Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
32253
View
587
Reply

"Usah Bajet Baguslah You All," -Dr Muhaya Perlekeh Wanita Bekerjaya Dan Berpendidikan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Hidup korang ajaib tak???
Screenshot_20210617_005008.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 16-6-2021 12:07 PM
Ramai penyembah makcik muhaya ni bekap dia kes bodoh-bodoh tu. Lepastu kantoi joinT geng garfu pul ...

geng garfu tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga allah ampunkan sikap kebodo bodohan makcik muhaya ini

Amen
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 04:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni sakit hati sgt dgn perempuan kenapa? ko sendiri perempuan kan acik? ke ko trans?
nampak giler dia anti dgn andartu & perempuan educated..
laki ko kene caras dgn andartu ke acik?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 05:00 AM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 16-6-2021 01:50 PM
Walaupun dr Imelda belum bertudung kan dan x 24jam konon islamic...namun dr cite dia dulu masa dia ...

x silap suami dr imelda siap kumpul duit nk bina masjid dekat uk sana kan.. sheols selalu ckp suami dia selalu support bidang keje dia utk tolong org tapi berbalik pulak acik muhahahaya ni apa sumbangan dia sebagai career women? ada bina masjid mcm suami mualaf dr imelda? tolong repair mata org pun caj beribu riban lagi nk persoalkan sumbangan org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Org tua ni buang tebiat nak mati atau nak menopos. Or dah menopos.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama pangkah makcik ni. Org dpt ank oku katanya sbb banyak buat dosa silam. Lepas tu kalo operate mata ada masalah sbb x solat.. So judgemental... Lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Alip taknak komen ke pasal 'prof' ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan risau uols...nanti "bonda" ni akan come out dgn statement clear the air .. uols salah faham naksud d sebalik kata2 "bonda"...utk penerangan lanjut,sila klik link channel youtube ya. haaa...gitu la MO acik muha nii...at the end of the day .. claim netizen yg salah paham. Penyokong2 tegar bersorak, acik muha tersengeh channel makin byk views.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 16-6-2021 11:01 PM
andartu perlu banyak bertaubat, andartu seperti anda kena mengucap kembali dua kalimah syahadah su ...

Ko insult gadis lanjut usia ipan..klo got nothing better to write..baik jgn lukakan hati depa

Solat..wanita dan kanak kanak adalah kesukaan Rasulullah

Klo andartu meningkat mudah je sebab nya ipan..sebab jantan ..sebab jantan mcm kita sme ni

Jantan tak gheti tgk quran..tu psl ranap wanita

Manusia tu sepasang..lelaki wanita..klo da berdua..kire kumpulan n dlm kumpulan wajib ada ketua..quran kata lelaki adalah pemimpin atas wanita..ituuuuu satu seruan..tuntutan yg maha berat..kne persiap sejak bayi..esp PARENTS

Jadikan anak lelaki ituuuu..orang yg TAQWA...buat apa Allah suruh.. jauhi apa di larang..tuuuu yg arini berlomba anto tahfiz...bodoh!! Pasai pa bapak mak lepas tangan? Jahil agama for sure..malas..etc

Ituuu pun klo jadi seorang orang lelaki sebenar..buat nya jadi cam Sajat..tak ke hilang satu peluang awek mk bersuami? Bertambah awek lajak umur..ciannnnnn

Seme salah kaum abam yg celaka sme ni..jantan cap ayam..akibatnya kaum hawa sendiriann..jenuhhhhh nk taubat ni ipannnn

Ari ni blek lagak laa..tp ingattt bebila ajal maiii..masa tu baru KEHIDUPAN SEBENAR...insaf laa ipan..kita sedarkan n maki jantan cap ayam lai pekdah..bio anak dara tu sme..ada rezki ada lah..sme keje Allah swt..ok brother.

Kawan aku umur aku..tak kawin kawin ipan...dok kolompo tu..keje remiser

Toksah kutuk kutuk depa..biorin ajo..doa untuk depa..itu lai bagus..tauuu!

Ko kutuk lai..siap ko ipan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
haznor replied at 16-6-2021 11:02 PM
Dia punya keladak dah jadi kerak.

Audit diri...good one

U auditor ekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 17-6-2021 07:10 AM
Audit diri...good one

U auditor ekkkk

Audit diri, indeed...sesungguhnya..


Minit ke 2:44..... najib mintak najib...najib approves...

[youtube]b-1KrMdZ6bU[/youtube]


Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-6-2021 07:58 AM
Yg terpaling puja muhaiyo ni sah2 sekolah xtinggi. Nasib last2 kahwin juga walau lambat. Agaknya d ...

Makcik aku blajar sampai master..dia pun menyesal blajar ilmu dunia tinggi2..dia menyesal x blajar ilmu agama masa muda2..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Utk kes2 gender seksis mcm ni i suka nak baca komen dr gender yg berlainan....
Mcm kes dia ni, i suka baca komen lelaki yg x emo...nak tengok mcmana diorg hujah pasal prof ni....sbb bila pompuan yg bg hujah, lelaki emo akan kondem "jgn lawan dgn pompuan, sentiasa betul"....

Dan baca dr komen2 lelaki yg sebulu dgn prof ni....rata2 dr mereka yg ade wife/ibu yg cerdik. Atau ade anak oku, yg terasa bila dikatakan dpt anak OKU sbb makpak nye dosa....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 16-6-2021 11:44 PM
jgn lah merendahkan maruah andartu awak...

Jangn givup bro terussskn prjuangn anda mnghentam mncaci mmpersenda andartu smpiii puass ati anda...huhuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik ni bipolar kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:22 AM | Show all posts
baik dia stick dgn rawatan mata...
motivasi ni bukanbidang dia..tu yg merapu jer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 16-6-2021 02:10 PM
Monopos dah lama..niii gerampos

Dia geram anak ikan grup budak rempit baru tu..ntah nama pe nta ...

Hahahaha interesting.

Will keep an eye out on this 'gerampos' behaviour
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenek ni buang tebiat ke. Ada pernah kena insult dengan perempuan Berkejaya ke. Ke anak lelaki nenek kena reject dgn perempuan Berkejaya. Anak lelaki nenek kena ikut telonjok bini jeke. Ke nenek jeles dengan menantu pandai so takdak masa.. X masak tok anak lelaki nenek.  Nenek ni Dr. Tak sangka nenek berkata2 macam ni. Nenek boleh belajar tinggi dan Berkejaya tp org x boleh. Sama la macam sohai boleh p sekolah tp anak2 x boleh p sekolah. Eh sama ke? Nenek dok rumah jaga cucu jela.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 17-6-2021 08:50 AM

assalammu'alaikum dn selamat sejahtera.

ni salah fhm je ni.  yg dimaksudkannya tu mungkin tk tersampai kpd setgh2 org.

maksud dia tu... tak kiralah wanita itu bekerjaya ka, berpendidikan ka, surirumah yg ada talent yg wow ka, ada phd mcm dia ka... it's nothing kalo nk dibandingkn dgn seorg wanita solehah.  sbb seorg wanita yg solehah akan menundukkan rasa terlebih hebatnya, rasa terlebih bagusnya dari org lain, nk celen celen siapa lebih cantik, siapa lebih pandai, dabik dada riak ujub sum'ah semua tu.  gitu maksudnya.

professor ni kan selalunya her talk psl hati ie cara tenangkan hati, bersihkan hati.  mungkin caranya tk dpt diterima?  kita husnuzon je la u guys.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list