Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13227
View
199
Reply

[Jenayah] 25-year-old daughter of M'sian immigrants shot to death while driving home in US city

[Copy link]

Author: Lavender85    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 7-6-2021 04:18 PM
alamak... iols kata muka mangsa dlm thread ni mcm. mekyun.. bukan darsita

darsita tu tak perna ...

La, aku salah faham. Sorry ah kak Dar.

FM kat US? Ingatkan dok UK.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cantiknya mendiang.. takziah buat keluarga. lepas kejadian ni keluarganya nak balik Malaysia tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 04:40 PM | Show all posts
ang_bess replied at 7-6-2021 04:11 PM
Wuhan virus hanya lah triggered point. Kemuncak kebencian terhadap chinkies2 kt amurika negara liber ...

yang benci foreigners ni bukan geng liberal.

bila dorang benci foreigners semua orang asia included. moslems top the list.

if there is anyone there yang ada sedikit simpati pada golongan yang terpinggir seperti orang islam, pendatang, LGBT - it's the liberals. Itu sebab mereka dipanggil liberal.


Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lola0311 replied at 7-6-2021 08:12 AM
azizah ,ig dia azi ape tah

Aku jumpa fb mak dia & 2 beradik tu. Baru ni mothers day, mak dia wish ke sorg anak & ke mak dia je. Anak yg sorg lg x wish pun. Gaduh ke apa? Seram aku tgk lifestyle 2 beradik tu.

Btw, diorg tu semua dok atlanta. Aku tgk firat 48hours ke apatah, kisah polis atlanta. Diorg pun ckp situ byk geng, kadar jenayah tinggi. Aku tgk pun seram. Tembak2 tu biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:51 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-6-2021 08:00 PM
Tak payah risau la kat LA tu. Toleh kiri berkerak toleh kanan busuk, pendatang dimana2 haters pun  ...

Thanks, Decaff. Lega sket ai mendengarnya
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:55 PM | Show all posts
Muka ummah First Nation pun ada yg macam muka Nusantara. Mcm wife kazen ai, org asli Canada - memula dulu kita org ingat dia Melanau mcm weols, kecik2 orgnya dan kulit kuning langsat... patutlah dia senyum2 jah bila org tetua spiking lokal.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:59 PM | Show all posts
Mungkin betol la kot teori South East Asia dibanjiri bangsa2 awal manusia, termasuk Denisovan dan Neanderthal. Sekarang muka descendants SEA bercampur aduk paras rupa, mcm shapeshifters gituhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 7-6-2021 05:59 PM
Mungkin betol la kot teori South East Asia dibanjiri bangsa2 awal manusia, termasuk Denisovan dan Ne ...

muka org sea awal. mcm. muka. org maori.. samoa... vanuatu.. fiji
tp. kita duduk. di persimpangan perdagangan.. ummah india, arab, cina dtg sini. settle down
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
emera replied at 7-6-2021 04:46 PM
Aku jumpa fb mak dia & 2 beradik tu. Baru ni mothers day, mak dia wish ke sorg anak & ke mak dia ...

ooo ye ke mcm ok2 je entah si azi tu selalu n mak dia .mula dia pon cm matsaleh ok je kot lki plk org sane sape berani kacau
lifestyle tu xtahu nak ckp lah dh duk sane dr lahir
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu US xpernah terlintas di hati utk pergi berjalan kat sana. Negara pistol bersepah2 ni mmg x selamat, itu pon kerek bangga dgan gun ownership mereka. Baru2 ni pulak dgan sentimen Asian hate. Bodoh us!
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 6-6-2021 03:59 PM
Elokkkk..puja sangat negara barat,kununya kat sini kena diskriminasi..

Dlm hal ni, us jah yg bermasalah lagi2 mereka bebas beli pistol di supermarket.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 7-6-2021 12:29 PM
Boleh kasik keyword tak utk kes ni? Pak Harto biniknya ibu Tien pon genocide kan cinkies ke???

Google Indonesia riot 1998. Ada beberapa kali sebenarnya Ndon riot bunuh Cina ni. Tahun 60an dan tahun 90an. Unfortunately dipercayai Pak Harto yang incite riot ni zaman kemelesetan ekonomi dolu dengan tujuan Ndon2 tak tuding jari salahknan heols meratib gomen Ndon gagal.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:07 PM | Show all posts
sekngucing replied at 7-6-2021 07:55 PM
muka org sea awal. mcm. muka. org maori.. samoa... vanuatu.. fiji
tp. kita duduk. di persimpanga ...

Tp indon spesis manusia lain kan? Dia org homo erectus.
Manusia terawal nenek moyang majoriti SEA yg belum diketahui spesis (mungkin mix dgn Denisovan atau Neanderthal atau kedua2nya) dari utara India, bergerak ke semenanjung Malaya. Di situ bertembung dgn kump. manusia terawal lain termasuk species yg jauh berbeza, yg dah lama berkuntumPastuh bercampur dgn populasi awal Australo-Papua. Ciri2 Denisovan paling ketara dlm campuran descendants selatan Malaysia dan Borneo. Kemudian campur lagi dgn spesis manusia terawal yg lain spt hunter-gatherers di Pilipin. Pendek kata, 50 ribu tahun dulu SEA adalah pusat pertemuan yg meriah bg kumpulan2 manusia terawal
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 11:36 PM | Show all posts
damsel_fiji replied at 7-6-2021 12:05 AM
klu tgk ky ytube..ramai yg serang american born chinese ni nigger kan..kemain la ko kan keulu kilir  ...

Entahnya sbb bangsa tu sombong ... dgn nigger yg hitam tu depa jijik padahal mungkin sama-sama bangsa pendatang.Ni contoh chinese mmg rasis terhadap black.





Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 7-6-2021 11:05 PM
Google Indonesia riot 1998. Ada beberapa kali sebenarnya Ndon riot bunuh Cina ni. Tahun 60an dan t ...

1998 tu zaman reformasi.. jatuhkan suharto.. bukan suharto yg incitw.. mwmang indon tgah nak. mengalami perubahan amsa tu.. mahasiswa pun turun berdeno.. dan sasaran utama mestikah gol. kapitalis (majoriti cina)
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 7-6-2021 11:07 PM
Tp indon spesis manusia lain kan? Dia org homo erectus.
Manusia terawal nenek moyang majoriti SE ...

kalau tak silap. austronesian dtg dari taiwan.. turun ke pilipin.. sabah sarawak dan semenanjung.. pergi. kw. indoensia.. lwpas tu ke new zealand.. samoa.. vanuatu.. fiji.. hawaii

masa tu dipanggil deutro malay tak silap

orgbasli dah ada masa tu... diorang dtg dari afrika
org papua dan org asli aussie tu grup yg sama

kalau tak silap iolslaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bioessence replied at 7-6-2021 07:14 AM
Jus soli?
US pun nak do away with that sebab ramai dtg US Cari pasal beranak sana konon otomatik  ...

Dulu pernah baca,  antara reason us nk do away wt jus soli ni sbb nk elakkn hal sstgh parent pegi us just to give birth then dah besar jadi pengintip musuh. Ada yg kekal mmbesar disana further study then jadi scientist, it specialist dsamping menyalur maklumat pd negara pesaing. Boleh jadi hunting dlm lipatan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 8-6-2021 02:49 AM
1998 tu zaman reformasi.. jatuhkan suharto.. bukan suharto yg incitw.. mwmang indon tgah nak. meng ...

Bukankah heshe incited riot tu karna tamau Ndon blamed heol atas kesengsaran meka?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 6-6-2021 05:04 PM
Kalau baca article tu mendiang ni still malaysian kan..tak buang negara lagi..rip ya sis..hujung2 ne ...

Tak taula dia malaysian ke apa..
Mak bapak dia migrate g US sblm dia beranak ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nuralisa replied at 8-6-2021 11:24 AM
Tak taula dia malaysian ke apa..
Mak bapak dia migrate g US sblm dia beranak ..

Respect jgk la klu dia still malaysian. Jgn mcm anak2 buah ai, lahir sana semuanya..masok umo 18 taun nak migrate jadi american kunun. Kalau aku, aku biarkan jah..tp still mak pak maseh hidup..paknya larang jadi amerika citizen...ouwhh please okay, muka ko pun darah bajau tulen..tapi angan2 besar fefeling amerka..choi hadaplah asian hate skg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list