Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9830
View
104
Reply

[Dunia] Saintis Jerman temui punca blood clots dlm Astra dan JJ.Ada kaitan dgn potong n mutant

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-6-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-6-2021 09:52 PM
Oo ye ke.. cite laaa.. hang pun antivaks kaa.  Aku ingat set set lobai mcm sohsi jah antivaks..

Aku bukan antivax.... Antivax bukan dari golongan jumud... Foal Educated juga ramai paling sadis yang dari medical research dan doctor..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 4-6-2021 04:22 AM
Sbb tu I tinggalkan research sis. Tak berbaloi. Sayang memang sayang, tapi tu lah.

Ko bidang bidang apa nas?.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 4-6-2021 12:37 PM
Ko bidang bidang apa nas?.....

Health science u
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak lama lagi turn aku pulak. Berani dalam takut jugak
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dadooooo at 4-6-2021 10:33 PM
kalchi replied at 4-6-2021 07:53 PM
Bole tny uols allergic ubat apa. I ada g6pd dan dah tanya beberapa doktor drg semua kata boleh. Ad ...


I x der allergic ubat tpi allergic to sun and debu and also asthma. Mmg I really jaga SOP smua until now . Dah dua tahun x jumpa my family. And ritu pon my  in laws I dua dua dpt covid plus my SIL.. but alhamdelillah tiga tiga sembuh . Dia org quarantine kt umah n amalkan ubat doktor kasi and makan bawang and bawang putih.

Cuma I still takot nak amek risiko vaccine covid ni. Maybe the right time comes I akan amek enshaAllah .

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 11:15 PM | Show all posts
aku baca banyak tentang pro and con vaksin..
kesimpulannya, aku nak ambil. Malah makin banyak baca, makin excited nak ambil..

Sebabnya, yang pro lebih banyak dari con..

paling utama, andai aku hidup aku boleh bantu negara kita capai herd immunity..dan andai aku mati sebab vaksin, moga kematian aku boleh dijadikan kajian untuk perbaikan vaksin..
dan aku buat ni -samada hidup atau mati- adalah untuk pastikan orang2 aku sayang terus hidup..

aku faham pendapat poremer2 yang bimbang, terutama hat kata nyawa yang mati sebab vaksin pun bernilai, jangan mati sia2..
tapi kena juga faham kita boleh kurangkan lebih banyak lagi kematian bila kita capai herd immunity... kalau semua asyik hidup nak bimbang aja, siapa ja yang tinggal untuk negara ni capai herd immunity?


Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2021 11:36 PM | Show all posts
meniaga la you.. kalo xde covid pun, nanti pencen punca pendapatan akan terhenti jugak. tak kira berapa simpanan lepas 10 tahun akan jadi problem akibat inflasi dan dividen yg kurang. kereta beli time pencen start meragam, bumbung rumah mula bocor, wiring rumah dah start minta nak yg baru, tv/ phone harus ganti jugak, mood pun muram sebab tak pernah perabot tak bertukar sampai bertahun2. Anak2 dok jauh, nak travel air asia pun beratus jugak one way. Apatah lagi nak g umrah or leisure oversea sekali sekala kan? Boleh je minta duit anak, tapi.. tak bangga la hidup harapkan duit anak-anak. Stress tengok balance makin menyusut dari tahun ke tahun. Kalo you meniaga dari sekarang, semangat la jugak nak bangun pagi esok sebab dah tau nak kejar apa.

PS: atas pengalaman I bergaul dengan orang2 yg dah pencen.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 4-6-2021 08:22 PM
Sbb tu I tinggalkan research sis. Tak berbaloi. Sayang memang sayang, tapi tu lah.

now sis buat apa.. seingat saya masa saya mula2 bekerja dipusat penyelidikan tahun 2007.. masa tu pak lah jadi PM.Pak lah yg memperkenalkan bioteknologi di malysia kalau x salah saya..zaman tu grant penyelidikan memang sangat heaven terutama berkaitan biotek.. Ingat lg saya masa tu ramai student post-grade yg dpt fellowship sbb pak lah nak naikkan bilangan student post-grade..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 07:21 AM | Show all posts
Qaseemah replied at 5-6-2021 07:16 AM
now sis buat apa.. seingat saya masa saya mula2 bekerja dipusat penyelidikan tahun 2007.. masa tu  ...

apa hasil penyelidikan yg dah berjaya di buat ?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 4-6-2021 11:15 PM
aku baca banyak tentang pro and con vaksin..
kesimpulannya, aku nak ambil. Malah makin banyak baca, ...

Selfless vs selfish

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
YgBenar replied at 4-6-2021 10:36 AM
certain parts of the spike protein DNA are spliced, or split apart, creating mutant versions,

Aku terbayang potong yg sunat tu hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 09:04 AM | Show all posts
~boolean replied at 4-6-2021 11:15 PM
aku baca banyak tentang pro and con vaksin..
kesimpulannya, aku nak ambil. Malah makin banyak baca, ...

kau kt mati kt malaysia confirm bukan sebab vaksin, kalau nak mati sila mati kat luar negara
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 09:05 AM | Show all posts
so dah 5 page berbincang isu vaksin, ada idea vaksin mana paling bagus low impact? dan siapa dah cucuk bagi idea kepada forumer.

sama2 support dan respect vaksin dan anti vaksin. anti vaksin jgn main freemason illuminati tu takde dalam syllabus sejarah form 4. sila guna idea dan fakta macam kajian dalam thread ini
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 4-6-2021 12:19 PM
Bila kita tanye terus mendpt antivakss..ayoyoo

Kan...Iolls tanya extra bkn pasal antivaks. Vaccine yg sedia ada x pernah iollls skip. Iolls tanya utk keselamatan nyawa sndiri.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kalchi replied at 4-6-2021 12:23 PM
Kan ....wlpn kes terbukti wujud, doktor2 sini semua akan cakap yg mati kobid lg tinggi drpd kes cl ...

Aah..x kena kt femli sendiri mmg la..mcm nyawa org lain tu x berharga
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kalchi at 5-6-2021 10:05 AM
CiliPadiSedap replied at 5-6-2021 09:05 AM
so dah 5 page berbincang isu vaksin, ada idea vaksin mana paling bagus low impact? dan siapa dah cuc ...


Susah nk ckp uols psl vaksin mana paling kurang severe effect. Kalau kat fb AZ msia tu pon, semua kawan2 msian kita ok je takda pape. Ada sorg ibu tu dia kata anak dia ada hearing loss tp sebab dia tak update detail, tak tau lg ada kaitan dgn vaksin tu ke tak.

Kalau kt U.S, moderna dan pfizer juga ada menyebabkan dizziness selepas 1-3 minggu (ni i cakap untuk kes mcm i la). Dizziness, vertigo, muscle pain, neck pain, tingling kat kepala, tinga dengung. Jd i bependapat ada sesetengah org reaksi dia pelik sikit huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kalchi replied at 5-6-2021 10:02 AM
Susah nk ckp uols psl vaksin mana paling kurang severe effect. Kalau kat fb AZ msia tu pon, semu ...

U dah sihat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 5-6-2021 10:16 AM
U dah sihat ke?

Ada kurang sikit vertigo tu. Tapi tetap ada dan kalau gerak laju sikit mula la dia kuat. I tak makan pun ubat yg doktor bagi tu, bila makan jd lg teruk. Skrg tepaksa menerima je kejadian ni. Doktor kata kalu tibe2 rs teruk atau pelik semacam terus ke emergency sbb eponmen kedua I dgn ENT tu lg 3 minggu hmm....

Uols pon cucuk az gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 4-6-2021 04:24 PM
tak betul ni..

Ooo ye kee..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
karipap_sadin replied at 5-6-2021 09:07 AM
Kan...Iolls tanya extra bkn pasal antivaks. Vaccine yg sedia ada x pernah iollls skip. Iolls tanya ...

Ontahla.. sbb tuu suke baca kek sini.. boleh dengo pandangan dr pro dgn antivsks.. mcm aku ni vaksin kobis ni jahh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list