Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8915
View
102
Reply

[Tempatan] Pengguna dakwa dapat telefon cikai dari syarikat telco berkemuka muka.Korang pernah ambil pakej ni?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 09:30 PM
Spec dah lama.. Baik offer maxis dan celcom lagi.

Setuju.... pakai maxis n celcom.aje lah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerexxx replied at 6-6-2021 10:27 PM
Setuju.... pakai maxis n celcom.aje lah

Dan digi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang dapat kad sim sahaja tu M40.

B40 dapat both phone cikai tak sesuai nak online dan kad sim
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 10:59 PM | Show all posts
sarah82 replied at 6-6-2021 09:30 PM
Spec dah lama.. Baik offer maxis dan celcom lagi.

ya sarah, sy google youtube sy tgk unboxing yg 2017 pon specs dekat2 dgn yg diberi.
ya sy faham la kita kena syukur dgn apa yg diberi lebih2 lagi jika percuma, tetapi jika ia tidak sesuai utk penggunaan di zaman sekarang, maka itu dikira berlau zalim la pada org yg ambil course etc. ada forumer kata atas tu kata, bila upgrade apps selalu dgn android ni, akan perlu better specs than this.

(specs phone sy Samsung A5 2017 pon tak la power tapi adequate la utk kegunaan saya)
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 6-6-2021 10:59 PM
ya sarah, sy google youtube sy tgk unboxing yg 2017 pon specs dekat2 dgn yg diberi.
ya sy faham l ...

Sebab nak guna utk pembelajaran.. Bukan free.. Kerajaan byr tu patut bg la yg bersesuaian.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 6-6-2021 03:54 PM
Yes ni bapak chryseis punya kan?

bukan
kerisik tu merjaya (bukan nama sebenar)
ni YCL punya (bukan nama sebenar)
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 6-6-2021 09:58 PM
Automatik lepas semak? Macam tak jer... Sbb kat option tu memang terang2 cakap register kalau dekat  ...

hoh ramai terkena pasal ni sebenarnya.antara nya jiran iols.
diaorg ni hantar sms sblm jaringan prihatin.
sms tu mention untuk LEARN FROM HOME PROGRAM. sbb yes ni mmg ada buat learn from home programe.dia bagi simcard n free phone utk budak2 b40.so its free. mmg tak pakai jaringan prihatin rm300 ni.
tiba2 siapa dh tekan link tu terus jadi JARINGAN PRIHATIN! padahal gomen umum like 2 weeks after tat. n hp yg dia bagi mmg hp cikai harga rm100++ cmtu. tak berbaloi dgn jaringan prihatin yg telco lain buatt. bila nak kensel dia tak kasi. padahal kementerian kewangan ckp blh cancel 3x.sbb dia nk push hp bodo dia. n claim rm300 tu. padahal sblm tu yes bagi hp tu percuma.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by b_n_c at 7-6-2021 02:39 AM

dah tahu jawapnnay

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 6-6-2021 11:04 PM
bukan
kerisik tu merjaya (bukan nama sebenar)
ni YCL punya (bukan nama sebenar)

Yes ni dari dulu orang menyumpah2 servis hauk.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:24 AM | Show all posts
Edited by mama_neko at 7-6-2021 01:28 AM

aku tgk pakej telefon ni mmg bodo okeh.. mcm mahal balik data dia.. telefon tak semenggah.. baikla depa pi cari hp second hand yang elok2.. pastu amek pakej unlimited rm30 prepaid tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape i x layak utk jaringan perihatin ni ek? Data mana mereka pakai???
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena byr ke utk dpt plan ni? Iolls serius xtao
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Hp ni diorg bagi kat students b40 kan... boleh suggest bg nama kat Yes kat anak2 jiran
Tp kualiti kamera teruk betul..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 6-6-2021 09:58 PM
Automatik lepas semak? Macam tak jer... Sbb kat option tu memang terang2 cakap register kalau dekat  ...

Budak india yg iols kenal ni dpt henfon Yes ni laa
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
whimsicalmusic replied at 7-6-2021 01:49 AM
Kena byr ke utk dpt plan ni? Iolls serius xtao

sy dh riki2 semua
maxis
umobile
digi
celcom

bila pilih subsidi utk peranti, dia suruh kita wajib ambik nmbor dgn dia

yg maxis, jika ambik prepaid phone tu kena bayar + pelan prepaid(tp phone tu harga murah dr kedai lah) klu ambik postpaid phone free..

so pendekata semua telco pun nk tebus subsidi ni tetap kena bayar lah...

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 6-6-2021 11:06 PM
hoh ramai terkena pasal ni sebenarnya.antara nya jiran iols.
diaorg ni hantar sms sblm jaringan  ...

Betul yg handphone percuma tu i ada dengar pakej LFH tu, pelik jugak sbb Jaringan Prihatin sepatutnya ada option untuk pilih nak henfon atau nak diskaun data untuk 12 bulan...

Tapi kalau uol rajin cari2 post kat fb tu mmg banyak orang report pasal fon2 buruk je yg telco2 ni buat untuk program ni... Bulanan ada kena bayar kan mcm contract gitu? Mmg tak patut lah ambik kesempatan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 7-6-2021 02:38 AM
Budak india yg iols kenal ni dpt henfon Yes ni laa

Under pakej yg Jaringan Prihatin ke? Sama macam sebelum ni yg Celcom buat free phone kot 2 3 tahun lepas, phone2 buruk jugak yg dia giveaway pastu contract 2 tahun... Telco2 ni mana nk rugi nyer mesti ambik kesempatan jgk tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
boojaat replied at 7-6-2021 01:35 AM
Nape i x layak utk jaringan perihatin ni ek? Data mana mereka pakai???

Data BPR ke BPN gitu lahh...sbb dia target orang2 yg tak mampu ada smartphone
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 04:07 AM From the mobile phone | Show all posts
YTl?

Baik tak payahla
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni celcom punya jalinan prihatin.

https://www.celcom.com.my/personal/jaringan-prihatin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list