Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
39950
View
417
Reply

Mengaku isteri pertama dah cukup baik namun lelaki ini bongkar rahsia kenapa dia kahwin lg 1

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh meluatnya citer mcm gini..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 04:45 PM | Show all posts
Chah21 replied at 15-6-2021 04:22 PM
Dr ayat u ni nmpknya mmg lelaki poligami sbb nafsu la kn..bkn sbb agama la kn..

Tak lah. Cuma sll dgr keluhan wanita2 bekerjaya ni. Nak pikir kerja di opis kerja2 di rumah bila balik. Penat, bimbang, laki pulak utamakan kerja, ada yg laki kerja jauh. lambat sampai rumah. Jln jem. baby sitter cuti. Anak sakit. Meeting sampai lewat petang.
Nak berenti kerja nanti laki tak mampu tanggung x dpr duit sendiri etc... So tak salah sharing resposibility dgn seorang lagi isteri. Yg fokus di rumah.
Itu shj. Itu bukan napsu, alasan agama. Its common sense.
Just imagine, if all the worries no more. Another woman sharing responsibility as a wife at home. Bukan setakat share husband.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan nanti bini ke2 beranak..suh bini pertama jaga anak tiri..

Dah kawen 2 ni bini pertama minta la harta atas nama sendri..mana tau bini ke2 caras semua harta laki..pikir utk anak2..

Jadi ppuan jgn lurus bendul sgt..baik mcm tu pun kene buli ngn laki..

Laki ni klu senang skit mmg pikir nk tmbh cawangn ek..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 15-6-2021 01:48 PM
Mmg napsu dia kuat. Dia sdri mengaku . I stuju apa uols ckp. Lepas tu kenapa share aib bini tu ...

Kuat napsu kononnnnnn
Ye ye je la tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
gam_gajah replied at 15-6-2021 04:34 PM
Masa dia tambah tu dia dh kaya. Tp masa susah dulu mmg 1st wife la yg sama2 menanggung

Kaya tahap mana? Wife dia ada maid x? Kang ada maid takut pulak pi tala maid
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 15-6-2021 04:45 PM
Tak lah. Cuma sll dgr keluhan wanita2 bekerjaya ni. Nak pikir kerja di opis kerja2 di rumah bila b ...

Mcm tu baik ambik maid. Atau pon wife resign tp laki byr sama mcm gaji. Setel masalah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Living proof lelaki yg suka perempuan yg 'bodoh2'.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pikir zakar dia je...jenis tak bersyukur. Menyampah pulak aku. Suami yg sangat sangat selfish. Dah dpt yg baik, apa lagi yg tak cukup. Yg first wife tu anak dah 5, fikir beribu kali nak berpisah nak pulak kalau tak kerja. Haishhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian bini first. Dia cerita hidup susah sama hujung ko bersedap an dengan betina muda. Gila. Cerita tak tally. Hadiah paling tersakiti adakah madu. Plak tu bini first siap masuk kelas rawat hati. Ko sebagai suami faham tak apa maksudnya?? Maksudnya dia terluka la Bodo. Dahla anak ramai. Gila ramai 5 orang kecik berderet bini jaga sengkang mata malam. Ko p lenjan puki lain.
Patut ya cerita susah sama sentiasa disisi hujung hadiahkan lah gelang emas 10kilo. Baru berbaloi..jantan ni MMG selfish. Patutnya ko sama jaga anak ko yang ramai tu bukan sibuk tolong jaga anak tiri. Apolaa. Semoga jantan ni kena hempap bagi sedor diri. Dan aku nampak aura negatif dekat muka bini kedua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau both gam... Sama2 jaga anak.. Haktuih sangat.

Aku ada kwn yg bapa dia poligami.. Dan both makcik tua dan muda selain sebaya.. Sama2 jaga anak2 mereka sampai besar dan berkeluarga.. Even pi ambik report kad sekolah anak2 both makcik pi berdua tak kira anak sapa pun.  Tu baru betul2 si pakcik handle poligami.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 05:40 PM | Show all posts
CocoCily replied at 15-6-2021 04:11 PM
itu kalau berduit. mampu bukan takat tabur $$$ je. Masa..masa dah cukup ke luang dengan anak2, did ...

hahaha...dia ni miskin sebenarnya, kalau kaye dh bg maid kat bini bukan bg madu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 15-6-2021 12:39 PM
Ramai staf perempuan komplen sbb penat, time PKP ni. Sbb gilir2 kerja dan kadang2 dua2 kerja. kena h ...

Asal akak tu tak kuat angkat monitor ke printer ke humban kat uolls?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Last2 dapat no. 3 betik muda, 1 & 2 kena cerai.  Jantan camni sampai hati cerita kat public macam isteri pertama tu senang hati dan redha pula.  Padahal baca komen tu kata masa dia nikah kedua tu isteri dia nangis dan peluk kawan dia tegur.  Mana ada isteri menangis gembira laki kawin sorang lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:06 PM | Show all posts
sapa safuan ni? gaya gmbr mcm ejen insurans/ hartanah/ ahli motivasi je..
sembang gegar2 poyo gila
konon org nak kagum la.. sekali org nmpk kau tu jantan jijik, tak guna, tak reti bersyukur, selfish..
aku baca skip2 je.. geli nak mampos
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya.. Bini 1st terpaksa redho sbb ank berderet, dia xkeje, takut xleh hidup sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn2 laki aku mostly ckp mmg dh fitrah jantan mmg gatei walopon bini ko baik camne pun...sbb tu aku nasihatkan semua perempuan2 xyah la nk dok umah sgt...baik korg keja ada duit sendiri boleh manja2kan diri or pegi hiburkan diri...dont depends too much kat laki...last2 uols didua tigakan...ko soh laki ko byr semua kos2 jaga anak education anak...duit uols, uols simpan...xyah nk jadik bodo2 sikit, nk lembut2 sgt...zaman skrg pompuan kena jadik bijak2 belako spy laki x mudah amik kesempatan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-6-2021 12:43 PM
Senangkan hidup jantan sangap mcm ni...ada masalah ko lari je, ko tak berani nk hadap bini2 ko,bil ...

Post fb dia tue dari minggu lepas lagi kecoh. Lepas diserang oleh makcik bawang post tue dia delete dan buat post baru cerita yg beza skit. Post baru pun kena serang jgk. Haha

Dia nie ejen hartanah. Dah lama juga la & kira femes jgk dikalangn geng hartanah.

Myb dia jenis jujur sharing tapi kdg tak semua benda kita perlu jujur utk share.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 15-6-2021 04:45 PM
Tak lah. Cuma sll dgr keluhan wanita2 bekerjaya ni. Nak pikir kerja di opis kerja2 di rumah bila b ...

Tu sbnrnye die nak cakap laki die tak guna. Tau tabur sperma je. Tlg jaga anak, kemas rumah tak nak. Habeh takkan nk cakap benda betul nnt dituduh bukak aib laki.
Prof M doktor mata suruh perempuan buat-buat bodoh bleh plak kaum jantan ni kata itu berkias, samelah bini org yg ngadu kt ko tu nak cakap laki dia sesen pun tiada guna.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 15-6-2021 03:30 PM
sy pun dengar benda sama. Laki syok sendiri feeling power to the max. Padahal bini apa pun x layan ...

Bila bc post u ni
I rasa simpati nya kt wanita yg ank ramai

Kat fb kemain lg bangga #ibuanakramai
Disebaliknya... Sedihhh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ckp mcm bagus. Kemain lagik. Pada hal nan hado
2 bini pun xblh sattle sampai tido surau mesjid sinun.
Sendiri pecah tembelang baju raya xsangka sama
Lelaki mcm ni sebenarnya bkn berani mana.. konon aje mcm gagah mcm terpaling.. padahal pengecut.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list