Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7254
View
114
Reply

[Dunia] Ubat mujarab utk sembuhkan covid 19 dah wujud punggggg , dok tunggu apa lagi tak mau kurangkan kesesakan ICU ke ?, dok tunggu apa lagi tak mau kurangkan kesesakan di ICU ke?

[Copy link]

Author: blastoff       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2021 01:14 PM | Show all posts |Read mode
Edited by blastoff at 7-6-2021 02:37 AM

Link ke database ittew .....
https://c19ivermectin.com/



IVERMECTIN : Database clinical trials dah pungg wujud, 18,776 pesakit terlibat, 519 saintis, 58 clinical trials , SEMUA tunjukkan improvement memberangsangkan


Soalan cepumas.... kenapa malaysia tak mahu rely kat clinical trials yg dah di buat ittewww? Walau berkontena mayat kenapa masih terkial2 nak buat clinical trial sundrik ? Nyawa yg terbang berpuluhan sehari tu selayaknya di biarkan terus terbang kaaa sementara menunggu KKM dapat result clinical trial nya sundrik yg ntahh bilaaa tuuu kannn  ?











IMG-20210606-WA0000[1].jpg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:23 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 01:24 PM

500 pesakit di rancang utk clinical trials KKM sundrik ......sementara tu DG anggap database ribuan pesakit itteww berada di planet marikh yg tak sesuai utk di praktikkan di malaysia .....errr nak tunggu siap trials ke atas 500 pesakit tu bila maaaa ? 10 tahun lagi kaaa ? Berapa kontena nak kena beli dalam jangkamasa itteww ?



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



https://www.malaymail.com/news/m ... yet-clinica/1974565


Health D-G: Ministry cannot endorse Ivermectin to treat Covid-19 yet, clinical trial with 500 patients initiated
Sunday, 16 May 2021 07:20 PM MYT

BY YISWAREE PALANSAMY

Health Director-General Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah speaks during a press conference in Putrajaya on November 4, 2020. Picture by Shafwan Zaidon
Health Director-General Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah speaks during a press conference in Putrajaya on November 4, 2020. Picture by Shafwan Zaidon
Follow us on Instagram and subscribe to our Telegram channel for the latest updates.

KUALA LUMPUR, May 16 Health director-general Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah today said that the Ministry of Health (MoH) is unable to endorse the use of Ivermectin as an efficient drug to treat Covid-19 patients, as more evidence on its efficacy is needed.

In a statement this evening, he said that the MoH has also initiated a randomised clinical trial to repurpose Ivermectin and evaluate its efficacy and safety in high-risk Covid-19 patients.

The trial, he said, will enrol 500 Covid-19 patients admitted in 12 government hospitals.

Through this study, MoH hopes to have a correct perspective on the clinical effectiveness of Ivermectin. Although Malaysias risk for Covid-19 may be heightened at the moment, we must keep in mind that in all circumstances, we need to take the steps necessary to figure out what really works. Without the benefit of evidence from well-designed clinical trials, the Ministry of Health Malaysia is not yet able to endorse Ivermectin to prevent or treat Covid-19 illness.

Science remains the best weapon against the SARS-Cov-2 virus, not circumstantial hype, he said.

Dr Noor Hisham explained that Ivermectin is an anti-parasitic drug mostly used in veterinary medicine, especially to treat worm infestations.

He said that in April last year, researchers using laboratory methods showed that Ivermectin can also inhibit the replication of SARS-CoV-2, the novel virus that causes the Covid-19 infection.

He added that since then, many authors relying on findings from small studies and case series have suggested the potential use of Ivermectin against the said virus, adding that the recommendation for the off-label use of Ivermectin in Covid-19 cases, has, however, been controversial since the beginning.

Firstly, many Ivermectin studies had limitations including small sample size, non-controlled study designs, or that the drug was used as add-on treatment. Therefore, this had confounded the effect of Ivermectin, if any.

In January 2021, a placebo-controlled randomised trial involving 24 non-severe Covid-19 patients did not manage to show a reduction in the proportion of PCR positive patients at day seven, post-Ivermectin 400 mcg/kg single oral dose treatment.

The authors of the pilot study, published in EClinical Medicine (Lancet), opinionated that larger trials may be needed to understand the effects of Ivermectin. In March this year, the Journal of American Medical Association (Jama) published a randomised-controlled trial involving 476 adults with mild Covid-19 disease was given a 5-day course of Ivermectin. The results showed that there was no significant improvement in Covid-19 symptoms resolution time. Whilst Ivermectin may have some anti-viral and anti-inflammatory effects, the evidence remains inconclusive, he said.

Dr Noor Hisham said that regulatory bodies including the US Food and Drug Administration (FDA) and the European Medicines Agency (EMA), after evaluating the said studies,  concluded that there was insufficient evidence to support the use of Ivermectin as a treatment for Covid-19 infection.

He said that the World Health Organisation (WHO) had also issued guidelines against the routine use of Ivermectin for treating Covid-19 patients, except in clinical trial settings.

Regardless of these decisions, support for Ivermectin as a miracle drug is being circulated by several NGOs and by those who want the drug repurposed against Covid-19. Recently, the Coalition on Integrity of Vaccines & Drugs Against Covid-19 (Civdac) Malaysia, surmised that no one would die from Covid-19 if only Ivermectin is given from the onset of ones illness.

Specifically, the Civdac cites scientific proof on the utility of Ivermectin as recommended by some experts from US-based Front Line Covid-19 Critical Care (FLCCC). Yet, the synthesis of the evidence includes inferences only from preliminary reports of work without peer review, and opaqueness for risk of bias assessment of studies included in the body of evidence, he added.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:31 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 01:52 PM

Ya Allah ...sesungguhnya Engkau lah yg memakbulkan doa...Engkau dedahkanlah penipuan kerajaan yg zalim ini agar semua manusia yg mahu guna akal fikiran yg waras  dapat melihatnya ...aamiin ya rabbal alamiin  .......Alhamdulillah itu yg aku berdoa selepas solat dan sesungguhnya Tuhan maha mendengar doa hambaNya. Alhamdulillah .

Bawah ni bukti jelas nyata yg KKM pendusta no 1 yg sewenangnya menafikan kewujudan database dan puluhan clinical trials ivermectin .....korang ingat clinical trials yg dirancang terhadap 500 pesakit tu akan membuahkan hasil guana tu melainkan "inconclusive" je laaaaa

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

https://www.theedgemarkets.com/a ... ment-and-prevention

MOH: No clinical data support the effectiveness of Ivermectin in Covid-19 treatment and prevention

Tan Siew Mung

theedgemarkets.com

May 16, 2021 20:19 pm +08
Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah
Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah


KUALA LUMPUR (May 16): The Ministry of Health (MOH) today advised the public not to take Ivermectin for Covid-19 treatment and prevention, as there is no clinical data to support its effectiveness.

In a statement, MOH director-general Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah said the National Pharmaceutical Regulatory Agency (NPRA) has informed the ministry that so far, no product containing Ivermectin as the active ingredient has been registered with the Drug Control Authority (DCA) for human use.

He also said that the US Food and Drug Administration (FDA) and the European Medicines Agency (EMA) have never approved the use of Ivermectin for Covid-19 treatment and prevention.

"This matter has been explained by the FDA in an article titled 'Why you should not use Ivermectin to treat or prevent Covid-19' dated May 3, 2021.

"Apart from that, EMA also holds the same stance, in that it has not yet suggested the use of Ivermectin as a Covid-19 treatment, as there is insufficient clinical data to prove its effectiveness to treat or prevent Covid-19, as stated in the article titled 'EMA advises against use of Ivermectin for the Prevention or Treatment of Covid-19 outside randomised clinical trials' on March 22, 2021," he noted.

And to date, the World Health Organization (WHO) has only approved Ivermectin as a Covid-19 treatment in clinical studies/trials, it noted. Therefore, given the widespread of Covid-19 cases in Malaysia, the MOH has no objection to the use of unregistered Ivermectin products for clinical trial purposes in Malaysia, he said.

Noor Hisham further said the ministry has always prioritised the safety and well-being of Malaysians in weathering the Covid-19 pandemic by paying full attention to the use of approved treatment and preventions for the coronavirus.

Meanwhile, adherence to the Standard Operating Procedure (SOP) remains the most effective measure to control the spread of Covid-19 outbreaks in Malaysia, he added.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba kau camtumkan artikel semua tu dalam satu kotak.
Fening akak baca.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:37 PM | Show all posts
kluarga2 yg di zalimi oleh KKM dan kerajaan ini hingga meninggal dunia org2 tersayang kerana di biarkan melarat di ICU2 di seluruh negara..... yg beriman tu doalah pada Allah kerana sesungguhnya Tuhan mendengar doa hamba2Nya yg dianiayai ..... jgn putus harapan dan yakinlah Allah maha berkuasa menyediakan jalan keluar terbaik dari semua kezaliman yg sedang berlaku sekarang . Sementara itu yg tengah sakit , aku saran kan guna ubat cacing biasa di kedai tu ...sebab sekarang ni ivermectin dah mahal giler2 kerana ada dah mula ambil kesempatan naikkan harga dah tuuuu .... jgn gi ke hospital , usaha lah sendiri ya .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:39 PM | Show all posts
tipahketipung replied at 6-6-2021 01:36 PM
Cuba kau camtumkan artikel semua tu dalam satu kotak.
Fening akak baca.

semua nak kena suap kaaa, sundrik tak leh usaha buat kaaaa , kau yg rasa payah kau lah usaha utk kesenangan kau kannn
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 01:39 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 6-6-2021 01:54 PM

... itu yg akak tak faham tu .. banyak Dah clinical trials .....  husnozon yg kita nak buat trial sendiri ....tak boleh nak cakap lebih2 .... semoga dapat result yg bagus ... bolehlah ivermection digunakan utk rawat pesakit CV19 ... andof coz TETAP KENA AMBIK VAKSIN  ....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-6-2021 05:39 AM
semua nak kena suap kaaa, sundrik tak leh usaha buat kaaaa , kau yg rasa payah kau lah usaha utk k ...

Artikel kau so 6 months ago lah.
Tak perlu tunggu kau suap pun.
Poyos!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:44 PM | Show all posts
tipahketipung replied at 6-6-2021 01:40 PM
Artikel kau so 6 months ago lah.
Tak perlu tunggu kau suap pun.
Poyos!

kau nih attention seeker yg kekurangan kasih sayang kot? Good luck search org yg nak beri perhatian pada kau ya.... I'm not available .
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-6-2021 05:44 AM
kau nih attention seeker yg kekurangan kasih sayang kot? Good luck search org yg nak beri perhatia ...

Edit ja lah
Bukan nyo takdo button edit.
Semak SPM dulu tak buek ringkaskan karangan eh? Atau kau dulu sekolah Henry Gurney?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:48 PM | Show all posts
aku sarankan pada yg tak kena covid lagi cepat2 gi beli ubat cacing untuk di simpan buat kluarga ya... jgn beli banyak2 maaa sebab dos sekali je bukan boleh makan berulang2 berkali2 .....

Pada yg dah kena plak tapi masih dok suffer side effect itu ini , perlu makan ubat cacing utk clear kan apa saja baki virus yg masih wujud dalam badan .
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 01:55 PM | Show all posts
...ADA JER YG JUAL IVERMECTION (FOR HUMAN) kAT SOPEE ... ... ishhhh tak takut ke kena ngan KKM?

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-6-2021 01:31 PM
Ya Allah ...sesungguhnya Engkau lah yg memakbulkan doa...Engkau dedahkanlah penipuan kerajaan yg zal ...

Kat mana yang tipunya

Betullah dia kata WHO only approved the use of ivermectin in clinical trials.
FDA etc belum yet approved its use in treating covid. Tu yg KKM willing to conduct clinical trials dulu.

Tak payahlah tuduh bukan2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 01:58 PM | Show all posts
Doa pada Allah perlu di panjatkan lepas solat ya ..... doa dgn sesungguh hati dgn keihklasan yg tinggi.... kalau rasa nak luah kesusahan kesempitan hidup yg diakibatkan oleh tindakan kerajaan zalim ini, luahkan pada Allah setiap kali lepas sembahyang dan mohon agar Allah angkat segala keperitan hidup itu ....

Yg penting utk doa termakbul adalah perlu kuat kan taqwa yakni lakukan amal menurut Quran dan Sunnah Nabi yg sebenar dan ihklaskan hati di setiap amal itu ..... kemenangan di janjikan Allah untuk org2 yg bertaqwa walau bilangan mereka sedikit sekalipun

Allah berfirman dalam Surah Al-Ahzab Ayat 70-71:

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلاً سَدِيدًا* يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا*

"Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah dan katakanlah perkataan yang benar, niscaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:02 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 02:05 PM
sayawifenikmie replied at 6-6-2021 01:55 PM
...ADA JER YG JUAL IVERMECTION (FOR HUMAN) kAT SOPEE ... ... ishhhh tak takut ke kena ngan KKM?

KKM ke berkuasa atau Allah .....syarat taqwa adalah berkata yg benar ... bukan takut pada manusia hingga kebenaran di diamkan... berkata yg benar plak perlu dilakukan dgn hikmah ( wisdom) yakni cari cara agar pemimpin yg zalim tak dapat hentikan yg nak berkata benar itu laaa ... cari jalan agar kebenaran dapat di sampaikan tanpa gangguan dan sekatan kekdahnyaaa


Allah berfirman dalam Surah Al-Ahzab Ayat 70-71:

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلاً سَدِيدًا* يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا*

"Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah dan katakanlah perkataan yang benar, niscaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."


Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:05 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:15 PM | Show all posts
kalau orang mati sbb covid takde siapa yg bersalah
kalau orang mati/atau side effect disebabkan ubat yg tak disahkan ada orang yg kena bertanggungjawab.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:16 PM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-6-2021 02:20 PM
mclaren replied at 6-6-2021 01:55 PM
Kat mana yang tipunya

Betullah dia kata WHO only approved the use of ivermectin in clinical tri ...

Kau perlu faham betul2 arahan WHO itteww.... di guna kat clinical trial saja.. bermakna tak kiralah result 97% improvement sekali pun WHO akan buat tak nampak saja

So dalam bahasa mudah .... WHO tak mahu ia di guna kat hospital2 tak kiralah clinical trials result 100% berjaya sekalipunggg ...kuang3

Jadi kenapa masih nak terharap2 approval WHO yg ternyata sama macam menunggu kucing bertanduk ? Nyawa daily dok mati tu kena tunggu WHO ke utk mula usaha hentikannya ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 02:18 PM | Show all posts
stania83 replied at 6-6-2021 02:15 PM
kalau orang mati sbb covid takde siapa yg bersalah
kalau orang mati/atau side effect disebabkan uba ...

so dah WHO tak mau sahkan walau clinical trials tunjuk result 97% sekalipun bermakna pesakit2 yg di ICU2 seluruh malaysia tu perlu di korbankan utk penuhi kehendak WHO ler ?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-6-2021 02:16 PM
Kau perlu faham betul2 arahan WHO itteww.... di guna kat clinical trial saja.. bermakna tak kirala ...

Dia tunggu approval FDA, bukan WHO kalau ikut berita tu.
Nak use to treat covid rasanya needs FDA approval? So biar je lah KKM nak buat its own clinical trial dulu. Kenapa nak marah sangat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list