Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13104
View
199
Reply

[Jenayah] 25-year-old daughter of M'sian immigrants shot to death while driving home in US city

[Copy link]

Author: Lavender85    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 6-6-2021 04:18 PM
Ada baca dulu....

Bila baca mcm ni rasa lebih Selamat duk malaysia...

Yeap. Tengok la dari dulu (lepas merdeka) kita gaduh camna pun, ada ke tetiba Sanjay pi bunuh Ah Wong sebelah rumah hanya karna benci Ah Wong tu Cina? Tak pernah dengar.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:50 PM
Ok kot. Sebab anti Asian hate crime kat US tu setakat ni target muka2 oriental mata sepet saja.  ...

Us used to have the Chinese exclusion act for 62 yrs from 1881 to 1943. Masa chinkees ni  dtg us during California gold rush mereka buat kongsi gelap dan gaduh dgn locals. Tu yg ada exclusion act tu. Act tu batal pun sebab china tolong us fight Japan Masa WW2 but limit 150 Chinese immigrant per year je bole masuk us.

Yankees still benci chinkies. Muka pinoy
ok sikit sebab tu Pinoy tu jajahan mereka

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:30 PM | Show all posts
uishh kesiannya  mendiang.  

Sekarang ni sejak pandemic Covid-19 , kat US  certain parts memang ade physical threats  lah. bahaya  la ni. depa generalised semua oriental looking individuals as Chinese - China  etc.

bahaya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bioessence replied at 6-6-2021 04:30 PM
Us used to have the Chinese exclusion act for 62 yrs from 1881 to 1943. Masa chinkees ni  dtg us d ...

Baru tau ada rupanya act ni.

Muka Pinoy takda bau2 chinkies ok. Tapi kalau ada bau2 chinkies tu, hidop dalam ketakutan gak kot sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 6-6-2021 04:06 PM
Probably asian hate crimes ni, lagi2 pandemic ni Asian banyak kena attack. So kepada fellow asian  ...

Sepet mmg troublemaker Kat mana2 pun
Kat Msia melayu kasi red carpet
Pemimpin melayu la
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:50 PM
Ok kot. Sebab anti Asian hate crime kat US tu setakat ni target muka2 oriental mata sepet saja.  ...

Tak ok jugak sbb warga US yg racist IQ tak berapa nak tinggi ni takleh beza antara muka macam guan eng dan muhyiddin. Muka kalau mcm Tengku zafrul mmg takleh nak bezalah. Cop sekali ummah oriental. Kena muka mcm azeez rahim atau ramasamy baru cam.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bioessence replied at 6-6-2021 04:33 PM
Sepet mmg troublemaker Kat mana2 pun
Kat Msia melayu kasi red carpet
Pemimpin melayu la

Pestu kutuk kerajaan sini zalim,mereka di denied education dan business bla bla bla....sekali hujan emas di negara orang jadi macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 04:33 PM
Baru tau ada rupanya act ni.

Muka Pinoy takda bau2 chinkies ok. Tapi kalau ada bau2 chinkies t ...

In Australia ada white Australia policy juga targeting Chinese looking but phase out in 70s
Tak ingat exact year but Aus sampai skrg anti chinkees
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 6-6-2021 04:34 PM
Tak ok jugak sbb warga US yg racist IQ tak berapa nak tinggi ni takleh beza antara muka macam guan ...

Oh, ya lor. Sebab tu Pinoy muka macam Tengku Zafrul pon kena.

Yang ironinya, kebanyakan kes gini attackersnya adalah ummah yang meraung2 BLM kan? Correct me if I'm wrong.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg Kat Hollywood pun artis oriental Hawaii five O tu complain gaji tak adil. Tu yg tak berlakun lagi.
Tapi kalau orang Hawaii ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Only 3% Chinese made up total population in us so kongress seats pun 3% je. Mereka minta lebih sikit sebab need more voices

Jap...Cari article
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kepada family mendiang..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 6-6-2021 04:36 PM
Pestu kutuk kerajaan sini zalim,mereka di denied education dan business bla bla bla....sekali huja ...


3% Chinese of total us pop
So Congress seat pun 3% gak
Adil. Meletak pada tempat nya. Ini betul negara human rights

17/535 = 0.31 ~ 3%

https://www.scmp.com/news/world/united-states-canada/article/3126701/asian-americans-seek-greater-political-power-after

Screenshot_20210606-164506.png

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok date
Article tahun ni 24 Mac 2021
Screenshot_20210606-170105.png

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau baca article tu mendiang ni still malaysian kan..tak buang negara lagi..rip ya sis..hujung2 negara yg dipuja tak racist tu yang sebabkan kematian
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah utk kuarga mendiang.. kesian makpaknya..

Tp padanla utk yg meratib kulu kilir Mlesya racist. Konon hujan emas di negara org.. dgn hujan batu pon di negara org jgk
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah kena kat London..lama da la tapi..2010..masa tu jalan sensorang..tiba2 ada satu mamat white ni..dlm usia belasan thn la stop aku depan2 dan jerit
.show me your kungfu..gile apa..muka aku cam pinoy kut takde rupe Chinese pun..tp betul la..dorang mmg takle nak beza Asian ethnicity..semua dia sapu as chinese. Bodoh jugak kokosen ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Di US yang rasis ni gangster. Di tanah air yg rasis ni gomen plus 2-3 penjilat. See the difference?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
amylopectin replied at 6-6-2021 05:12 PM
Aku pernah kena kat London..lama da la tapi..2010..masa tu jalan sensorang..tiba2 ada satu mamat whi ...

Hehehe.. lepas tu apa jadi?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 05:19 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list