Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7169
View
114
Reply

[Dunia] Ubat mujarab utk sembuhkan covid 19 dah wujud punggggg , dok tunggu apa lagi tak mau kurangkan kesesakan ICU ke ?, dok tunggu apa lagi tak mau kurangkan kesesakan di ICU ke?

[Copy link]

Author: blastoff       Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 02:23 PM | Show all posts

dia petik dalil pulok dahhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:25 PM | Show all posts
tipahketipung replied at 6-6-2021 02:23 PM
dia petik dalil pulok dahhhhhhhh

Berapa banyak popcorn kau dah makan sambil gelak ketawa depan skrin komputer? Sedekah kat aku sikit popcorn kau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:30 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 02:32 PM
mclaren replied at 6-6-2021 02:20 PM
Dia tunggu approval FDA, bukan WHO kalau ikut berita tu.
Nak use to treat covid rasanya needs FD ...

Kau lupa kaaa yg KKM TAK IKTIRAF clinical trials yg di buat terhadap dekat 19k pesakit2 tuh oleh 519 saintis ? Malah menafikan kewujudan trials2 ittteww ?

Dah terbukti ada ubat mujarab maaa, so kenapa tak mau tolong yg dok menderita kat ICU2 di seluruh malaysia tuh ? Bukankah apabila depa improve dgn penggunaan ivermectin maka ICU bed dapat di kosongkan lalu tak lah bersesak2 dalam ICU macam lani kan.

Guna ivermectin = solve ICU bed problem  =  kurangkan bilangan yg dok kronik kat ICU2 lani ... errr bukankah itu yg korang dok riuh hingga labelkan kerajaan gagal kerana tak solve nya ?

Tetibalah plak kau tak nampak suasana urgent kaw kaw yaaa.... tetiba lah plak KKM can take as longgg as they want to conduct trial yg tak menepati kaedah sains sebenar ....errr kau tak rasa simpati ke penderitaan pesakit2 covid tahap 4 dan 5 tuh ? Why you have no empathy whatsoever towards them ?

Jgn terlalu mendedahkan sikap kau sebenar ler..... cuba tutup sikit malu pekong tuh .


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:37 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 02:40 PM

We are in the middle of the greatest biological war of all time ..... masih tak sedar lagi kah ? Nak tunggu peringkat camna baru nak sedar ? Apabila diri sendiri dah di koma kan di ICU bed ke lalu kalau hidup pun penuh badan dgn berbagai side effect atau mati sebagai pengikut WHO  ?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:40 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:50 PM | Show all posts
insulin replied at 6-6-2021 06:25 AM
Berapa banyak popcorn kau dah makan sambil gelak ketawa depan skrin komputer? Sedekah kat aku siki ...

Makan sikit2.
Jangan habiskan popcorn tu.
@atira masuk sini kau dek.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
tipahketipung replied at 6-6-2021 02:50 PM
Makan sikit2.
Jangan habiskan popcorn tu.
@atira masuk sini kau dek.

Caramel ke.... butter ke.....cheese?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:54 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 02:58 PM

Yg dok gelak2 , jgn sampai ini menimpa hampa sudah lah . Ada ubat mujarab tapi di perosok tiub ke kerongkongan  di komakan lalu mati dalam keadaan keseorangan gitu ...camna plak tak boleh berlaku kat hampa kannn kerana hampa tak suka ubat mujarab kannn, so hampa akan di biarkan melarat hingga end up jadi gitu ler.....what goes around comes around... it's a matter of time je ...... lagipun senjata biologi kedua yakni vaksin dah siap2 ada dalam badan hampa..... tik tok tik tok ibarat time bomb



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.kosmo.com.my/2021/06 ... sebelum-ditidurkan/



Petugas kesihatan menguruskan jenazah pesakit Covid-19 di ICU.


Mengucap, hubungi keluarga sebelum ditidurkan

  • Oleh NUR HUDA MUSA
  • 2 Jun 2021, 6:51 pm
Share on facebook

Share on twitter

Share on whatsapp

Share on email

Share on telegra


PETALING JAYA C Mengucap dua kalimah syahadah dan hubungi keluarga melalui panggilan video buat kali terakhir.
Itu prosedur yang dilakukan oleh petugas kesihatan terhadap pesakit Covid-19 yang akan ditidurkan dan dibantu oleh mesin pernafasan.
Perkara tersebut dikongsi oleh seorang kakitangan kesihatan, Shahrin Sahbudin di Facebook rasmi Kementerian Kesihatan (KKM) sebentar tadi.
Melalui perkongsian itu, menurutnya, pesakit diminta berbuat demikian kerana mungkin itu adalah salam terakhir mereka kepada ahli keluarga.
Dan ini adalah perjalanan terakhir salah seorang pesakit Covid-19 aku. Semoga ditempatkan bersama para solihin.
Pemergian ditemani bukan daripada ahli keluarga sendiri. Mati itu pasti. Daripada Dia kita datang, dan kepada Dia juga kita kembali, katanya di sini.
Hari ini, Kosmo! melaporkan kes kematian Covid-19 merekodkan angka tertinggi sebanyak 126 kes, menjadikan jumlah kes kematian Covid-19 mencecah 2,993 kes. C K! ONLINE





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:59 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 03:13 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 03:18 PM

tik tok tik tok tik tok tik tok  ............booooooooooooommmmmm senjata biologi meletup dalam badan


IMG-20210606-WA0001[1].jpg

]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

https://www.theborneopost.com/20 ... amily-spokesperson/

Amanah Miri branch chief Yeo Kian Leong passes away due to Covid-19: family spokesperson
BY JENIFER LAENG ON JUNE 6, 2021, SUNDAY AT 12:13 PMSARAWAK


Yeo Kian Leong

MIRI (June 6): Parti Amanah Miri branch chairman Yeo Kian Leong has passed away due to Covid-19 yesterday, said a family spokesperson.

The family spokesperson said Yeo, 61, was admitted to the Miri Hospital on May 24 and had been receiving treatment at Intensive Care Unit (ICU) unit for nearly two weeks before he succumbed to the virus at 6.22pm yesterday.
His condition continued to worsen since the first day we sent him to the hospital for treatment, she said.
She added that Yeos body would be taken from the hospitals morgue tomorrow for cremation at Riam Road here.

Yeo left behind a wife and a son.
His wife and son are currently under home quarantine after earlier on completed their mandatory quarantine at designated centre here, said the familys spokesperson.
Yeos friends had since took to Facebook to pay tribute to him for his contribution to the party and society at large.

Parti Amanah Sarawak deputy chairman Hud Andri Zulkarnaen whose statement was posted on Facebook, said Yeo was among the first few people who joined Amanah when the party was first established here.
Amanah Sarawak was indeed saddened by his sudden passing as it is a big loss for us in Amanah Sarawak, he said.







Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:19 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
In January 2021, a placebo-controlled randomized trial involving 24 non-severe COVID-19 patients did not manage to show reduction in the proportion of PCR positive patients at day 7 post Ivermectin 400 mcg/kg single oral dose treatment. The authors of the pilot study, published in EClinical Medicine (Lancet), opinionated that larger trials may be needed to understand the effects of Ivermectin. In March this year, the Journal of American Medical Association (JAMA) published a randomised-controlled trial involving 476 adults with mild COVID-19 disease given a 5-day course of Ivermectin. The results showed that there was no significant improvement in COVID-19 symptoms resolution time. Whilst Ivermectin may have some anti-viral and anti-inflammatory effects, the evidence remains inconclusive.

Ni dari https://kpkesihatan.com/2021/05/16/moh-response-to-claims-regarding-use-of-ivermectin-could-prevents-all-covid-19-deaths/

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 03:28 PM | Show all posts
najib888 replied at 6-6-2021 03:23 PM
In January 2021, a placebo-controlled randomized trial involving 24 non-severe COVID-19 patients did ...

KPkesihatan ? .....pilot study mano haaaaalo yg di pungutnyooo tuuuu   back alley ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 03:44 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 03:46 PM

prefer untuk ada dalam situasi ni ke walau ubat mujarab dah pung wujud ? Tepuk dada tanya selera.... sebab kalau tak mau guna ubat cacing ivermectin atau seangkatan dgn nya..... most probably end up kat ICU camni atau kluar dalam keadaan sakit badan sana sini bertahun pun dok ada gakk lagi kat badannn ..... kalau mati memang ajallah kannn kalau hidup jadi bahan experiment serta suffer berbagai side effect bertahun2 ......it's your choice .....

IMG-20210606-WA0002[1].jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-6-2021 06:54 AM
Yg dok gelak2 , jgn sampai ini menimpa hampa sudah lah . Ada ubat mujarab tapi di perosok tiub ke ke ...

Kau gelak2 tembak orang boleh pulak kan?
Lepas tu cut and paste ayat2 nak menangkan kan diri.
Eh hello nyanyok?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 5-6-2021 11:44 PM
prefer untuk ada dalam situasi ni ke walau ubat mujarab dah pung wujud ? Tepuk dada tanya selera.... ...

Dik blast.. Akak mahu tanya ko sudah baca semua semua report dari link yang ko tepek sebelum buat this significant claimed?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 03:51 PM | Show all posts
mclaren replied at 6-6-2021 02:20 PM
Dia tunggu approval FDA, bukan WHO kalau ikut berita tu.
Nak use to treat covid rasanya needs FD ...



.. tapi rasanya pernah baca .. K.

KKM memang cuba apa saja ubat yg ada utk treat pesakit CV19 kan ? sebab tak ada ubat khusus utk treatment ... kalau taksilap baca dulu. .. aklau salah .. maaf lah ...

apapun, kita nak yg terbaik utk rakyat Malaysia ... and pastinya KKM cuba sudah sedang dan akan buat yg terbaik ..... #teamDGoMOH
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 03:54 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 6-6-2021 03:50 PM
Dik blast.. Akak mahu tanya ko sudah baca semua semua report dari link yang ko tepek sebelum buat  ...

kenapa KKM menafikan kewujudan clinical trials itu ? Nak akui ia wujud pun tak mo...pehal ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 04:01 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 04:05 PM

sebelum ni kalut laaa dok kata eleh trial cuma in vitro je bukan ke atas pesakit covid sebenar ... dah wujud clinical trials ke atas dekat 19k para pesakit .....  eleh kau perlu tau SEMUA yg berlaku dalam trials tu ler..........

Sifat meremehkan tu tak berpenghujung nampaknyaa bagi yg merasakan diri tu lebih cerdik daripada 519 saintis yg buat trials tuh  
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:11 PM | Show all posts
blastoff replied at 6-6-2021 03:54 PM
kenapa KKM menafikan kewujudan clinical trials itu ? Nak akui ia wujud pun tak mo...pehal ?

SOP industri perubatan lain..contohnya kau ada xray dari hospital swasta yg menunjukkan kau perlu buat surgery secepat mungkin tapi hospital swasta takde kepakaran utk buat surgery tu, jadi kau pergi hospital kerajaan, hospital tak akan amik xray hospital swasta, diorang akan xray sendiri dan proceed dgn rawatan.

memang displin KKM macam tu, apa apa tindakan/keputusan perlu ikut guideline.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list