Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8876
View
102
Reply

[Tempatan] Pengguna dakwa dapat telefon cikai dari syarikat telco berkemuka muka.Korang pernah ambil pakej ni?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 7-6-2021 01:00 PM
yang tepon murah tu 1, scam tu 1

tapi benda tak berkualiti, tak payahla maki2, lempar cmtu, benda ...

Tak watch the video. Macam tu ke dia review. Eh kata orang timur kaya dengan adab sopan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 7-6-2021 02:55 AM
Betul yg handphone percuma tu i ada dengar pakej LFH tu, pelik jugak sbb Jaringan Prihatin sepatut ...

telco lain atleast bg hp yg okay. Yes dia manipulate data b40 untuk program LFH ke jaringan prihatin. mmg sial yes ni ye. i tlg jiran i cancel kn dia kata tak boleh! kesian dia nk mik hp lain pakai jaringan prihatin ni kt telco lainvtk blh dh
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Simcard paling teruk penah beli.
Iols beli utk anak sbb kat asrama kena bawa hp.
Beli kt shopee promo RM1 je..
Sekali tk semua hp boleh guna simkad ni..
Iphone tak bolehla pulakkk.
Mujur anak punya hp guna oppo.


Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
patut gomen bagi dlm bentuk voucher rm300 pegi je kedai gadget mana2 utk tebus phone, nak yg mahal dari tu tambah duit sendiri. pandai2 la cari plan yg bersesuaian. bukan dipaksa cam ni pakej phone sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 7-6-2021 02:48 PM
telco lain atleast bg hp yg okay. Yes dia manipulate data b40 untuk program LFH ke jaringan prihat ...

Mmg sial pun
Gomen pun satu bongok...kalo nk bagi bisnes ke kroni pun agak2 ler
Ni treat B40 mcm sampah sgt
Kawan aku cikgu..dia ckp sblm ni cikgu2 pernah dpt pakej online learning apanama tah dr kampeni ni la
Satu hapa pun x bleh pakai
Baik pakai sasbadi online learning.....lagi senang dan maruah guru pun tak diperkotak katikkan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 7-6-2021 10:02 AM
Syarikat yes ni mmg scam kot.
Kesian org miskin yg jd mangsa syarikat scam ni.
Objektif dia nak o ...

Mmg pun
Dulu aku saja try hat modem dia yg kontrak 12 bln tu
Sepanjang 12 bln tu, servis internet mcm cibai sgt
Dah hbs kontrak, aku dh terminate
Pastu suruh aku bayar lg stp bulan.
Last2 aku buat police report, submit complaint skali ke tribunal tuntutan pengguna ,SKMM dan Kementerian pengguna apanama tah and submit ke HQ yes bodo ni
Terus depa senyap
Since dr situ aku hasut sume org sekeliling aku jgn pakai kampeni ni punya servis lg
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kt parents yg x bkemampuan. Dpt fon mcmni.. anak nk on GC ke.. apa ke jenuh lembab.. silap2 x leh masuk trus.. kampeni2 mcmni cekau projek duit gomen dh bjuta2 spt menaguk diayaq keruh nmpknya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 7-6-2021 03:25 PM
Mmg pun
Dulu aku saja try hat modem dia yg kontrak 12 bln tu
Sepanjang 12 bln tu, servis interne ...

Bnyk bnd scam kat msia ni. Tp pihak berwajib mcm buat2 bodoh plk. Yer la buat keje ke x buat keje ke gaji ttp jalan bnyk tu jugak kan. Jd sendiri blh pk.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua ada agenda
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ramai pun yg complaint psl yes ni..kesian ramai dh tkena,diorg nk claim telco lain tak boleh pasal dh pernah amek yes sblm ni
Aku claim jaringan prihatin amek Digi je.byr rm100 dpt Samsung a02..ok la utk anak guna kan
Rm100 tu rupanya utk data 3 bulan..Kira ok la gak,boleh tebus sehari 2gb lg
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa yg dah ada daftar no yes mmg automatic berdaftar dgn yes..ramai x tahu nak cancel.biasa kalu cancel ambik masa sebulan baru bulih pilih telco lain..adik adik iols semua terregister sendiri sbb guna no yes..mcm nazi perangai yes..theols x tahu boleh cancel just terima la hp bodoh tu.. adik iols bg anak aku utk pdpr memang sedeh hp tu dekkk...bateri mmg x tahan lama....ala ala telepon tiruan dr cina kerajaan nak tolong rakyat ke nak tolong syarikat telco?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:34 AM | Show all posts
serves them right!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 09:48 AM | Show all posts
hang pa dok percaya sangat telco malaysia ni buat haper? padan muka la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 10:15 AM | Show all posts
akies replied at 7-6-2021 02:56 PM
Simcard paling teruk penah beli.
Iols beli utk anak sbb kat asrama kena bawa hp.
Beli kt shopee pr ...

Hauk ke line nye? hari tu order gak kat shopee..RM1.. sampai kesudah tak dapat2..tapi kat status kata dah delivered..
mujur le RM1 je.. saja je nak pasang as backup line since kat tepon ni boleh letak 2 sim..

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:36 PM | Show all posts
mclaren replied at 7-6-2021 08:02 AM
Betul tu.

Also wondering if phone yang useless ni YTL dapat tolak cukai akhirnya so macam jahat ...

ye, mungkin mereka guna kaedah ini utk dapatkan tax credit...
sebagaimana some big business yang daftar sebagai ''Charity'' untuk dpatkan Tax Relief.
ada caranya how some companies guna status ini. sgt tidak honest
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 8-6-2021 10:15 AM
Hauk ke line nye? hari tu order gak kat shopee..RM1.. sampai kesudah tak dapat2..tapi kat status k ...

nk backup line guna onexox la berbaloi2....

beli sekali tahan 2 tahun 4 bulan, x payah nk bela tiap2 bulan..

pakej rm40 dpt 5gb data expired 2 tahun 4 bulan.

. 5gb data tu bleh subscribe bila2 ko nak, boleh pilih lak tu nak subscribe 500mb je ke, 1 gb je ke...

belen biar je kt ctu. nk pakai nnti baru subscribe lagi...
dh hbs subscribe topup la lg pastu beli data bt backup, masa expired akan bertambah seringgit = sehari (klu topup rm50, so tempoh expired akan bertambah lg 50 hari iaitu 2 tahun 4 bulan + 50 hari)

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
pinky46 replied at 7-6-2021 06:28 PM
Mmg ramai pun yg complaint psl yes ni..kesian ramai dh tkena,diorg nk claim telco lain tak boleh pas ...

ko ambik yg prepaid puya ke?

aku tgk dh out of stock ni..samsung a2

tp kalau pilih pakej yg postpaid pnya ada plak samsung a2 tp kena byr rm100 pastu 40 total rm140 dan bulanan rm40(kontrak 12 bulan)

kira2 balik
40x12 = 480 + 100 total rm580 tp katanya yg 100 dpt balik rebate sebulan rm10(dpr mcmn x tahu lah)

mmg sesuai lah utk yg btl2 x berkemampuan
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
utk u mobile plak, harga dan pakej lebh kurang dgn digi tp penerima BPN perlu ada nmbor umobile yg didaftar dgn atas nmbor ic penerima dlu baru boleh tebus..

so penerima BPN yg xde nmbor umobile tu dia suruh pegi beli dlu simkad baru, activate kan kad dlu baru daftar utk tebus...daftar kat selfcentered log in website umobile..


maxis dan celcom pakej yg ditawarkan agak mahal bulanan...

mcm YES plak senang, straight to ampang point, click link trus daftar je, dpt phone n no kontrak tp x bgtau phone jenis apa dan xde bayaran dikenakan rasanya...sb tu ramai complain dpt phone cikai kot...

so kesimpulannya, nk tebus natang ni pun kena study jgk mana paling berbaloi, kesian siapa2 yg x reti tu,kena tipu idup2...huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
pada sesiapa yg layak mohon dan nk phone saja,
tp duit kt tgn ada cash lebih dan x memerlukan line serta nombor baru, mgkin lebih baik beli phone baru sendiri je xyah nk tebus2..


tp sementelahan pakej ni utk bantuan kpd yg x mampu, so mmg byk meringankan beban kpd diorang...
yelah x perlu kuar duit segebuk beli phone kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 8-6-2021 10:15 AM
Hauk ke line nye? hari tu order gak kat shopee..RM1.. sampai kesudah tak dapat2..tapi kat status k ...

Kalau area bandar, ok kut.
Masuk melaka, kaput terus coverage.
Sampai anak nak call takde langsung signal.

Lepas tu, yang menjengkelkan simkad ni certain hp je yang support. Ada dlm website diorg.
Iphone tak boleh. Cam apa je.
Baik guna simkad lain mcm onexox.
Huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list