Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7147
View
114
Reply

[Dunia] Kerajaan kapir lehnat USA jual aparment milik Riza Aziz (anak Rosmah) di New York pada harga USD$16.8 jota

[Copy link]

Author: JohnyEnglish    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 6-6-2021 11:37 AM
Sekejap bodoh sekejap barah, yg.penting dapat oeluang ratib Dapig hihi

Bodoh, barah, tongong, pelingkup

semua tu ciri2 korang india dan cina dap

spin macamanapun tak boleh pergi jauh

tengok je la cacamerbanya politik di india, mujurlah tak lama korang berkuasa kat negara kami ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni pon depa kata jibby kena fitenah

Mesti tak dak english edukesyen belaka tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 6-6-2021 12:46 PM
Ni pon depa kata jibby kena fitenah

Mesti tak dak english edukesyen belaka tu

Dasar harbi

fakta tolak tepi

janji survive boleh makan ada duit banyak
cukai tak bayar
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Telus la jika jadi pemimpin. Rasuah musuh nom 1
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aint replied at 5-6-2021 04:59 PM
takde bukti2 pd iols... tapi iols tetap kata Atok Madey Kutty perompak...
sbb camne anak2 dia  ...

Kompeni yg anak tun keja semua ada annual report, ada pro auditer, celah mana kata anak tun mkn duit x tau sumber? Klau uols ada bukti pi la buat report.....Lg1 Najib pernah jd PM, nape time dia betul2 berkuasa dia x pi bogelkan skandal tun m mcm uols dakwa? Nape nk tunggu najib jd PM 2.0 plk baru nak siasat tun? Tunggakan Cukai pun x bayar lg ada hati nk pimpin org lain...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-6-2021 02:05 PM
Dasar harbi

fakta tolak tepi

Ko ni islam ke tak?
Belajar dulu bhai apa hukum nak harbi kan orang
Dasar umngok
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 6-6-2021 02:25 PM
Ko ni islam ke tak?
Belajar dulu bhai apa hukum nak harbi kan orang
Dasar umngok

Islam tak ajar percaya fitnah tanpa menyiasat sumber berita

poorahh la thambi

poodahhh chitt
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-6-2021 02:36 PM
Islam tak ajar percaya fitnah tanpa menyiasat sumber berita

poorahh la thambi


Dah ko ada bukti dorg tak terlibat?

Dasyat betul benak ko ni
Banyak makannduit haram ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 6-6-2021 02:39 PM
Dah ko ada bukti dorg tak terlibat?

Dasyat betul benak ko ni

Tu sebab ada mahkamah

dah kalo ada bukti ko pergi la offer jadi saksi

menghasut sini buat apa

ingat politik malaysia ni macam kat kampung ko india sana ka

poorahh
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-6-2021 02:40 PM
Tu sebab ada mahkamah

dah kalo ada bukti ko pergi la offer jadi saksi

Dah tu ko igt dorg boleh jual kalau mahkamah tak keluar lagi keputusn??

Benak nak mampos!
Dasar musibat sebat duit rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 6-6-2021 02:41 PM
Dah tu ko igt dorg boleh jual kalau mahkamah tak keluar lagi keputusn??

Benak nak mampos!


Mahkamah amerika suka hati mak bapak dia la

ko follow politik india cukup la

tu je level kaki spin macam korang india dap
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya anak tiri najib.... Bapa dia kaya kah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-6-2021 02:47 PM
Mahkamah amerika suka hati mak bapak dia la

ko follow politik india cukup la

Kahkahkah
Ni penasihat 25% ke ni

Byk reply komen aku masyuk betul ko
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 6-6-2021 03:05 PM
Kahkahkah
Ni penasihat 25% ke ni


Ko ingat semua orang perlu dibayar untuk bagi suara ka

tu la mentaliti india

sama macam dalam filem tamil

semua polis hakim menteri boleh dibeli
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni dah didapati bersalah apa kejadahnya masih kata tak bersalah. Keputusan mahkamah malaysia. Proses rayuan tu later baru bincang..

Najib bersalah atas tujuh pertuduhan berkaitan dana SRC International
Fareez Azman
Julai 28, 2020 03:02 MYT
Najib bersalah atas tujuh pertuduhan berkaitan dana SRC International
Najib Tun Razak didapati bersalah atas kesemua tujuh pertuduhan berhubung dana RM42 juta dari SRC International. -Astro AWANI/Shahir Omar
Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak didapati bersalah atas kesemua tujuh pertuduhan berhubung dana RM42 juta dari SRC International Sdn Bhd.
Keputusan disampaikan Hakim Mahkamah Tinggi Mohd Nazlan Mohd Ghazali selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah.

Najib didapati bersalah di bawah Seksyen 23 (1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
Mahkamah mendapati pasukan pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pasukan pendakwaan bagi tuduhan salah guna kuasa.

"Kesimpulannya, dalam penghakiman saya, setelah mempertimbangkan semua bukti yang dikemukakan di mahkamah ini, saya dapati pihak pembelaan tidak berjaya membantah anggapan mengenai keseimbangan kemungkinan atau menimbulkan keraguan munasabah terhadap tuduhan terhadap tertuduh di bawah Seksyen 23 (1) Akta SPRM 2009," kata Mohd Nazlan.
Ikuti LAPOR LANGSUNG perkembangan dari Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
Najib didapati bersalah terhadap tiga pertuduhan mendapatkan suapan RM42 juta apabila terlibat dalam keputusan bagi pihak kerajaan dalam memberikan jaminan kerajaan terhadap pinjaman berjumlah RM4 bilion daripada Kumpulan Wang Persaraan Diperbadankan kepada SRC International.
Najib didapati melakukan kesalahan itu di antara Disember 2014 dan Mac 2015 di Bangunan Ambank Group Jalan Raja Chulan, ibu negara.
Bagi tuduhan pengubahan wang haram, dia didapati bersalah menerima RM42 juta hasil aktiviti haram melalui sistem yang dipindahkan mengikut sistem pemindahan dana dan sekuriti secara elektronik masa nyata (RENTAS) dan didepositkan ke dalam akaun peribadi miliknya di AmIslamic Bank Berhad.
Jika sabit kesalahan, Najib boleh dipenjara maksimum 20 tahun dan denda tidak kurang lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000 atau mana yang lebih tinggi mengikut Seksyen 23 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009 yang boleh dihukum mengikut Seksyen 24 akta yang sama.
Najib diwakili Peguam Bela Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah manakala pihak pendakwaan diwakili Timbalan Pendakwa Raya adhoc, Datuk V Sithambaram.
Terdahulu, Najib tiba di pekarangan Mahkamah pada pukul 9.30 pagi Selasa diiringi peguam dan penyokongnya.
Hadir sama menemani Ahli Parlimen Pekan itu, Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan Timbalan Presiden, Datuk Seri Mohamad Hassan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu baru sorang hakim

tangkap muat pulak

dah2 la ulang benda yang dah diulas panjang lebar

tunggu je keputusan 3 hakim mahkamah rayuan dengan 5 hakim mahkamah persekutuan

1 kepala lawan 8 kepala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list