Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12
Return to list New
4340
View
38
Reply

"Boleh Ke Duit Kembalikan Nyawa?" - Anak Buah Alyah Ditidurkan Kerana Covid-19

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-6-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana belastop?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 15-6-2021 08:21 PM
Nk tahu jugak brape lama tidur tu..x lapar ke..mcm kisaj ashabul kahfi tu

Diorg akan diberi susu khas sebagai makanan... Pakai tiub... Kalau secara sedar, mmg lapar jugak... Cume susu tu ganti makanan utk Nutrien bdan...

Arwah adik ipar iols ade masalah usus... Dkt jgk 10 hr die tak makan n minum sblom meninggal... Tp sbb die sedar, die ade gak mengadu lapar... Makan guna tiub tu je la die dpt...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:40 AM | Show all posts
opie5662 replied at 16-6-2021 03:24 AM
Diorg akan diberi susu khas sebagai makanan... Pakai tiub... Kalau secara sedar, mmg lapar jugak.. ...

Tq atas pencerahan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Alyah, konsepnya, duit aku punye, nyawa kau punye. Dia peduli apa. Semoga cepat sembuh anak buahmu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 15-6-2021 09:43 PM
cuols usahkan kilang, pasaraya.. even dlm bank.. kobid ni jangkit melalui udara, barang yg dipegan ...

Lockdown dgn kebenaran sekto beroperasi pun dh meroyan sakan...ko hengat org malaysia lagi nk total lockdown???

Xperlah kalo mato cobid pun..itu kata deme
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
emera replied at 16-6-2021 09:56 AM
Alyah, konsepnya, duit aku punye, nyawa kau punye. Dia peduli apa. Semoga cepat sembuh anak buahmu.

Biasalah uolsss..business is busineess..time kaut untung ko ckp kat staff xder untung..tume ko rugi kemain laju potong sma bagai.....biasalah tuhbb
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:22 PM | Show all posts
ditidokan tu maksudnya dikomakan. On sedative la... tak sedar.
Ada baca pengalaman covid survivor.. dia pernah intubated dan koma.. dan pernah juga intubated dalam sedar.

dia kata.. masuk antibiotik aje pon sakit kemain.. apalagi mcm2 prosedur yg dibuat tu... tu pasal dorang dikomakan.. utk beri peluang organ pulih secara optima. Bila pesakit ditidurkan.. rasa sakit tu takde.. so mind tak respond pada kesakitan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:58 PM | Show all posts
pesakit covid yg ditidurkan seksanya satu hal..trauma ahli keluarga satu hal..macam mana nak berfungsi bila ada ahli keluarga yg bergelut dgn maut..sure dengar telefon berbunyi risau dr update keadaaan pesakit.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Covic ni tgk nasib..ada yg ok ada yg tak. Anak buah adik aku kena covic 1fmly. Yg lain dh pulih. Tp ayah dia kena buang seb mata dan lumpuh separuh badan. Rs mcm xpercaya mcm tu sekali.tapi itula yg aku dgr dr adik aku bila dia follow up berita.
IMG-20210616-WA0007.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:07 PM | Show all posts
Istilah ditidurkan tu digunakan untuk buat waris tidak risau... padahal 50/50 dah tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dia ni ke langkawi bagi alasan urusan kerja.. Nak buat video klip bagai
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 16-6-2021 12:16 PM
Lockdown dgn kebenaran sekto beroperasi pun dh meroyan sakan...ko hengat org malaysia lagi nk tota ...

jemin bg semua beroperasi..jadahnye lockdown.. merayap org kat jalan lagi.. pg2 jem.. buat 2 mggu je jln kosong..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 15-6-2021 08:21 PM
Nk tahu jugak brape lama tidur tu..x lapar ke..mcm kisaj ashabul kahfi tu

Arwah ayah aku dulu ditidurkan juga sb x bole bernafas. Mmg x bgn. Tido je. Doktor bg susu. Ada juga masukkan air. Buangan mcm air kencing ada plastiknya. Pagi2 ada nurse mandikan. Cukup 18 hari ayah aku pergi dlm tido. Masa tgh nazak tu, mesin tu bunyi2 mcm dlm drama. Doktor cucuk ubat bg extend degupan jantung supaya waris sempat tgk. Kalau ubat tu abis, kira nyawa pun tamat. Meninggal dlm waktu ditidokan. Ni cerita 11 thn lps. Bkn sb konvid.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
moga dpermudahkan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 16-6-2021 11:06 PM
Arwah ayah aku dulu ditidurkan juga sb x bole bernafas. Mmg x bgn. Tido je. Doktor bg susu. Ada ju ...

Sedihnya... Tapi syukurlah time tu waris masih blh tengok dan melawat kan.. covid ni mangsa pergi sendirian..  sedih sangat
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:50 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 15-6-2021 04:24 PM
Cmana tidur tu..mmg x bangun2 ke dlm tempoh tu?

aku ada tgk kt tv doc explain...ditidurkan sbb kalau patient sedar sakitnya Nauzubillah...diorg masukkan ubat & alat pam paru2 tu mmg sakit sgt2...kalau patient tak tidur meraung2 la...
ada yg ditidurkan kalau sedar masih panjang umur lg...ada yg tidur terus....



Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:23 AM | Show all posts
zuri154 replied at 16-6-2021 11:06 PM
Arwah ayah aku dulu ditidurkan juga sb x bole bernafas. Mmg x bgn. Tido je. Doktor bg susu. Ada ju ...

Innalillah..sedihnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 16-6-2021 01:58 PM
pesakit covid yg ditidurkan seksanya satu hal..trauma ahli keluarga satu hal..macam mana nak berfung ...

Bila ditidurkan a.k.a. intubated ni...50-50 je. Telefon mmg x renggang dr tgn. Tdo pun termimpi2 terngiang2 bunyi telefon.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 16-6-2021 11:06 PM
Arwah ayah aku dulu ditidurkan juga sb x bole bernafas. Mmg x bgn. Tido je. Doktor bg susu. Ada ju ...

Mcm arwah asben aku la..tp dia meninggal x smpi sehari ditidurkan sbb mse proses intubate, jantung stop 10min. So..lps cpr, doc ckp..pggil semua..sbb brain damage dh..mse intubated tu pun xde respon dh. Doc juz guna pump je..meninggal dlm koma jugak...bertahan 8jam je..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list