Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15219
View
276
Reply

[Tempatan] Breakong:Majlis Raja-Raja akan adakan mesyuarat tergempar.Pilihanraya coming soon?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 8-6-2021 04:36 PM
Seingat iols, next in line lepas kelantan, ialah pahang.. tapi pokcik tu gering, so depa berdebat, ...

Whichever the permutation yg masih segar diingatan aku johore ada pass his giliran ...tapi urutan giliran yg sebenar maybe kau boleh check to be sure....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:42 PM | Show all posts
sarah82 replied at 8-6-2021 04:37 PM
Yg aku dengar.. Mcm tu.. Wak jidin mmg plan nak buat pilihanraya..target depa.. Ikutkan bulan 8 ki ...

Harapnya meeting raja2 ni dpt buat kerajaan interim dulu, utk setelkan program vaksin negara, tanpa ada gangguan puak2 politician dan menteri2 bebal. Jangan la nak extend darurat yg takda fungsi langsung ni, buang masa jah!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-6-2021 04:38 PM
Wak jidin sendiri janji masa umum PKP 2.0 yg pilihanraya akan dibuat selepas tamat darurat dan kit ...

6 bulan 7 bulan selwpas darurat pun tetap lepas jugak kheunz? Persoalannya mengikut perlembagaan bilakah pru15 wajib dilaksanakan? Iteww yg aku nak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 8-6-2021 04:42 PM
Harapnya meeting raja2 ni dpt buat kerajaan interim dulu, utk setelkan program vaksin negara, tanp ...

Mungkin ang x dengar wak jidin berucap masa tu.. Dia ckp.. Dia x ada plan nak sambung darurat. Dan selepas darurat tamat dia akan minta YPDA bubarkan parlimen
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-6-2021 08:44 AM
Mungkin ang x dengar wak jidin berucap masa tu.. Dia ckp.. Dia x ada plan nak sambung darurat. Dan ...


Darurat apo kalu kilang bergenuak mcm tin sardin boleh pulak ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:52 PM | Show all posts
makiting replied at 8-6-2021 12:50 PM
Memetik sumber, The Straits Times Singapura berkata pertemuan sembilan ketua keluarga diraja itu a ...

Wah! kok bisa jiran di tambak seberang lebih tau dari rakyat sendiri.  Gimana nih? Bolehkah 'gua caya sama lu'.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tipahketipung replied at 8-6-2021 04:48 PM
Darurat apo kalu kilang bergenuak mcm tin sardin boleh pulak ?

Aku x tau tempat angpa.. Kami kat Kota Setar PKPD.. So far kami semua ikut arahan walaupun ada ketegaq.. Dari sumber aku.. Kilang tutup kecuali yg essential.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 8-6-2021 04:21 PM
Most probably kerajaan interim drpd semua pihak tpi PM masih abahcow mahiadin. Ni jalan penyelesai ...

Abah Mahiaddin yg prihatin lg berpenjana ok lah, jgn haramjadah ka apa ka nama ka depa kata ka si bangnon haramjadah ka apanama apanama ka.....hat tu haramjadah punya haramjadah bangnon haramjadah ka apa ka
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-6-2021 04:37 PM
Yg aku dengar.. Mcm tu.. Wak jidin mmg plan nak buat pilihanraya..target depa.. Ikutkan bulan 8 ki ...

Klau tengok percentage org yang dah divaksin, bulan 8 sempat ke semua vaksin?
Klau pilihan raya pun, dah x tahu nk pilih sape? Rasa mcm msia dah tak ada pemimpin yg berkaliber..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:01 PM | Show all posts
stingerforever replied at 8-6-2021 04:41 PM
Whichever the permutation yg masih segar diingatan aku johore ada pass his giliran ...tapi urutan  ...

https://ms.wikipedia.org/wiki/Senarai_Yang_di-Pertuan_Agong

semoga bermanfaat. lepas kelantan ialah pahang. lepas pahang ialah johor...
deme tak bg yg memangku utk amik alih selagi sultan hidup. sbb tu kes pahang unik bila pokcik tu gering. johor minta yg memangku pahang utk amik alih.

psl deme nak berjumpa nihh, tak tau la kes apa... last time deme berjumpa psl kes minta kelantan letak jawatan sbb sarkas ruski. pastu sambung dgn siapa yg kena amik alih sbb pahang gering...
nak tau citer, pi la kenyit2 mata kat org istana... kan deme ada org2 kuat dlm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
i rasalah kerajaan kene concentrate utk vaksinkan semua penduduk. stopla kacau sistem giliran vaksin ni. bila dah byknsgt yg 'porak-perandakan' sistem tu yg mula berkecamuk n laaaambat sgt proses vaksin. sape2 kayangan politikus tembak jela dgn peluru getah n sebat je. menyusahkan raaamai org dan menganggu kelancaran pembahagian vaksin. igtlah, yg melindungi kta adalah Allah, jd usahalah dgn jalan yg betul n ikhtiarlah tanpa mengambil hak giliran org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 8-6-2021 05:01 PM
https://ms.wikipedia.org/wiki/Senarai_Yang_di-Pertuan_Agong

semoga bermanfaat. lepas kelantan i ...

Bermaksud lepas pahang it will not be johore because aku ingat he wants to give up his turn to the next one in line after him....yes he's kinda adamant about it....anyway mengikut urutan lepascjohore shud be perak kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:11 PM | Show all posts
stingerforever replied at 8-6-2021 05:06 PM
Bermaksud lepas pahang it will not be johore because aku ingat he wants to give up his turn to the ...

tak tau pula johor kata taknak jadi agong...
aritu deme bg pahang sbb mmg ikut urutan patutnya pahang. takde dengar pula johor takkan amik walopon mmg sampai waktu johor.

bg iols, agak menghairankan kalau johor pass kat org lain. sbb didikan deme bkn utk melepaskan tanggungjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hiyuda replied at 8-6-2021 05:00 PM
Klau tengok percentage org yang dah divaksin, bulan 8 sempat ke semua vaksin?
Klau pilihan raya p ...

Mcm aku ckp.. Dari sumber aku dengar.. Mmg plan asal adalah bulan 8..betul x betul.. Kena tgg.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:19 PM | Show all posts
hiyuda replied at 8-6-2021 05:00 PM
Klau tengok percentage org yang dah divaksin, bulan 8 sempat ke semua vaksin?
Klau pilihan raya p ...

kalau ikutkan perancangan, mcm nak mai 10 jota beksin setiap bulan mulai bulan nihh... tapi realiti, tak tau la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:19 PM | Show all posts
Buritan replied at 8-6-2021 04:40 PM
Ayoyoo.. adoiii.. aku tak ngundilaa..

Pergilahh ngundi..  Sekurang2nya jadi penentu kerajaan. Itu satu jihad juge untuk menentukan kerajaan yg berkredibiliti. Ikut je SOP nya, kita jaga kita, kita ngundi untuk nentukan kesejateraan negara dn rakyat bersama.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Koser lah aku nak mengundi sape pun... Semua hauk pelingkup negara dasar bangsat semua tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:30 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 8-6-2021 04:21 PM
Most probably kerajaan interim drpd semua pihak tpi PM masih abahcow mahiadin. Ni jalan penyelesai ...

KERAjaan interim akan ada jika wakil2 partai politaik GAGAL capai kata sepakat jer.. umno tu tunggang langgang ramai gila kuasa.. susah laa harapan tu...

PRU mmg takkan ada selagi vaccine dah achieve target ka apa ka... mana mungkin kita buleh achieve by august.. tragedi PRN sabah tu takkan nak berulang semula..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 8-6-2021 09:02 AM
i rasalah kerajaan kene concentrate utk vaksinkan semua penduduk. stopla kacau sistem giliran vaksin ...

Patot nya vaksin kasi kat tempat2 padat. Orang tua2 tu slowly la. Diaorg bukan berjalan sangat pon.
Yg nak keluar kerja mudo2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
hrap pm.mahiaddin turun la.. beliau x berbakat utk jd perdana mnteri.. beliau x mampu nak hendel negara.. bg la kpd yg berkelayakan atau ngra akan jatuh merudum dr segala aspek.. pm mahiaddin.. sila undur..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list