Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
684
View
11
Reply

Moto Baru Naked Bike.

[Copy link]

Author: matseh       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-5-2021 11:23 AM | Show all posts |Read mode
Salam Dan Hello,
Any suggestion?
Aku nak beli moto baru. Antara jenama yg dlm budget.
Yamaha MT15 RM13K
Benelli 249s RM14k
Modenas NS200 RM10k
KTM Duke 200 RM14K
KTNS 250NK RM13K

expect Modenas, monthly lbh kurang sama saja +-.Loan 5 tahun.
Untuk ulang alik pegi kerja, atas highway dan jln biasa. Dlm 20km pegi balik.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-5-2021 11:42 AM | Show all posts
aku rekmen dua ni je..
Yamaha MT15 atau KTM Duke..
dah terbukti ketahanan dan parts senang dapat
in fact jiran sebelah rumah aku pakai KTM, opismate pakai MT15
Rawang - Shah Alam - hari2 no problem

Comments

tacang penghargaan selalu jaga board dgn effective dan berterusan  Post time 8-6-2021 07:34 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2021 12:25 PM | Show all posts
zulka replied at 28-5-2021 11:42 AM
aku rekmen dua ni je..
Yamaha MT15 atau KTM Duke..
dah terbukti ketahanan dan parts senang dapat

Oh Ok,
Mungkin pilihan nya KTM kut.
Yamaha tu mcm overprice saja.
Modenas Ns200 tu tak ok ke. Murah sikit cc sama Duke200?

Tq bro.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2021 12:36 PM | Show all posts
matseh replied at 28-5-2021 12:25 PM
Oh Ok,
Mungkin pilihan nya KTM kut.
Yamaha tu mcm overprice saja.

Yamaha mahal sebab nama dia...
Modenas ok, tapi parts dia susah sket...kalau nk kena order dlu, so jadi lambat la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2021 02:30 PM | Show all posts
zulka replied at 28-5-2021 12:36 PM
Yamaha mahal sebab nama dia...
Modenas ok, tapi parts dia susah sket...kalau nk kena order dlu, s ...

ohh. ok.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 12:21 AM | Show all posts
kalau weekend ko bukan jenis sarapan pagi di Cherating atau minum2 petang di blah Utara
ni cite sebelum Covid-19
dan setakat pergi balik kerja
harian tak cecah pun 50km
ni pendapat aku motor yg sesuai

Yamaha MT15 RM13K
Benelli 249s RM14k
KTM Duke 200 RM14K

'
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2021 09:09 PM | Show all posts
MT tu kenapa setakat 15 jek..naper tak ambik 25 terus?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:35 AM | Show all posts
HuoJingJue replied at 2-6-2021 09:09 PM
MT tu kenapa setakat 15 jek..naper tak ambik 25 terus?

depand on budget bro..
bukan semua org mampu beli bike harga puluhan ribu..
lagipun dia nk beli bike utk pergi balik kerja sahaja..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 07:34 PM | Show all posts
zulka replied at 28-5-2021 11:42 AM
aku rekmen dua ni je..
Yamaha MT15 atau KTM Duke..
dah terbukti ketahanan dan parts senang dapat

tacang penghargaan selalu jaga board dgn effective dan berterusan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:10 PM | Show all posts
ipes2 replied at 8-6-2021 07:34 PM
tacang penghargaan selalu jaga board dgn effective dan berterusan

terima kasih bos
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 07:35 PM | Show all posts
zulka replied at 8-6-2021 09:35 AM
depand on budget bro..
bukan semua org mampu beli bike harga puluhan ribu..
lagipun dia nk beli  ...

kalo kerja kl seronok bawak skuter jek..hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list