Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15395
View
276
Reply

[Tempatan] Breakong:Majlis Raja-Raja akan adakan mesyuarat tergempar.Pilihanraya coming soon?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok. Whatever.

Baru dua kali mengundi. Dua2 kalah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk parlimen bersidang ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahiadin jatuh ? Tunggu je majlis raja2 hujung bulan ni x silap aku.antara raja2 pun tgh ada krisis dalaman akibat tekanan netizen dan politik kot. yang penting abeyeh berkecuali yek
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 8-6-2021 12:15 PM
Dari last year puak2 "akhir zaman" dok gebang kununn ada sumber dalaman PRU bulan sekian sekian... t ...

mungkin uols punya pendapat no.1 tu yg jd fokus utama...

kalo nak cari PM interim, mau nye segala rahsia terbongkar nnt... jemin bunuh diri, midin cakap ada tangan2 ghaib nak kenakan dia la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:27 PM | Show all posts
silencekiller replied at 8-6-2021 12:15 PM
Dari last year puak2 "akhir zaman" dok gebang kununn ada sumber dalaman PRU bulan sekian sekian... t ...

Kalau diberi pilihan aku pilih option 2. Abahcow dan pasukannya boleh blah
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 8-6-2021 12:15 PM
Dari last year puak2 "akhir zaman" dok gebang kununn ada sumber dalaman PRU bulan sekian sekian... t ...

Macam atuk kata pilih ja siapa yang layak tak kira parti jadi menteri. Ketua parti pun dah tak relevan macam jadi kat UMNO skrg ni lah. Ahli UMNO macam dijek pun confuse dia di pihak mana

Demokrasi boleh ucap selamat tinggal pada Malaysia.

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 8-6-2021 11:29 AM
ada yg kata agong nak letak jawatan

In your dream lah. Gigih salin takhta masa ayahanda masih di sini sebab tak mau terlepas turn tiba2 nak let go?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:41 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-6-2021 12:27 PM
Macam atuk kata pilih ja siapa yang layak tak kira parti jadi menteri. Ketua parti pun dah tak rel ...

Actually.. demokrasi tak mati pun .. tapi telah "dimatikan" oleh AbahCow secara tikam belakang kaa main belakang ka apa kaa ( bab ni Azmin Semburit Sandakan di Bulan Ramadhan lebih tahu ) .. plus issue covid 19 .. so PRU mmg hampir mustahil & landskap politaik Malaysia akan berubah ..based on trend masa laa ni... tadak satu partai politaik mampu menang & bentuk KERAjaan secara sundri... musti bergabung dgn mana2 partai politaik lain...

Demokrasi di Malaysia ni cuma tak matang... di Indon... walaupun Prabowo lawan Jokowi ... Prabowo kalah .. Jokowi tetap lantik Prabowo dalam kabinet dapur ... yakni pembangkang pun dilantik dlm KERAjaan berdasarkan merit bukan politaik semata2... tapi di sana partai Jokowi punya mayoritas kerusi jadi Presiden .. tadak laa rapuh bila partai cacing mcm AbahCow jadi PM...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:45 PM | Show all posts
aint replied at 8-6-2021 12:23 PM
mungkin uols punya pendapat no.1 tu yg jd fokus utama...

kalo nak cari PM interim, mau nye sega ...

tu cuma pendapat bukan ramalan.. semua bergantung pada pertemuan wakil2 partai politaik dgn Agong dari esok sampai jumaat... politaik ni dynamic dek kerna tadak satu partai mampu berkuasa sundri buat masa ini & dijangkakan smp masa mendatang...

Azmin Semburit kaa AbahCow kaa bila2 buleh buat deal baru utk lepas diri... depa kan pakar bab2 main belakang kaa tikam belakang ka apa kaa... sifu tentulah Azmin Semburit Sandakan di Bulan Ramadhan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib ler selangor mmg pembangkang selama nya.. lantak ler sapa nk kd piyem.
blah la ko azmin.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:47 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 8-6-2021 11:29 AM
ada yg kata agong nak letak jawatan

Tak perlu. Takda manusia yang tak buat salah. Stay je sampai habis term. Geng sepet kayangan pun dirty camtulah..takda lebih suci
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Memetik sumber, The Straits Times Singapura berkata pertemuan sembilan ketua keluarga diraja itu akan diadakan di Istana Negara, selepas Yang di-Pertuan Agong bertemu dengan pemimpin politik dalam masa tempoh terdekat.

Apasa berita dpt dari jiran sebelah? Pemberita dlm negara tak dpt info ke? Tanya ajeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 8-6-2021 11:27 AM
Betapa pentingnya institusi raja2

payung kedaulatan tanahair

Siam sembah raja macam tuhan tapi bila politikus bercekau abg asokar juga mai tolong settle. Anak raja harap ulit gundek boleh la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kt fb ada kta raja nusantara naik takhta
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah bersidang gara2  PA mak kepada sorang artis kecoh kat igs?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 8-6-2021 11:42 AM
Pergi mengadap teksi dulu

Minta blessing nak letak jawatan ke kali ni. Besar power teksi
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau parlimen bleh bersidang tgk la nnti menteri kesihatan kena hentam kaw2
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 8-6-2021 10:44 AM
pastu...giliran sapa???

Lepas ni Johor
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 8-6-2021 10:29 AM
ada yg kata agong nak letak jawatan

Takkannyalah. Kaching kaching besar punya maaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-6-2021 11:33 AM
In your dream lah. Gigih salin takhta masa ayahanda masih di sini sebab tak mau terlepas turn tiba ...

Exactly. Hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list