Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3315
View
51
Reply

[Tempatan] Penumpang yang naik bas ekspress TBS-Kuantan pada pada 19 September diminta buat ujian Covid

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-9-2020 01:41 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 26-9-2020 01:40 PM

Penumpang 2 bas ekspres diminta tampil lepas seorang disahkan positif
kuantan.png
Penumpang dua bas ekspres - iaitu untuk perjalanan dari KLIA2 ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS) pada 18 Sept dan dari TBS ke Kuantan, Pahang pada 19 Sept - digesa untuk menghubungi Jabatan Kesihatan Kuantan selepas seorang penumpang disahkan positif Covid-19.

Penumpang itu dilaporkan dari sabah, di mana lebih 100 jangkitan wabak itu dikesan semalam.

Bagi perjalanan KLIA2 - TBS, i melibatkan bas JetBus (nombor trip TBS 13) yang memulakan perjalanan pada pukul 11.30 malam, 18 Sept dan tiba di TBS sejam kemudian.

Bas TBS ke Kuantan pula dikendalikan Rhinoairiel Ekspres (nombor trip 292) yang memulakan perjalanan pada pukul dua pagi, 19 Sept dan tiba di pada pukul 7.30 pagi.

Gesaan itu dibuat di laman Facebook Pejabat Kesihatan Daerah Kuantan semalam.

Mereka yang terlibat diminta menghubungi jabatan itu di talian 09-565 9213 atau 019-399 4832.

Kuantan merupakan kawasan yang merekodkan peningkatan jangkitan melibatkan mereka yang mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah.

Malaysiakini difahamkan bahawa penumpang itu berada di Semporna, Sabah sejak 28 Ogos hingga 18 Sept atas urusan kerja dan menaiki bas awam dari Semporna ke Lapangan Terbang Tawau pada 18 Sept.

Dia menaiki pesawat AK 5747 Air asia dan tiba di KLIA2 pada pukul 10.15 malam.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-9-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
MUla dahhh. .....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
TIme budak2 ni nak masuk U balik. .mulala kovid ni menaik. ....esok ulang balik peristiwa sama....minggu depan aku dah nak kena hantar ke dungun ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bas takde scan mysejahtera ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 26-9-2020 02:24 PM
bas takde scan mysejahtera ke?

Mohon kerajaan wajibkan penggunaan app sejahtera .sila kasi lebih tegas di semua tmpt. Pemerhatian aku...cuma 70% yang guna
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mikasa replied at 26-9-2020 02:44 PM
Mohon kerajaan wajibkan penggunaan app sejahtera .sila kasi lebih tegas di semua tmpt. Pemerhatian ...

Aku sokong.. Lebih senang KKM nak kesan bila wajib guna MySejahtera bagi semua pengguna telefon pintar.. Kalau org tua2 atau yg tak memiliki telefon pintar baru dibenarkan tulis manual.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 26-9-2020 02:24 PM
bas takde scan mysejahtera ke?

Takde dik.scan suhu masa beli tiket jee.
Kalau masa beli tak demam,masa naik demam memang lepas jee
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok bersiap sedia. Dah start dah sampai ke semenanjung.. Aduihh riso aku
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau la ada pilihan, public transport mmg aku nk elak, tapi....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 26-9-2020 03:47 PM
Ok bersiap sedia. Dah start dah sampai ke semenanjung.. Aduihh riso aku

Rasanya dah merebak di seluruh negara, lagi2 yg haritu kes sivangangga. Ntah ntah dah merebak kat merata tempat tanpa kita sedari. Kes sabah ni kiranya membuka mata kitaaaa utk lbh bhati hati.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 26-9-2020 04:49 PM
Rasanya dah merebak di seluruh negara, lagi2 yg haritu kes sivangangga. Ntah ntah dah merebak kat  ...

Whuahhhh stress aku hidup mcm gini. Aku riso keadaan jadik tak terkawal masak la
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak berhati2 pun payah jugak.semua berterabur dah.aktiviti dah macam biasa.sop sekadar kempen.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesal la ke sabah time jangkitan tengah merebak.
Tak silap yang ni kut parent gi lawat anak di asrama.
Habis si anak kat TKC tu kena kuarantin.
Lepas tu, satu sekolah kena ambil tindakan berjaga-jaga dek bapak yang tak reti kuarantin kat rumah
lepas balik dari Sabah.
Grr
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 26-9-2020 03:31 PM
Takde dik.scan suhu masa beli tiket jee.
Kalau masa beli tak demam,masa naik demam memang lepas j ...

Ya Allah.. Kebodohan apekah ini..pffttt
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 26-9-2020 04:52 PM
Pesal la ke sabah time jangkitan tengah merebak.
Tak silap yang ni kut parent gi lawat anak di asra ...

Sbb tue aku ckp mcm lapar benor nak bercuti sabar la.. Iols tak rasa kes makin menurun. Bersiap sedia la semenanjung.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 26-9-2020 04:51 PM
Whuahhhh stress aku hidup mcm gini. Aku riso keadaan jadik tak terkawal masak la

Kaka mmg harap jadi lock down covid 2.0 and dpt blk moratorium.. Penat tgk politaik bgaduh.. At least moratorium ni mcm bg rakyat rilek kjp la.. Perabis cukai T20 sat
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 26-9-2020 04:51 PM
Nak berhati2 pun payah jugak.semua berterabur dah.aktiviti dah macam biasa.sop sekadar kempen.

Setuju. Br nmpk wedding tgkp pic peluk cium xde pki mask like nothing happened.. Nnt bila dh ada yg mati, masa tu br kesal la.. Masa sabah ni kaka xdgr plak kaum satu tu cerca pati n sabahan for this spike of cases.. Masa kluster petaling dlu.. Myumpah kemain.. Double standard!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 26-9-2020 03:31 PM
Takde dik.scan suhu masa beli tiket jee.
Kalau masa beli tak demam,masa naik demam memang lepas j ...

iols nampak dari luar bus rapid macam ada scan app mysejahtera... bus ekspress patut kena ada jugak apps tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 26-9-2020 05:15 PM
Kaka mmg harap jadi lock down covid 2.0 and dpt blk moratorium.. Penat tgk politaik bgaduh.. At le ...

Tue la. Kita rakyat yg sakit. Deme politik jaga perut masing masing.. Iols tak nak lock down terseksa. Kalu kita takpa tp golongan
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau check in hotel kt kl ni ok ke x ek? Risau plk tp trpksa sbb ada keje
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list