelum ke temuduga, ibu saya memberikan beberapa surah untuk dihafal berserta nasihatnya.

"Ketika sedang menunggu, saya jadi berkecamuk dan akhirnya saya menolak tawaran tersebut.

"Memang menyesal sebab susah nak dapat," katanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-8-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
So ni nk kne gelabah tetek ke ape ni???
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 01:24 PM | Show all posts
so ni kita nak salahkan cek non ke adik dia?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:04 PM | Show all posts
kacak sampai netizen gelbah T*te* ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
So??  Serabut aku klu dlm flight ada pramu bising mcm him
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:55 PM | Show all posts
ni cerita hasanah ke apa..
takkan 15 tahun pi interview..
dah sah-sah mana-mana nak minta kerja pun kena 18 and above..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:23 PM | Show all posts
Iye2 lah sampai 13 kali interview. Lepas tu tolak pula bila dah dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:01 PM | Show all posts
tengok kau bercakap pun tekak rasa mengelabah nak muntah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tua kotok nak citer mcm ni dahlaa hingaq x ensem
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik tak jadi, kal tak mesti tepaksa dengar dia beletiaq dlm kapal terbang
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Serabut kalau dia ni jadi pramugara.. dengan loghat utara pekat macam mami jarum.. annoying
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak pompuan dia cumil2
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulotkoyak replied at 6-8-2020 01:15 PM
So ni nk kne gelabah tetek ke ape ni???

haruslah kena gelabah tekksss uollsss.. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 04:57 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni masuk islam sejak umur brp?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bintangct replied at 6-8-2020 05:15 PM
dia ni masuk islam sejak umur brp?

Bapak dia yg masuk islam
Mak dia melayu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bohongnye la umur 15 dh g intrview.ni malaysia kot, 18 umut bekerja.16 kalau prttime
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat pakcik iols pergi belajar kereta sampai 11 kali . Fail bukit lah, fail parking lah, tak pergi class lah, fail ujian komputer yadda2.. sekali bila makcik iols kata nak beli kereta untuk dia terus lulus
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadap sngt nak jadi steward..
Nasib kau baik pak azad..klu jd steward ntah2 jobless skrg musim covid ni ramai pilot steward yg terdampar makan tido makan tido meroyan kat rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-8-2020 05:31 PM
Bapak dia yg masuk islam
Mak dia melayu

lah ye ke.. selama ni igtkn dia india kristian haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list