Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
38475
View
587
Reply

"Usah Bajet Baguslah You All," -Dr Muhaya Perlekeh Wanita Bekerjaya Dan Berpendidikan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
"I pandai, ade PhD, ape manfaat pada org?" ko tanya?

Ish2 makcik bawang busuk ni. Habis nape ko belajar tinggi? Kalau ko x bljr tinggi2 ko ingat boleh tlg org repair mata? Ape jenis nasihat la nk suruh pompuan mundur ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
so camna? wanita solehah tu kene bodoh2 jugak ke ?..kalau bijak tak solehah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:39 PM | Show all posts
x lama lg ada la tu petition utk acik bwg muhaya ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik ni budget dia terpaling isteri solehah ke????
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Jab benda ni macam ada betulnye jugak, sebab banyak juga i jumpa yang perempuan yang educated dan berlagak. Kenapa jadi camtu? Pestu pandang perempuan lain pandang rendah. Why oh why.....

Cuba relax2....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Study high2 utk dpt keje bagus hidup terjamin lain2 hnya perlukan sedikit effort je utk mahir life skill. Bab dpt kawen ke tak..lelaki hnya pandang 2 benda poen dan point. Hihihih
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 16-6-2021 12:43 PM
Jab benda ni macam ada betulnye jugak, sebab banyak juga i jumpa yang perempuan yang educated dan be ...

Haha. Termasuk acik muhaya ni juga.. pandang rendah kt ppuan lain yg educated@achiever.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:46 PM | Show all posts
rospinki replied at 16-6-2021 12:45 PM
Study high2 utk dpt keje bagus hidup terjamin lain2 hnya perlukan sedikit effort je utk mahir life s ...

"point" tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
makcik muhaya pun stress jugak ke pkp nonstop ni?

rasanya kalau dia olah sikit ayat & cara tu mungkin sampai maksud. ni gaya memperlekehkan pompuan bljr tinggi pulak. bab berlagak tu kan perangai. bljr tggi ke tak kalau dah jenis sombong namateyyy gitu la jugak peel nye.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 16-6-2021 11:56 AM
Hati kau berkeladak kan sebenarnya. Biarlah wanita lain nak kejar career nak berjaya nak dan tau har ...

Smlm iols baca org listkan ayat2 dia yg penah menimbulkan kontroversi bagai.
Mcm2 yuols dia penah cakap, mana la orang tak sakit hati tapi itulaa banyak mana pun dia cakap menda yg bukan2 pentaksub tetap la menyokong.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:57 PM | Show all posts
bahasa dan cara dia nk educate orang tak kena la
kalau nk cakap, wanita yang ada pangkat, title jangan berlagak, straight to the point aje
kalau cara dan perkataan yang digunakan tak setaraf title doktor dan professor dan pakar motivasi
in the future tetap la macam ni perangai kau makcik

tok sah nk backup diri sendiri cakap ini video lama
video lama ke baru
seribu kali kau minta maaf sekali pun
acah2 bonda sayang semua sekalipun
kau tetap akan buat kesilapan sama
kalau sendiri acah2 bagus belagak tak nak berubah



Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:57 PM | Show all posts
point dia , jadi solehah tu paling utama la bahlol..
bukan ada phD tk berguna, tapi klu phD pstu solehah tu lagi bagus..

tu pun tkle hadam ke??...
nape ramai trigger cm tkde berpkir ni?

serupala lelaki, ko ada harta dunia, emas setinggi gunung, belajar tinggi smpai 14 degree ke https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Bolger , tapi tk soleh, tak gune jugak kt akhirat..

ayat prof muhaya mmg nmpk cm makcik2 bawang, saje nk trigger manusia jenis hati bawang, jenis tk penah kene herdik, ati tisu,  manja, lembek, sotong.. ckp cmni terus sentap

grow up lar,, zmn jepun , wanita2  nenek2 korang zmn dlu, angkat  senjata lawan jepun, tkde la lembik terus bila  cerca pstu meroyan dlm socmed . perempuan skrg memang lembit tkle ditegur agknya..?


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:58 PM | Show all posts
nak ganti jahkatil atau rikote ke nih? ari2 cari pasai dengan netizen
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
beliau pun wanita berkerjaya duk tak bagi pompuan lain kerja kenapa? ke dia dah pencen? so contradicting.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:59 PM | Show all posts
stingerprune replied at 16-6-2021 12:24 PM
Rezeki iteww dariNYA......dariNYA ia datang...hanya DIA juga yg boleh menariknya semula...

su ...

bodoh lah kau ni, nak reply dah mati
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 16-6-2021 12:01 PM
so dia ni memang x support empowering women lah ye..

Beza betul dia ni ngn Dr imelda tu.
Bukan pakar motivasi pun tp atleast dr imelda tu selalu memperkasakan kaum wanita.
Ada sekali tu dia penah cite yg adik badik dia ramai pompuan lepas sorang2 asik anak pompuan je lahir ada sapa tah sedara dia kot penah gak la perlekehkan yela pompuan je semua kan
So dia pun buktikan kat ibu bapa dia yg anak perempuan boleh berjaya belajar tinggi dan kerja bagus2.
Tak suka betul pompuan yg suka merendahkan wanita lain,cukupla org lelaki je yg suka pandang hina perempuan anggap objek seks ja.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:03 PM | Show all posts
sweetpea911 replied at 16-6-2021 12:34 PM
Kat fb masih ramai backup..

kat FB ape je dorang tak bekap? orang2 bongok ada je yang akan bekap
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:04 PM | Show all posts
Suchi replied at 16-6-2021 01:02 PM
Beza betul dia ni ngn Dr imelda tu.
Bukan pakar motivasi pun tp atleast dr imelda tu selalu mempe ...

semua perempuan elok kecuali friska perosak rumah tangga orang. setuju kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
So tak payah lah dengar ceramah dia dah....tak payah panggil prof ke dr ke apa...sebab hakikat nye dia hanyalah seorang makcik okay....suh jer suami dia bagi ceramah .. dia duk diam2 kat dapur cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:05 PM | Show all posts
Sebab tu bila nak menasihat pengunaan perkataan dan ayat yang betul seharusnya difikirkan sebaik mungkin sebelum menyampaikannya.  Banyakan belajar cara rasurullah beri nasihat baru terkesan pada yang dituju.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list