Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9807
View
167
Reply

[Tempatan] The return of the avenger:Dr. Mahathir tawar dirinya ketuai Mageran.Langkah pertama utk jadi Pm again?jengggg...jeng jengggg

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 10:58 AM | Show all posts
EncikH replied at 11-6-2021 09:56 AM
Jangan la teruk sangat mengutuk....Sumbangan dia pada negara terlalu banyak, despite apa pon yg neti ...

ummah yg kata tun M ni gila kuasa jah bebal level tahap dewa. kalau gila kuasa takdanya dia letak jawatan itu ari depsite agong nk back up dia jd PM... psal tun M kaya raya, iols rs ummah mesti xtahu dlm bank acc Tun M ni ada berapa jah compare dgan politikus lain, mana pergi duit2 dia yg sepatutnya ada byak tu moga 1 hari nnt bila dia dh tak ada, ada lah yg menerimanya bagitau itupun kalau xde berjanji dgan che det utk diam2 buat selamanya ... tolak tepi anak dia kaya sbb anak dia businessman.... ini psal tun m..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-6-2021 10:49 AM
Duit Petronas Tu Atok kau yg jarah lah bodoh...

Cai ..  masa tu atok presiden umno . Itu atok dengan petronas . Bagaimana najib dengan 1 mdb ??
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:06 AM | Show all posts
Usia tun pun dah senja, baik berehat je kat rumah.. Bagi lah chance orang muda pulak
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa kerajaan skrg dgn macam2 jawatan menteri, timbalan menteri dan duta bertaraf menteri ie ahli kabinet menteri plg ramai pun masih belum cukup utk tangani crisis ekonomi, kesihatan negara?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 11-6-2021 10:36 AM
kan..buat LRT pon x integrate sbb nak kayakan kroni..jauh bertiang najib dari si tua kutuk ni..
n ...

Buruk je KL zaman dia. Najib naik, amekaw siap hada KL Sentral, project River of Life ka pabenda segala. Sampai kawan ai, masa first time datang KL tahun 2017, cakap dengan ai, "apa yang orang Semenanjung ni tak puas hati dengan Najib begini cantik tempat meka banding Sabah?"
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
kipaslaju00 replied at 11-6-2021 08:09 AM
Iols pernah dengar imam mekah tgk muka tun dlm tv bilik hoteldia kata org ini akan meninggal di ke ...

Dia ikut jejak langkah Tun Razak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
hahah... kalo atok madey kutty ni, mengetuai mageran, abis la... msia berada didlm cengkaman DIKTAKTOR!
konpem hidup rakyat marhean akan jd lbh susah... yg kaya raya dan makin kaya hanya anak2 family & kroni Atok jer...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 11-6-2021 10:58 AM
Cai ..  masa tu atok presiden umno . Itu atok dengan petronas . Bagaimana najib dengan 1 mdb ??

Masa Atokkau PH pun dia jarah jugak Petronas berpuluh billion.....duit yg polis rampas dari Najib pun mahkamah dah perintahkan pulangkan balik pada Najib...hahaha...kesian kau ni bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-6-2021 12:06 PM
Masa Atokkau PH pun dia jarah jugak Petronas berpuluh billion.....duit yg polis rampas dari Najib  ...

Sapa yg bodo sebenarnya cai ??  Bukan ko kaki jilatt ??  Selagi bernama pemimpin ko ..  ko jilat . Perangai anjing . Akai letak kat pungkok . Nasib untong bangsa ko tolak tepi . Susah hape ..  besok dah susah ko salahkan cina .
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 11-6-2021 09:38 AM
Zaman dulu bersuara je, ke Kamuntinglah jawabnya

yes... zaman Atok Madey, ISA la jwpn pd org2 yg persoalkan tindakan dia... sbb tu semua kes2 salahguna kuasa, dh kambus dlm tanah... maklumla, zaman Atok jd pm 22thn, masih pakai camera, buku kira2 dan files... tu pasal Atok.msh bebas & berkuasa, sbb takde org bole korek balik bukti yg dikambus oleh Atok...

tak mcm skrg ni, skali snap jer, terus viral
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:22 PM | Show all posts
atuk ni mmg dia nak kuasa mutlak veto sorang dia je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wirazam at 11-6-2021 12:31 PM
jas7512 replied at 11-6-2021 07:30 AM
Nak pulihkan covid bkn usaha seorg tapi teamwork..ni klu dlm barisan kerajaan pun ada byk kepala m ...


Pulihkan situasi covid nih..tak perlukan politician pun. Dr Hisham and his team pun boleh..cuma skrg nih byk campurtangan politic.
Tu yg susah nak execute tu...aii lebih percaya set set KSN , KSU dan ketua pengarah yg dok ada skrg dlm kerajaan...maybe Panglima TD pun boleh join sama..dia pun bukan calang2...let the mp dan adun balik kwsan masing masing dan berkhidmat utk kwsn masing2 mcm Sadiq duk buat tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:31 PM | Show all posts
TAK MAU LA ATOK DAH.
TAK RELEVAN LA.
BALIK2 KERETA TERBANGGGGGG!
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:58 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-6-2021 09:59 AM
Apa jasa dia yang memorable? KLCC? Twin Towers?

Wauuu....ceteknya pengetahuan. Bangunan je dia nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:02 PM | Show all posts
Orix replied at 11-6-2021 10:58 AM
ummah yg kata tun M ni gila kuasa jah bebal level tahap dewa. kalau gila kuasa takdanya dia letak  ...

100%........mana ada politician yang sempurna, semua orang ada haters dan kekurangan, kekuatan masing2.

Haji Hadi, Arwah Nik Aziz, Tun Mahathir, Muhyiddin, Najib, Anwar, Abdullah Hj Badawi, etc etc.

Doesn't change the fact the Tun Mahathir pernah buat kita bangga jadi orang Malaysia.

Pemimpin melayu islam yang tak takut berdepan kuasa barat/israel/UK secara terang2.


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 11-6-2021 10:58 AM
ummah yg kata tun M ni gila kuasa jah bebal level tahap dewa. kalau gila kuasa takdanya dia letak  ...

Tahap tahap nyanyok tun dah tahap 5 . Kejab letak jawatan kejan nak balik . Tak payah la kusut masaikan lagi negara . Nak tunjuk nyanyok pie nyanyok dengan anak bini sendiri . Tentu sapa pun tak heran .
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kroni atuk bisnes teruk x masa covid ni? tny ja
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
i (still) respect u tun, udah la tu. bagi chance orang muda pulak. tapi tu la keadaan di sini sekarang; dapat kuasa ja mula la jadi pelik. tak kisah siapa pun naik, takut hujung hujung jadi proxy Big Brother bak kata H2O.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:14 PM | Show all posts
atok juga ke nak lead, lepas tu boboi nak letak kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 12:29 PM
Pulihkan situasi covid nih..tak perlukan politician pun. Dr Hisham and his team pun boleh..cuma  ...

Yup..agreed...penjawat awam.lg pandai wat keje..mp focus bg bantuan kat tempat dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list