Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
30736
View
418
Reply

Mengaku isteri pertama dah cukup baik namun lelaki ini bongkar rahsia kenapa dia kahwin lg 1

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by anony-mous at 19-6-2021 01:33 AM

Lama i tunggu orang bukak benang ni tp x ada jugak. Dah a few days viral

Seorang pengguna facebook, Mohd Safuan telah memuat naik satu hantaran di facebook miliknya sebagai penghargaan kepada isteri pertamanya setelah lebih 10 tahun mendirikan rumahtangga.

Menurut Safuan, isterinya sudi menerimanya ketika dia tidak mempunyai apa-apa dan mereka berkahwin ketika dia masih belajar. Katanya, isterinya sanggup berhenti kerja di Kuala Lumpur untuk mengikutnya berpindah ke Perak yang ketika itu hidup dengan duit elaun belajar sahaja.


I DAH CUBA TEPEK GAMBAR SEKALIGIS TP FORMAT NOT SUPPORTED. NAK BG LINK, XBOLEH NAK COPY LINK

1655943D-6174-4E53-A749-21D9731281E8.png
51B82CC7-7E3D-434C-BE4E-1BAF510D5AA3.png
329C2EF4-09B1-4E36-9FE1-E3EC975F3449.png
B39A471B-C2B8-4205-A3E9-FDA87BF46696.png
AE3480B6-CB02-4064-AC31-D1DD5F397485.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
So? It shows men are never enough with one. Dah diberi macam macam masih tak puas. Nexttt
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Takguna fikir kerandut sendiri sambil puji betapa baiknya bini saat dia guris perasaan seorang perempuan yang bnyk berkorban sebab dia.

Kesilapan bini dia adalah kahwin dgn jantan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
jantan keparat ni nak cite ape? yg dia bernafsu kuda dan bini dia redho je dia cari puki extra?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk cubaan nk cover/bekap perangai hansuang diri sendri ja lebih
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Puji bagai nak rak last2 berbini dua juga. So what was the reason?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:17 PM | Show all posts
jantan celaka ni nak cakap ape sbnrnye? dia puji bini die tu sbb nak suruh lelaki lain masuk minang bini die ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Stupid lah lelaki mcm ni. Geram pulak baca.. puji isteri Dalam masa yg Sama lukakan hati isteri.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh..kalau ko nk buat isteri ko happy, bukannya ko madukan dia, tp ko sentiasa ada masa dia sedih, gembira etc..bukannya 3 hari dgn dia, 2 hari lagi ko jolok gua lain especially time dia tgh sedih, down etc..
Bayangkn lah kalau bini boleh madukn suami, apa suami rasa masa bini tgh bermesraan dgn suami2 lain?
Jantan bingai semoga ko mati kna kobid spy bini pertama ko dpt kawin baru dpt laki yg lebih menghargai dia

Ish ish  emonya aku..hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi iols pun dioffer jadi bini kedua sebab bini pertama yang suruh laki tu cari...

tapi iols tolak...baik macam mana pun madu tu iols tak sanggup memadukan orang...


biar iols kawen dengan laki bujang atau duda dan  jadi bini pertama...kalo end up laki poligami time tu tengok la diri sendiri kuat ke tak kuat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 15-6-2021 12:09 PM
jantan keparat ni nak cite ape? yg dia bernafsu kuda dan bini dia redho je dia cari puki extra?

Bangga la dpt bini bodoh. Tp cerdik atas kertas. Betul2 jatuhkan maruah bini dia bila share mcm tu sbb semua pandang bini dia mcm kesian kena pijak.

Ada lg 1 dia share , raya thn ni baju tema sama bini no 1 & 2. Dia kata kebetulan je. X rancang pon. Dia ckp moga2 tahun akan dtg boleh rancang sama2. So nampak x?? Bini tu terpaksa kena terima sbb x kerja. Ank berderet.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by krustykrab at 15-6-2021 12:36 PM

Nah lagi utk bacaan korang
Screenshot_20210615_123239.jpg Screenshot_20210615_123226.jpg Screenshot_20210615_123207.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-6-2021 12:34 PM
Nah lagi utk bacaan korang

Uols tlg tepek sekali yg dia ckp awal2 kahwin tido surau
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:39 PM | Show all posts
Edited by matseh at 15-6-2021 12:42 PM

Ramai staf perempuan komplen sbb penat, time PKP ni. Sbb gilir2 kerja dan kadang2 dua2 kerja. kena hantar anak2 ke tempat org jaga. nak monitor PDPR lagi. Nak ambik anak lagi. Nak masak. Cek kerja sekolah. Laki pun sama. Sbb kalau waktu normal dulu. Boleh buat arrangement. New normal ni, jadual berubah2. Bukan hanya kerja tapi sekolah, baby sitter dll.
Aku suggest suruh laki depa kawin lain. Perempuan muda, banyak yg tak de kerja tu, yg ada diploma ada degree. Boleh bantu urus rumah tangga. Masa isteri2 dan suami kerja. WFH atau WFO.
Esok2 bila back to normal. Bini muda ni sbb ada sijil, boleh kerja balik. family ada 3 income. Boleh hidup selesa.
Long Term aku kata.
"Ada akak tu siap baling stepler kat aku!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 15-6-2021 12:35 PM
Uols tlg tepek sekali yg dia ckp awal2 kahwin tido surau

Senangkan hidup jantan sangap mcm ni...ada masalah ko lari je, ko tak berani nk hadap bini2 ko,bila kote ko dah tegang baru ko dtg carik bini, sambil2 pujuk sambil2 merayu ngeseks
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 15-6-2021 12:39 PM
Ramai staf perempuan komplen sbb penat, time PKP ni. Sbb gilir2 kerja dan kadang2 dua2 kerja. kena h ...

Dari  cerita ko ni, ko sbnarnya nk suruh carik.maid bukan bini...kalau nak berpoligami wajib la ada harta tak habis 7 keturunan  makan..kalau masih hadap duit gaji bini.maksudnya ko blum mampu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mampuuuu kaya bolehlah... Tapi kalau diri sendiri miskin.. nafkah anak bini pun x cukup... Boleh mammm
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak bagitau dia la terhebat cehhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:51 PM | Show all posts
i speak from my experience. To Safuan, pertahan emosi kau utk hadap perangai 2 orang isteri. laki aku sampai stress, insomia and botak kepala gara-gara hadap perangai bini muda.  So, good luck bro!
To Aisyah, just hang in there. Stay calm.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Obvi bini bini ko tak berapa nak ngam. Ko je la bangga canang dapat kawen 2 padahal koyak sampai tido surau. Poyo je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list