Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
39952
View
417
Reply

Mengaku isteri pertama dah cukup baik namun lelaki ini bongkar rahsia kenapa dia kahwin lg 1

[Copy link]

Author: anony-mous    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-6-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 15-6-2021 02:30 PM
hamboi incik Sapuannnnn..eksen tu yang tak menahan. demi view kah?
ramai la yang nak berguru nt neh ...

Biasa kalau guna cheap publicity nie mst ada belajar dr mana sifu marketing.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
PinkyPie replied at 15-6-2021 04:07 PM
Aisyah ikut je, kata bang sapuan sifu jejantan gatal.

Iols boleh bygkn bini dia aisyah ni pempuan lurus....... Bendul sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyampah nye baca.
Muka cam tu ada hati nak poligami...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
diandahlia7 replied at 15-6-2021 03:15 PM
Kurasa wife dia memendam rasa je kot.fikirkan emosi anak2 kalau bercerai berai.fikir nasib sendiri l ...

Dalam post asal dia tue, mmg dia ada mention wife siap pegi kelas EHati sbb nak rawat hati. Dia ada cerita jgk benda lain yg wife buat utk rawat & bg motivasi.

Sbb dia cerita part 'kesusahan' wife tue la yg trigger makcik bawang serang post tue smp dia kne delete ke kena tegur dgn FB.

Post baru yg ganti post lama pun kena serang jgk sbb dia mention org lain yg kawin 2 tp org lain yg emosi. Lebih kurg gitu la dia mksdkan dlm post baru. Baca komen kwn lelaki dia & geng property byk bg komen yg 'supportive'. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Chah21 replied at 15-6-2021 03:15 PM
Bini muda tu nk.jga x ank2 tiri? Kang kluar confession krt mngata laki x adil pulak jarang bini mu ...

Bini muda janda ada anak jgk.. tak silap mcm 3 org cuma tak pasti ada ke ank dgn bini baru..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu 6 org anak dlm masa 10 tahun rasanya dia ni masalah nafsu tak terkawal agaknya  ... ada 3 org anak within 10 yrs of marriage pun dh hidup kacau bilau apatah lagi dabel. Nak2 plak housewife no income no kawan2 no life no rehat. Laki tambah bini . Lagi kusut
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 15-6-2021 01:18 PM
Isteri bodoh macam ni kot yang setazah jadian tu maksudkan...
Redho...asalkan nafkah tak putus, ko  ...

Dia tu bercakap ibarat tak kawen ni dosa besar .. kawen ni sunnah bukan wajib ..

Wajib klu ko mampu and x tahan nafsu sbb yakut berzina

Klu tak mampu tapi dah wajib sbb x mampu tahan nafsu islam suh puasa ...

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cikdot replied at 15-6-2021 04:23 PM
tak cukup busy lagi ke laki ni. anak berderet 5 orang kecik2 pulak lagi. ni mesti jenis semua bini k ...

Kan. Pelik aku.banyak masa sangat sampai terkukur nak kawin lain. Sure anak dia tak layan ni. Sebb tu ada masa mikir kawen lain. Kitorang anak 3 pon xmenang tangan laki aku cari makan pagi ptg malam. Aku selalu Suh cibukkan anak..jeling ckit kalau main hp je xgerak2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
susah nak cakap, lelaki ni passion nafsu nk berbini ni mcm dia beli kereta, cth jantan tu dah ada Ferrari mcm trophy wife la, ferrari tu super far mahal klau pakai Org lain menoleh la, tp still dia nak beli lg satu kereta mini Cooper pulak / nak bini no dua badan kecik petite comel, kira never ending stories lelaki terhadap wanita
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-6-2021 12:46 PM
Dari  cerita ko ni, ko sbnarnya nk suruh carik.maid bukan bini...kalau nak berpoligami wajib la ad ...

Maid tiap tiap bulan kena bayar gaji dia. Better cari bini. Bagi hantaran maskawin sekali je. Siap boleh ngeseks lagi.

Ini jawapan yg aku pernah dengar dari mulut zantan zantan zizikkss otak senteng.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 15-6-2021 06:23 PM
Bila bc post u ni
I rasa simpati nya kt wanita yg ank ramai


i ni pn kdg2 kesian dgn pmpn yg fikir mesti anak ramai, suami setia..tak semua buat perangai tp mesti ada yg suami buat hal, hujung2 kang fmly salahkan bini x geti jg laki.

tu la ko beranak je, x pandai nak ulit laki, laki sunyi, kn da mndapat madu (ayat org2 trdekat)

utk yg guna #ibuanakramai tu ada je iols tgk tulis post merentan meroyan laki x bantu keja ruma, x tgk anak, hadap fon, hdp game, mkn x cukup, xtau la kalau guna konsep susah dahulu sng kemudian.

mak i pesan, pulangkn tnggugjwp dkt suami, kita isteri jgn amik semua nk tnjuk kuat, mlm bgn anak trjaga, bia anak melalak kejap bg suami trjaga, kalau rs x blh buat, bgtau je x blh..jgn semua yes yes hujung2 jd camni..paling mak selalu pesan, buat la simpanan sedikit utk diri sendiri (x perlu bagitahu suami) bkn sbb x percaya suami, tp kita xtau akan dtg, samada pmpn lain sondol, mil tiba2 x suka kita, suami meninggal (belum tentu ipar duai ambil tahu nanti)
x salah pun ajak suami tu tlg mandikan anak, tukar pmpers,buat keja ruma.

i nak ot. i ada kenalan, kwn hb i gaji 1600 je, anak 2 orang, sorang dkt ex wife kena byr 350 nafkah, sorang lagi 1 tahun baru dgn bini 2nd..sejenis jantan x sedar diri, bini tanggung mkn minum, duit kereta, bil api bil air, hujung2 nak kawen dgn janda umo 49 tahun anak yg bongsu da habis sekola. Bermati2 eh nak janda tu sanggup maki2 bini, maki anak sekali. Hujung2 bini belanja ipong, blanja baju branded baru nak setia. Skg ni tgh bahagia laki bini yg x berapa bijak tu sbb bini tabur duit. Ada eh jantan camni dgn bini camni.

Utk pmpn2, tlg la jadilah bijak sikit utk diri sendiri, utk anak2. Anak2 tgk tau mak bapak pny attitude camno
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-6-2021 12:24 PM
Bodoh..kalau ko nk buat isteri ko happy, bukannya ko madukan dia, tp ko sentiasa ada masa dia sedih, ...

Hah memang. Well said. Tak perlu aku nak maki sama.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I harap geng2 gentlemen MFS, Andy, SA, KHM & few person yg bersuara lantang kasi hembus dan bedal ni jantan.. dia menjatuhkan maruah bini pertama tak habis2.. macam dengki je orang ramai puji.. so dia psiko la mcm ni.. sah la jantan ni koyak sebenarnya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols aritu sempat baca kat page wanita je sbb kat fb tuan punya dah delete kan.Dia sebenarnya nk kaitkan kisah dia tu ngan isu buat2 bodoh tu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak didik siapa pulak ni? Tengok profile pic pon hmmm..
Naik meluat ek org yg jaja cerita peribadi sendiri utk cheap marketing
Terbaru kes samtilla.. tambah pulak yg ni
Cerita bukan main..bangga sangat gayaanya tu.
Meluat aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-6-2021 12:24 PM
Bodoh..kalau ko nk buat isteri ko happy, bukannya ko madukan dia, tp ko sentiasa ada masa dia sedih, ...

Eh kalau bini curang laju je semua lelaki komen suh bunuh, bakar dan sewaktu dengannyaa.
Bila bab pencelup farah bersiri, pakat si jantan komen tegur ingatkan org pompuan  jgn komen melampau, ini sunnah, ini Allah benarkan blablablabla.

Takde maknanya pencelup faraj ni kawen lagi sbb cinta. Org jatuh cinta sekali jelaa
Kalau dah beranak pinak ni nk mencari cinta pebenda lagi.
Cari pepet nak melempiaskan nafsu tu yesss,nak simpan gundik takleh jadinya depa berbini la lagi.
So senang cite bini2 bernombor tu tak ubah mcm pompuan simpanan yg halal.
Manusia camni takkan penah puas, dah rosakkan badan bini sampai 6 orang kuar dia sibuk plak nak cari tubuh lain utk dirosakkan.


Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tk tahu ape motif puji2 Bini dia dlm media social....
Ko nak pancing Hati bini Tua ke yg dh robek tu

Dajjal betul perangai...dlm lembut mematahkan Hati isteri ..
Ko nk Kawen..bersemuka dgn Bini ko la depan2.
Apa barang masuk FB memuji2 dlm motif sebenar nya memujuk....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Luar dalam nak cerita..eiii geliii jantan macam ni..
Dia cite sedap dia je ntah2 bini tu terseksa
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 15-6-2021 04:45 PM
Tak lah. Cuma sll dgr keluhan wanita2 bekerjaya ni. Nak pikir kerja di opis kerja2 di rumah bila b ...

Omg satu family pun suami xmampu nak tanggung ni nak tambah satu lagi family..
Kau ingat bini dua tiga empat tu xyah bg nafkah, makan, pakaian, tempat tido..

Nak tolong bini amik maid part time pun iadi lah.. bukan tambah bini..

Bini ada hati, keinginan n perasaan..

By your definition u nak carik hamba abdi bukan bini..
Xde gaji, xde kwsp or simpanan..

Tapi kena banting tulang urus rumah tangga orang lain, jaga anak orang lain, masak, kemas rumah etc utk family lain..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 15-6-2021 12:46 PM
Eh boleh bangga ????? Mcm ni adil ke??? Bini dia betul2 diperbodohkan sbb ank berderet. Tp xkerja. ...

Boleh jadi model dan bini contoh dalam talk muhaya seterusnya.. i x kesian sangat pun sebab sendiri yang tak sayang diri sendiri..berkorban dgn harapan suami setia sampai ke mati..

Obviously lelaki ni kawin utk feed ego dia je .. dan kawin pun just for convenience.. societal needs.. kalau betul2 cinta takkan tergamak nk kawin lain sebab tau benda tu akan lukakan hati wife
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list