Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
951
View
21
Reply

[SBS/Netflix] Racket Boys - Kim Sang Kyung, Oh Nara, Tang Joon Sang, Son Sang Yeon, Kim Kang Hoon

[Copy link]

Author: xyla73       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-6-2021 06:15 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 7-6-2021 09:16 PM

image.png

Profile
Drama : Racket Boys
Native Title: 라켓소년단
Also Known As: Racquet Boys , Racket Boy Squad , Racket Boy Band , Racket Boy Scouts , Racketsonyeondan , Raketsonyeondan , Lakessonyeondan , Raket Sonyeondan
Director: Jo Young Kwang
Screenwriter: Jung Bo Hoon
Genres: Friendship, Comedy, Youth, Drama, Sports

Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: May 31, 2021 - Jul 20, 2021
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: SBS, Netflix
Duration: 1 hr. 30 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
A story of a boys' badminton team at a middle school in Haenam as they compete in a junior athletic competition. The 16 year old boys and girls in Haenam grow as people during this time.

Yoon Hyun Jong was once the best badminton player and he now takes the coach job of a boys' badminton team at a middle school in Haenam. The badminton team is on the verge of being disbanded. The players on the team are Yoon Hae Kang, Bang Yoon Dam, Na Woo Chan  and Lee Yong Tae. The players are not very good yet.

Meanwhile, Ra Young Ja is the coach of the girls badminton team at a different middle school in Haenam. Her badminton team ranks #1 among their peers.


Cast
Haenam Seo Middle School's Badminton Club
Kim Sang-KyungTang Joon-SangSon Sang-YeonChoi Hyun-WookKim Kang-Hoon
Yoon Hyeon-JongYoon Hae-KangBang Yoon-DamNa Woo-ChanLee Yong-Tae
Haenam Jeil Girls' Middle School
Oh Na-RaLee Jae-InLee Ji-WonKim Da-Yun
Ra Yeong-JaHan Se-YoonLee Han-Solbadminton team member
Yoon Hae-Kang's Family
Ahn Se-BinKim Tae-Yul
Yoon Hae-InYoon Hae-Kang (child) (ep.1)
Haenam Seo Middle School
Shin Jung-KeunKim Min-KiKim Ki-CheonKim Kyoung-Il
Head Coach BaeJung In-Solprincipalteacher (ep.2)
Ttangkkeut Village, Haenam County
Woo HyeonCha Mi-KyungShin Cheol-JinJung Min-SungPark Hyo-Joo
Mr. HongGrandma OmeGrandma Ome's husbandcity couplecity couple
Baek Ji-Won
Ms. Shin
Haenam County People
Ahn Sang-WooKim Tae-HyangPark Ok-ChoolKim Won-SikSon Sang-Bin
badminton store ownerBang Yoon-Dam's father (ep.1-2)Bang Yoon-Dam's mother (ep.1)Lee Yong-Tae's father (ep.1)boxer (ep.2)
Jo Jae-Ryong
restaurant owner (ep.2)
Badminton Competitors
Kim Dan-YulKim GunPark Yoon-YoungJung Taek-HyunSong Seung-Hwan
Kim Dong-HyeonGil Sun-GyunLee Na-RaOh Jae-SeokLee Seung-Heon
Yoon Hyun-Soo
Park Chan
source : asianwiki, mydramalist


trailer

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 7-6-2021 06:19 PM | Show all posts
best citer ni..
santai2 je...ada lawak2 sikit...
ni drama sport kedua keluaran SBS selepas Stove League...
bezanya kali ni citer pasal badminton pulak..
dah start dari minggu lepas lagi...
mlm ni epi 3...

sapa dah tgk jemput masuk, bagi komen sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 06:39 PM | Show all posts
Yes finally ada yg bukak thread, thank you TT!
1st episode i dah gelak2, lawak
Cerita pon feel good
I pon suka cerita pasal komuniti ni semua

Part nenek tu kesian, rupanya dia buat playhouse supaya cucunya nak tinggal kat kampong
Pastu ada couple yg cuba bunuh diri tapi tetiba x jadi lepas makan kari Hae Kang masak, siap cakap it's the best meal ever tasted
Hae Kang pon I x sangka heols sebenarnya pemain badminton, nak sgt main baseball siap kutuk2 badminton tapi bila main terus jadi competitive

Cuma satu ep 1h30mins, lama sgt jadi terpaksa keep up setiap minggu
Tapi overall mmg best so far
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2021 08:30 PM | Show all posts
likecandy replied at 7-6-2021 06:39 PM
Yes finally ada yg bukak thread, thank you TT!
1st episode i dah gelak2, lawak
Cerita pon feel goo ...

haha lawak pulak Hae Kang beria2 masak kari tapi x sedap...
siap bagi jiran2 lagi tapi jiran2 pun x lalu nak makan except couple yg baru pindah tu je...

nasib baiklah Hae Kang tu ada sifat competitive...
boleh jadi sebab utk dia main badminton lagi sebab bengang kalah dgn budak rambut kuning tu...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2021 08:48 PM | Show all posts
utk makluman semua, drama ni bukan citer pasal badminton je...
ada sub plot utk watak2 sampingan yg xde kena-mengena dgn badminton pun...
so still watchable even utk org2 yg x minat badminton...
pendek kata citer ni sesuai utk tontonan ramai especially utk release stress time pandemic ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cloud_jade at 7-6-2021 09:12 PM

Dah tgk dan akan follow..sesuai la tgk lepas dah pening kepala tgk kdrama thriller  yg lain..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin laku budak Move to Heaven
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
I dah tengok! Too early nak cakap best ke tak, but so far so good! Every episode ada tema yang diketengahkan. Kalau suka drama slice of life, I recommend this one.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 11:40 AM | Show all posts
aku suka citer gaya gini...
ala2 navillera.... move to heaven..

ntah ngapa romcom ka.. thriller ka.. skarang ni semua separuh jalan drop...

ni ke writer yg sama dgn prison playbook?
sbb prison playbook sangat best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2021 01:09 PM | Show all posts
atira replied at 8-6-2021 11:40 AM
aku suka citer gaya gini...
ala2 navillera.... move to heaven..

ya..writer yg sama dgn prison playbook...

samalah...iols pun tgh dlm mood nak tgk citer2 gini je skrg...
maybe sebab stress dgn dunia realiti...
so perlukan cerita yg uplifting & heartwarming je...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian budak2 tu x dpt bertanding sebab coach yoon...dah semangat masing2 sampai tempah bilik hotel sebelah tu lagi satu mlm...tau2 kena balik hari tu jugak sbb disqualified...coach yoon ni kan xde semangat mcm bini dia...latih budak2 tu semata2 nak duit gaji je...nasib baiklah budak2 tu baik2, bkn jenis memberontak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 10:59 PM | Show all posts
now i nak promote citer ni pulak biar lagi ramai yg berminat utk tgk...
memanglah pelakon2 bukan nama2 besar pun tapi kalau sebut yg writer drama ni sama dgn writer prison playbook mesti rasa interested kan...
tips kalau nak tgk sama ada drama tu best ke tak kena tgk sapa writer dia...bukan tgk pada pelakon je ye...
disebabkan writer sama, nanti kita akan tgk satu persatu pelakon2 prison playbook buat cameo...dah ada a few pun yg dah muncul...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 11:18 PM | Show all posts
serba sedikit high level overview pasal drama ni...
  


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 11:33 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 9-6-2021 11:54 PM

introducing the boys dlm team badminton ni...
1) Bang Yoon Dam - kapten team badminton, hensem tapi addicted dgn social media, sikit2 nak selfie...
2) Na Yoo Chan - baik budak ni, tak pernah buat hal..anak askar tapi parents tak berapa supportive...
3) Lee Yong Tae - becok & byk cakap, dia ni kipas susah mati Lee Yong Dae (pemain badminton Korea), nama pun dekat2 sama kan...
4) Yoon Hae Kang - anak coach, asalnya memang pemain badminton tapi tukar haluan jadi pemain besbol sebelum main badminton balik...panas baran & mudah rasa tercabar...

  



Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-6-2021 10:59 PM
now i nak promote citer ni pulak biar lagi ramai yg berminat utk tgk...
memanglah pelakon2 bukan na ...

Ok...sblm ni mmg x berminat sbb ingatkan drama pasal sports...bile tau writer prison playbook..trus rs nk layan..mcm navillera aritu la..ingatkan pasal menari semata2..
Haha..berkesan la kempen uols ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 11:52 PM | Show all posts
wima replied at 9-6-2021 11:42 PM
Ok...sblm ni mmg x berminat sbb ingatkan drama pasal sports...bile tau writer prison playbook..tru ...

memanglah main story pasal badminton tapi dia emphasize more on personal growth tiap character...byk life lessons...mcm navillera main story still pasal ballet tapi dia bukan pasal ballet semata2...iols skrg ni memang dlm mood tgk citer2 camni je...xmau tgk citer2 yg buat stress & pening kepala...

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:09 AM | Show all posts
I geram sgt kat Coach Yoon, dah tau esok ada game, nak jugak minum sepuas2 hati
Pastu keluar lambat, dah tau kan tempat tu dorang x pernah pergi lagi
X pasal2 kena disqualified

Entah I mcm happy sgt bila Hae Kang dah accept budak2 lain sebagai kawan
Dorang semua pon dah accept In Sol
X sangka In Sol pon main badminton, ingatkan nerd je
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:24 AM | Show all posts
ep minggu ni.. cute je.. hehehe..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 11:56 AM | Show all posts
tulah...konon nak skip training kan...
tau2 kena lagi teruk drpd tu...
xpe biar diorang rasa buat pengajaran...
yg peliknya apsal lah si In Sol tu pun ikut gi Gwangju...
tapi nasib baik ada dia, kalau x kena tipu je diorg bertiga tu..

since ni citer pasal coming of age, elok gak diselitkan pasal generation gap ni...
masa berlalu, x semestinya kena ikut cara lama kan...
budak2 zaman skrg memang pantang kalau kita buat perbandingan zaman dulu & skrg...
masing2 pakat xnak dengar...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 06:19 PM | Show all posts
kat twitter & SBS punya insta, netizen indon merempan pasal scene kat epi 5 (Indonesia Open Tournament) tu...
katanya merendah2kan kredibiliti Indonesia as the event organizer...
iols x perasan dialog yg mana satu tapi rasanya dialog pasal susah nak menang tournament tu sebab organizer cheating...
even though it's just a fiction, tapi netizen indon ramai yg x puas hati...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list