Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9097
View
102
Reply

[Tempatan] Pengguna dakwa dapat telefon cikai dari syarikat telco berkemuka muka.Korang pernah ambil pakej ni?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 offer gov ni hanya untungkan kapitalis jer
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 08:35 PM
Celcom bagi A2 kan? Aku tgk promo celcom..

Masa tu dia kata digi offer tapi ok lah phone ini; mcm aku light usage sbb ada ipad untuk kerja
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 7-6-2021 01:24 AM
aku tgk pakej telefon ni mmg bodo okeh.. mcm mahal balik data dia.. telefon tak semenggah.. baikla d ...

Yeap mcm aku beli samsung galaxy a2 bru rm450 jika online rm350 pastu beli sim sendiri lgi puas hati dri ada kontrak bil tiap bulan mcm ini
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 6-6-2021 10:59 PM
ya sarah, sy google youtube sy tgk unboxing yg 2017 pon specs dekat2 dgn yg diberi.
ya sy faham l ...

Betul tu.

Also wondering if phone yang useless ni YTL dapat tolak cukai akhirnya so macam jahat jugak ye, beli je phone bodoh lantaklah boleh guna ke tak, masukkan dalam expenses, hujung2 dia untung, rakyat B40 still nganga tak dapat belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 7-6-2021 07:56 AM
Masa tu dia kata digi offer tapi ok lah phone ini; mcm aku light usage sbb ada ipad untuk kerja

Ok sangat utk guna.. Samsung skrg dia punya usia phone up to 3 tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Cop.. Aku ada cadangan bodoh.

Mesti ramai forumer yg terjejas disebabkan PKP.. Apa kata kita tong2 tolong forumer2 yg terjejas?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mclaren at 7-6-2021 08:26 AM
sarah82 replied at 7-6-2021 08:20 AM
Cop.. Aku ada cadangan bodoh.

Mesti ramai forumer yg terjejas disebabkan PKP.. Apa kata kita ton ...


Macam mana nak tapis so that takde yang ambil kesempatan?
Nak husnudzon macam EL ke?

Saya ok je nak tolong sebab rasa belum cukup tolong. But taknaklah tolong monitor lizards komodo.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 7-6-2021 08:24 AM
Macam mana nak tapis so that takde yang ambil kesempatan?
Nak husnudzon macam EL ke?

Kena yg handle tu forumer yg semua forumer lain hormat.. Kita x mo jadi mcm EL.. Bagi tanpa selidik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Syarikat yes ni mmg scam kot.
Kesian org miskin yg jd mangsa syarikat scam ni.
Objektif dia nak org subscribe pakej dia je selama setahun. Patut kontrak2 scam mcm ni skmm perlu la pantau.

Ini sibuk pg beli twiter bdk wechat buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Syarikat telco sama je perangai ngan syarikat pharma...dua2 perangai yahudi...org2 atasan diorg mmg xde hati perut ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Jahat betul yes. Kalau ye pun pak cik tu tersilap, kesian sape yang daftar. Specs paling rendah dia bagi. Hak pengguna malaysia memang teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:01 AM | Show all posts
yes bertahun buat bnyk taik boleh hidup sng sampai skarang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:12 AM | Show all posts
vespa_oren replied at 7-6-2021 07:59 AM
Yeap mcm aku beli samsung galaxy a2 bru rm450 jika online rm350 pastu beli sim sendiri lgi puas ha ...

itulah.. aku buat kira2 balik.. rugi balik.. dah la internet depa ada quota... lagi sekali golongan b40 kena muhong ngan kapitalis.. berebut la nak hp free.. tapi rugi kat plan telefon..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:15 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:34 AM | Show all posts
YTL kan dapek billion pojek kastam...konon bantu kerejagaan...B40....dapek tipon...
rakyat B40 kono koncing....
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:35 PM | Show all posts
hp yes memang sampah pun specs dia.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah banyak tahun lepas masa belia, najib ada buat program yg sama.. voucher phone
Walk in kat kedai yes dapat free phone..
Phone level nokia 3310 je, lagi teruk tak boleh pakai simcard..kena pakai line yes..
Kebodohan sungguh zaman tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:00 PM | Show all posts
yang tepon murah tu 1, scam tu 1

tapi benda tak berkualiti, tak payahla maki2, lempar cmtu, benda murah, taula kene marah, tapi cam takde adab

tgk unboxing org putih, yang berjuta subsribers ,penah tgk dia review tepon murah dari spec yg ada ni, dia pegang elok2, takde la lempar , pasal dia tau, benda tu cuma barang aja.nk komen, komplen, dia pun cakapla elok2.

cam ni ka buat review?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-6-2021 03:54 PM
Yes ni bapak chryseis punya kan?

Ytl tu keturunan heshe eh
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 7-6-2021 01:33 PM
Ytl tu keturunan heshe eh

Bukan. Daddy nya Tan.
YTL Francis Yeoh. If ada sangkut paut kat moyang atau bau2 bacang taklah pasti. Yang pasti bukan the same person.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list