Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22623
View
151
Reply

[Politik] Parlimen Perlu Bersidang Secepat Mungkin- YDP Agong.

[Copy link]

Author: BicaraHatiku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 16-6-2021 09:01 PM
Kenapa ABAHcow langsung tak petik negara juga kehilangan 4,069 nyawa sepanjang PKP ketika ucapan ...

Setuju...nampak mcm kerajaan xdpt berfungsi...ada 70 post menteri dan timb menteri but dlm keadaan skrg nih..brp byk yg benar benar berfungsi...tanpa diaorg, kementerian still can be operationalize...apa guna KSU , KSU, Ketua Pengarah dan KSN tu..rakyat lebih confident dgn penjawat awam yg majoriti rata rata ni PTD Kan...PTD Kan cream of the cream..this is the time for them to shine like a diamond...before this semua dibayangi oleh menteri dan timb menteri je..kecuali kementerian kesihatan lah..Tan Sri Hisham mmg world class!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Senjata makan tuan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:11 PM | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 08:58 PM
Dah Tu mcmana nak dptkan kerajaan yg kukuh dan stabil? Mesti through Pru..since Pru tak boleh nak  ...

celah mana kata thru mageran  kerajaan boleh dibubarkan??
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 16-6-2021 09:11 PM
celah mana kata thru mageran  kerajaan boleh dibubarkan??

Ko gi semak balik sejarah..knp mageran ditubuhkan...nak buat MAGERAN kena bubarkan parlimen kan sbb we do not need those menteri menteri dan timbalan2yg not functioning...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada a few akhbar cover ttg mageran lepas tun M come out with the idea...gi baca
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:23 PM | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 09:08 PM
Setuju...nampak mcm kerajaan xdpt berfungsi...ada 70 post menteri dan timb menteri but dlm keadaan ...

klau menteri 70+ ekor tu x wujud pun pentadbiran negara still berjalan mcm biasa..negara x rugi apa2 pun xde menteri xde function..utk apa ada menteri paling ramai dlm dunia tapi sekor pun xleh nak pikir cara keluar drpd krisis covid ni..baik x payah ada menteri..duit tax payers pun jimat x perabis bayar gaji buta berpuluh ribu sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:23 PM | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 09:17 PM
Ko gi semak balik sejarah..knp mageran ditubuhkan...nak buat MAGERAN kena bubarkan parlimen kan sb ...

and may i know which sejarah you are reffering to? nak buat  mageran kena bubarkan parlimen?hellooooo tun razak masa tu masih tpm  .dia cuma pengerusi mageran .pm masih berfungsi...tpm masih berfungsi, kerajaan berfungsi. cuma parlimen digantung mcm sekrg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 09:24 PM | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 08:58 PM
Dah Tu mcmana nak dptkan kerajaan yg kukuh dan stabil? Mesti through Pru..since Pru tak boleh nak  ...

Mageran kuasa Mahiadin sebagai PM dan Agong tak boleh pecat PM. Dulu Tunku buat Mageran sebab dia tak sihat.
Hanya Mahiadin shj boleh turunkan pada Atok.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 09:31 PM | Show all posts
alesandra replied at 16-6-2021 09:23 PM
and may i know which sejarah you are reffering to? nak buat  mageran kena bubarkan parlimen?helloo ...

Betul la chuols..Mageran kuasa PM. Atok verangan jeew. Haritu dia juga sesibok resigned kan.


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 16-6-2021 09:23 PM
and may i know which sejarah you are reffering to? nak buat  mageran kena bubarkan parlimen?helloo ...

Ehh...ko ni...kalau setakat coke tu pun ko tak dapat nak tahu kebaikan keburukan..lagi nak sembang mcm mcm.....takpelah..I give you a chance..
If you hv a better ideas..now you tell me
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 16-6-2021 09:24 PM
Mageran kuasa Mahiadin sebagai PM dan Agong tak boleh pecat PM. Dulu Tunku buat Mageran sebab dia  ...

TQ..but bukan ke kuasa utk bubarkan parlimen berada ditangan YDPA?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 16-6-2021 09:23 PM
klau menteri 70+ ekor tu x wujud pun pentadbiran negara still berjalan mcm biasa..negara x rugi ap ...

Kann byk duit boleh dijimatkan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:40 PM | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 09:31 PM
Ehh...ko ni...kalau setakat coke tu pun ko tak dapat nak tahu kebaikan keburukan..lagi nak sembang ...

apsal ko neh sedehhh sgt hah?kerajaan boleh dibubarkan  dgn PM letak jawatan.parlimen bubar itupun  kuasa PM,ydpa .tak perlu buat mageran pelancau semua tu.kalau kerajaan bubar..parlimen boleh berfungsi lagi la  bodoh. gi google wiki laa makcik.bukan suruh baca buku perlembagaan negara pun.bitch please
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Umno pas n bersatu who are u kan ajer. Dah kali ke2 gesa perkara sama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 09:41 PM | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 09:33 PM
TQ..but bukan ke kuasa utk bubarkan parlimen berada ditangan YDPA?

Yesssa. YDP Agong memang ada kuasa bubar/tangguh tapi mesti berbalik dan kuasa tu mesti dtg dari PM jugak.
Kalau takde majoriti baru agong boleh bubar. Itu yg Bang Non menggelupoh aritu "I have numbers" tp Mahiadin ckp dia ada majoriti lg chuols.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bergaduh pulak pasal mageran



korang ingat lagi tak 'ini kalilah' pru14 dulu

seronok kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau boleh buka parlimen. Sila gesa penubuhan suruhanjaya siasat vaksin lambat. Peruntukan dah banyak. Tapi lagi lembab dari myanmar n indonesia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:44 PM | Show all posts
BicaraHatiku replied at 16-6-2021 09:31 PM
Betul la chuols..Mageran kuasa PM. Atok verangan jeew. Haritu dia juga sesibok resigned kan.

masalahnya skrg ada sorang mangkok tu  dgn konpiden kata kerajaan boleh dibubarkan melalui mageran.mageran ni darurat...bukan membubarkan kerajaan.parlimen je digantung.beza fungsi parlimen,kerajaan pun tak betul.nak sembang lebat pun payahlah gini
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 16-6-2021 09:33 PM
TQ..but bukan ke kuasa utk bubarkan parlimen berada ditangan YDPA?

Tetime darurat ni,kuasa mutlak ada pada jagung sorang jah. Boleh sgt jagung nk pecat piyem  sembab tu on the spot.tp jagung kan enabler kpd gov si sembab jgk.sembang kari jah tu bile jagung ckp magerin kena mitak izin dgn piyem.darurat pestime hari tu boleh jer jagung tolak.kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mageran gitu mageran gini

ini kalilah (pru14)


pfftt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list