Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8635
View
104
Reply

[Dunia] Saintis Jerman temui punca blood clots dlm Astra dan JJ.Ada kaitan dgn potong n mutant

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-6-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Since dah dapat suspek punca and disyaki on the production side, rasanya anyone suffering adverse effects atau waris yang mati boleh tuntut ganti rugi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 4-6-2021 12:05 PM
pelik jugak kalau ada yang kata % yang mati atau kena blood clot ni sikit je berbanding ratusan ribu ...

Tu fakta dah memang betul lagi ramai mati sebab covid daripada sebab vaksin.
Apa2 pun, semua nyawa berharga.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:24 PM | Show all posts
Buritan replied at 4-6-2021 12:18 PM
Kann.. aku nak vksin mcm dolu dolu mcm polio laa campaklaa seko pun tak kiok..

tak betul ni..

There was one death due to a vaccine strain viral infection: a 3-month-old infant died from myocarditis after oral polio vaccine (which is no longer licensed for use in the United States) and DTP vaccine; vaccine strain poliovirus was isolated from the childs myocardium.

[size=15.9991px]

[size=15.9991px]

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 4-6-2021 12:55 PM
Alternative lambat. Lagipun kerajaan dah beli lama. Xkan nak buang or sedekah. Kan bagus ramai vol ...

Tak bolehlah cakap macam tu, kalau 40 juta divaksinasi only 40 orang mati, sebab semua tu nyawa dan mungkin ahli keluarga tersayang orang lain.

Tapi this is a good development lah in finding the cause dan harap masalah ni dapat ditangani secepat mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik uolsss buat wasiat hibahkan harta harta uolsss yang berkoyan tu kat i.....ada jugak faedahnye.


Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
fizamn replied at 4-6-2021 01:29 PM
For me simple aje.. kalo x nak , x yah amik.. takut sendiri kena anxiety or depression x pepasal kal ...


Skrg ni kita boleh pilih nak ambik vaksin yg mana tak?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:29 PM | Show all posts
mclaren replied at 4-6-2021 04:20 PM
Setuju.

Ya allah nasihatlah kawan awak tu. Even Moderna and Pfizer pun kat US and Canada yang a ...

dah discuss abes dah dlm ws grup weolls...segala pro n cons...
cuma dlm kalangan kwn2 tu ramai frontliners..lecturer..cikgu..nurse...
semua menggalakkan...
dia kata tawakkal je...
rutin dia mkn habbatus sauda..minyak kelapa dara..madu..exercise..
dia pun asthmatic..so happen hanya inhaler AZ je serasi dgn dia...
so dats y dia nak jab AZ...
aku mmg ngeri...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 4-6-2021 04:27 PM
Tak bolehlah cakap macam tu, kalau 40 juta divaksinasi only 40 orang mati, sebab semua tu nyawa da ...

Kalau x vaksin sehari 100 mati kot. Dan jumlah tu akan bertambah ikut pertambahan kes.

Those mati setiap hari tu pun manusia gak.

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 04:38 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 4-6-2021 04:30 PM
Kalau x vaksin sehari 100 mati kot. Dan jumlah tu akan bertambah ikut pertambahan kes.

Those ma ...

yg mati tuh sebab penyakit sesaja di biarkan melarat oleh kerajaan  .... lalu dah teruk pi ke spital trus di komakan ler itu ler ini ler..... padahal ada alat yg boleh cegah dan kurangkan sesak nafas pun KKM tak mau sarankan langsung kat semua rakyat utk guna sebaliknya hanya tahu membebel ubat mujarab tarak
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-6-2021 11:35 AM
309 tu manusia juga bukan haiwan. patutnya cari vaksin yang sesuai untuk certain group contoh high ...

mcm x bernilai nyawa..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 4-6-2021 11:44 AM
Kalu Kita pertikai Kita dtuduh x skolah Kak...

x kisah x skolah hapa..
janji..biar betol.. jgn biol..
tepok dada tanya selera .
nk..teruskan..
x nk..teruskan...
ikut pdpt sdri..
risiko tanggung sdri..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
X blh nak komen. Nant polis dtg tgkp plk atas tuduhan menghasut.

Tp apa2 bnd dlm dunia ni mesti ada bad and good side. Kalo semua good2, maka sesuatu lah ia
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 4-6-2021 04:29 PM
dah discuss abes dah dlm ws grup weolls...segala pro n cons...
cuma dlm kalangan kwn2 tu ramai fr ...

Ni kira dah ada brand loyalty lah jugak ni he he tu yang ada sikit confident dia tu. Doakan terbaik je lah buat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 4-6-2021 10:13 AM
So, Malaysia patut halt dulu AZ until AZ keluarkan version baru.

nti ada mangkuk2 memekak kata malaysia lemau, vaksin lambat sampai, apa tindakan KJ...

nk ambik yg sediada bekalan terhad pulak...

mangkuk2 ni bkn boleh silap ckit, smua nk argue..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kalchi replied at 4-6-2021 12:23 PM
Kan ....wlpn kes terbukti wujud, doktor2 sini semua akan cakap yg mati kobid lg tinggi drpd kes cl ...

Agreed. Bukan nye kita anti vaccine. Benda x sampai setahun kot dikeluarkan. Kebanyakkan vaccine len makan masa bertahun lama. I pon bnyk allergic and mmg tak nak amek risiko cucuk skrg.

Ada org kena covid Allah bagi sembuh tpi lepas amek vaccine mati disebabkan blood clot la apa. So pi mai pi mai both choices ada risiko.

So better Ill just wait and see for now  and jaga distance and avoid be in contact .
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dadooooo replied at 4-6-2021 07:31 PM
Agreed. Bukan nye kita anti vaccine. Benda x sampai setahun kot dikeluarkan. Kebanyakkan vaccine l ...

Bole tny uols allergic ubat apa. I ada g6pd dan dah tanya beberapa doktor drg semua kata boleh. Ada sorg msian guy yg g6pd amik az pon ok je dia takde efek pelik2. I pun ok jela daftar. Tp tulah, dah jadi cmni kan, kita pun tak sangka.

Kesimpulannya setiap org berbeza2. Mcm nasib2 gitu uols.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 4-6-2021 12:07 PM
U sekarang funding research cari sendiri kaka. Funding gomen, research tak sampai separuh jalan du ...

setuju seratus peratus sis.. sy sbg org yg buat research sgt2 terkesan dgn funding research di malaysia. tmbh kalau research dlm bidang molecular.. selalu x ckup duit.. bajet ciput tp nk kene publish kat journal yg berindex
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 4-6-2021 11:36 AM
orang kat luar bermati2an nak buat research psl vaksin and side effect...
tapi kat sini main tala j ...

Sapa kata main tala je?
Kita bermati matian keluar hukum harus vaksin, haram rentas daerah, hadis dhaif jakim boleh pakai..
Ingat senang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ada persamaan background ke atau apa2 yg menyebabkan boleh jadi blood clot kpd penerima vaksin sblm ni. Then kena bgtau la, org yg sekian, sekian tak boleh ambil AZ dan JJ.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Qaseemah replied at 4-6-2021 11:55 AM
setuju seratus peratus sis.. sy sbg org yg buat research sgt2 terkesan dgn funding research di mal ...

Sbb tu I tinggalkan research sis. Tak berbaloi. Sayang memang sayang, tapi tu lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list