Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9808
View
167
Reply

[Tempatan] The return of the avenger:Dr. Mahathir tawar dirinya ketuai Mageran.Langkah pertama utk jadi Pm again?jengggg...jeng jengggg

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 11-6-2021 12:58 PM
Wauuu....ceteknya pengetahuan. Bangunan je dia nampak.

Then educate la aku. Pastikan idea tu dari atok sindri ya. Bukan dari Nuart ka sesapa. Apa jasa dia paling memorable bagi ko?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
You wanna talk shit about jasa atok takat berani dengan Yisroel? Pfftttttttttttttt

Kampong dia kat Kedah tu pon mundur ja sepanjang dia jadik PM. Lagik nak talk cock.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mclaren at 11-6-2021 01:29 PM
aint replied at 11-6-2021 12:16 PM
yes... zaman Atok Madey, ISA la jwpn pd org2 yg persoalkan tindakan dia... sbb tu semua kes2 salah ...


Lagipun orang2 yang in the know pun dah takde cthnya Tun Salleh Abbas

Yang masih hidup agaknya fall into the category of I cover your sh*t and you cover mine

Tapi saya still tidak menidakkan his brilliance in helping to develop the country in the 80s and 90s.. apa2 pun he had his vices tak dinafikan and tak noleh dilupakan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-6-2021 04:13 AM
Tengok muka pemimpin sembahan korang ni pun takda nur iya.

Ce kabo yg mana satu ade nur.. tadak seko pung.. yg aku nmpk muke mentakedarah jah seko seko.. dua dua side hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Drmu replied at 11-6-2021 04:25 AM
Langkah pemulihan abah Yang sedia ada tak okay ke apa..
asalkan bawa kebaikan iol okay. Kalo bermo ...

Atuk tuu kalo dia kuat duit bantu kita ok jugak.. takat ckp mulayu malas.. aku pun boleh.. koh koh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 11-6-2021 01:28 PM
Ce kabo yg mana satu ade nur.. tadak seko pung.. yg aku nmpk muke mentakedarah jah seko seko.. dua ...

Najib. Wakakaka.

Kan porumer suka kutuk muka sembap kusam ni tadak nur. Kebetulan gamba atok kat tered ni nampak gulaaaaaap je segulap taik lalat Stinkngok.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-6-2021 01:31 PM
Najib. Wakakaka.

Kan porumer suka kutuk muka sembap kusam ni tadak nur. Kebetulan gamba atok k ...

Koh koh.. dari amik nsjib baik suh jah taib mahmud jah... koh koh.. minik pm seksii.. waduh wasuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkan Majer Bersara Tuan Fitri utk bahagian Pertahanan & Yuseri Yusoff bahagian Kesihatan..please..depa dua ni nampak ada knowledge untuk handle isu ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya replied at 11-6-2021 01:13 PM
i (still) respect u tun, udah la tu. bagi chance orang muda pulak. tapi tu la keadaan di sini sekara ...

Aii pun still respect tun m,  dsai dan ATO Seri wan azirah ...look at what hv they done (yg positif ) and go through...tun m dgn ideologi dia masa mula mula naik PM ...dsai dgn eloquent level of speaking dia masa dulu..dan dimana dia still respect sistem pendidikan negara..anak anak dia as long as I know, diaorg belajar kat sek kerajaan kan mcm anak anak marhaein yg lain..nak compare with anak2 politician yg lain....
kak wan..dari transformation from housewife yg pendiam kpd ketua parti pembangkang satu ketika dulu..dan background akademik Kak wan juga yg bukan calang calang...
Lately nih..respect pulak kat Syed Saddiq tu..even still young but hv wawasan, aspirasi dan berani kerana benar ..hopefully saddiq nih sihat panjang umur dan lebih berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi boboboi dia tak dapat kuasa penting, selagi tulah dia akan terus mencuba untuk berkuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 11-6-2021 12:14 PM
Sapa yg bodo sebenarnya cai ??  Bukan ko kaki jilatt ??  Selagi bernama pemimpin ko ..  ko jilat . ...

Tak mainlah jilat....Tu jer kau punye point.. Kita tak bodoh mcm kau.. Kita berpandu kan fakta....kau bodoh lain kali banyakkan membaca ye...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-6-2021 02:35 PM
Tak mainlah jilat....Tu jer kau punye point.. Kita tak bodoh mcm kau.. Kita berpandu kan fakta.... ...

Ape yg ko baca cai. ??
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah2 la tu atok kutty ....ada bagusnya atok kutty jah jadi piyem buat kali ketiga for the short term.derang asyik bercekau je.bg cadangan pun cadangan stereotype jah.sokong mageran.make sure pick orang2 berkaliber masuk team atok dan atok pun selesa utk bekerja.belakang atok pun ada ramai think tank dan bakat2 muda utk diketengahkan.im looking forwad gitew.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 11-6-2021 08:39 AM
Hang pikiaq la ni takde pakar ekonomi, pakar epidemiologi/kesihatan awam etc etc dok menasihati ke ...

Skrg memang la ada pakar2 tp adakah mereka ni diberi portfolio atau kuasa utk melaksana? Atau hanya dilantik sebagai punahsihat je? Nasihat sampai ke sudah tp tak diambil peduli pun. Kalau time MAGERAN dulu diwujudkan lps darurat dan parlimen dibubar (kalau x silap). Mereka yg ada dlm jawatankuasa ni ada portfolio masing2 (dh tentu ikut kepakaran masing2) dan diberi kuasa penuh untuk mentadbir secara sementara hingga keadaan pulih. Dah ok serah balik kuasa pada parlimen.

Pada aku,  ni salah satu solusi jangka pendek yg agak menarik utk diperhalusi. Kita bukan je  berdepan dgn isu covid tp juga politik, sosial & ekonomi. Kene ada tindakan pantas utk tangani benda2 ni. Nak harapkan kerajaan PN? Ternyata gagal total dah.

Buat masa ni leader yg aku nampak agak strong che det ni je la.  Anwar? Not bad.. Boleh nak bg tapi character x strong mcm che det. Tp dia boleh ada dlm jawatankuasa tu mewakili pimpinan pembangkang. Ismail sabri pun boleh dipertimbangkan. Kalau tiga2 kepala ni ada pun ok jgk. Aim j/k ni nak pulihkan apa yg sepatutnya. Cuma kalau che det diberi kuasa..jgn dia ikut kepala dia je la.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by iman_kasih at 11-6-2021 03:58 PM
axl_bach replied at 11-6-2021 10:57 AM
Cukup cukup sudah.....Atok kritik jer lah dari tepi Atok oiiii.....makin teruk negara kalau Atok nai ...


Cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja...hahahaha x pasal2 aku ternyanyi sama sambil baca komen driver ambulans merangkap pak duktur ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sokong Tun
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 12:29 PM
Pulihkan situasi covid nih..tak perlukan politician pun. Dr Hisham and his team pun boleh..cuma  ...

Setuju..idea ni yg che det nak cuba bawak. TS Muhyiddin Yassin dh ada peluang dalam MKN tapi tak gunakan peluang tu dgn baik. Nak jaga hati macam2 pihak sudahnya kes mencanak2 tak berkesudahan.

Pakar2 kesihatan awam tu bukan setakat memekak kat socmed je tapi dh hantar laporan analisa berserta cadangan pun diwhoareyous kan je. Siap deme pakat2 tubuhkan VCEE19 sebab nak bantu kurangkan beban FL.

So..x boleh nak harapkan wak yidin dah sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye le tu..tak takot ke sume pelabur lari keluar dari msia tgk PM umur pun dah bau2 tanah
Esok lusa tukar lg polisi dlm negara ni lps bertukar lg PM
So baik la pelabur sume blah awal2 lg
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:40 PM | Show all posts

nak baca apa pun kau tanya aku....bodoh sangat kau ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 11-6-2021 03:18 PM
Skrg memang la ada pakar2 tp adakah mereka ni diberi portfolio atau kuasa utk melaksana? Atau hany ...

Portfolio tuhh kat org2 politik jahh atopon org2 yg dilantik. Yg kat bawah tetap org sama yg keje.
Hang pi la tanya depa sapa yg bg nasihat tuhh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list