Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
16342
View
199
Reply

[Jenayah] 25-year-old daughter of M'sian immigrants shot to death while driving home in US city

[Copy link]

Author: Lavender85    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-6-2021 10:37 PM
actually muka macam mana yang dikatakan muka Siam sebab dekat sana pun ada melayu, ada cina, ada L ...

thai best....  
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Asian hate ni ramai perempuan mat saleh juga tukang tembak. Mereka benci chinese immigrant sebab dengki (dengkiker). Ramai chinese di atlanta buka bisnes then biasalah cina dia conquer ekonomi & sombong dengan rakyat setempat. Yang buat orang bertambah marah, duduk cari makan Sampai 2,3 keturunan tapi tak boleh cakap english.  Mat saleh pula jenis separuh cerdik, asal nampak muka cina cina sikit (oriental) terus dia ingat cina. asal nampak cina terus nak tembak. Kat sana ramai korean & vietnam pun duk meniaga.

Dulu i duk chicago ramai vietnam buka bisnes, tapi sombong, tak mengaku asian then bila cakap kita dari Malaysia, tak kenal malaysia kat mana. rasa nyampah nyaaa lah. 1 of the reason hate crime ni lah, sikap sombong lupa diri mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pernah bekerja di Georgia Tech Univ di Atlanta ini sekejap pada tahun 2019. Serius Metro Station di Atlanta ni agak seram, gelandangan ramai di sana sini. Bawa beg besar-besar, usung kotak dan tido kat kaki lima. Even nak ke tempat train pun macam takut. Sebagai Asian, berhijab saya rasa tak berapa selamat dii situ. Untuk tak OT, RIP untuk mendiang. Kesian dia jadi mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa thread baru buka dan belum ada apa2 komen dah tulis dah sikap cinkies yang tak reti bersyukur ni.. tapi nanti orang cakap racist pulak.. tup2 komen mostly ke arah tu..

Kalau jadi kat Msia harus kerajaan disaman ke, polis disaman ke sebab siasatan berat sebelah, NGOs human rights push for whatever rights ke, perhimpunan solidarity mak nenek segala.. tp sebab di negara kokesen haruslah diam je kan..

Tu je...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 6-6-2021 10:25 PM
Dexa pun duduk sana juga

Owh, baru tahu. Mudah2an semua rakyat Malaysia bermuka Cina di sana selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 6-6-2021 10:22 PM
Muka. dia. mcm Mekyun

Uih chinkies totok tu kalau gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:05 AM | Show all posts
klu tgk ky ytube..ramai yg serang american born chinese ni nigger kan..kemain la ko kan keulu kilir black lives matter..tp prangai sendiri mcm taik..penat jah asian2 tuh bersolidariti dgn korang menyokong BLM
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 6-6-2021 09:30 PM
Betul ke uols? Patut la makin open stop asian hating something like that. X sangka diaorang anti.  ...

Yeap uols boleh tengok video2 cctv kat Youtube. Orang tua jalan2 pun ditolaknya sampai tersungkur. Sebab korona virus uol. Trump kan bilang korona tu chinkies virus so hatred yang dah sedia wujud bertambah2 80 kali ganda kat Asian Americans.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 7-6-2021 12:05 AM
klu tgk ky ytube..ramai yg serang american born chinese ni nigger kan..kemain la ko kan keulu kilir  ...

Tu pasal. Sangat tak sadar diri kekdahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-6-2021 03:41 PM
Muka2 oriental memang dalam bahaya di US sekarang. Moga akak Darsita hokeh2 adja.

Die chinese looks ke? Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-6-2021 10:48 PM
Aku ada kenal sorang Singh orang Malaysia boleh cakap Siam macam air. Itu lagi sadis hoccay
...

Macam brand Jaspal owner Singh yang tinggal di Thailand.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 6-6-2021 11:03 PM
Asian hate ni ramai perempuan mat saleh juga tukang tembak. Mereka benci chinese immigrant sebab den ...

Lupa asal usul.

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 7-6-2021 12:22 AM
Die chinese looks ke? Hehe

Yeap. Dia memang keturunan Cina campo Melayu if tak silap. Tu Sekngucing kata muka macam Mekyun. Google ja Mekyun if uol tak kenal. Ai pun baru google bila baca thread ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 6-6-2021 11:03 PM
Asian hate ni ramai perempuan mat saleh juga tukang tembak. Mereka benci chinese immigrant sebab den ...

Ni tak dinafikan. Tapi...Memang  biasa perangai pendatang pandang rendah dengan lokal bila dah maju kaya raya. Di Malaysia pun sama.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 6-6-2021 10:29 PM
Uncle Roger (Nigel Ng) pun ada kena tumbuk tanpa sebab aritu

Yeap.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
tom2 replied at 6-6-2021 09:33 PM
Kesian jugak la tengok video tu. Sebab orang yang x bersalah kena. Kalau kena dekat racist2 cina yan ...

rasist cina patut migrate je ke china atau mana2 negara mrk suka..manatau leh celik sikit mata sepet mrk..

msia hanya utk org2 yg cintakan msia.. semoga msia sentiasa aman..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerexxx replied at 6-6-2021 07:29 PM
Npe derg anti asian kat us? Sebelum mcm kurang kedengarn seperti itu

Sebab covid sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-6-2021 05:25 PM
Kawan aku gelap berkerak beria lah cakap kat anak omputih kata dia bukan chinese. Budak tu jawab b ...

Ah, ni lagik satu persepsi yang susah nak kikis. Asian = Chinese. Dang!
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:39 AM | Show all posts
Chasing the American dream..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-6-2021 10:37 PM
actually muka macam mana yang dikatakan muka Siam sebab dekat sana pun ada melayu, ada cina, ada L ...

Sama kalau kt uae.. org  sana ingat melayu ni pinoy.. muka asian ni lebih kurang je semua..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list