Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
38476
View
587
Reply

"Usah Bajet Baguslah You All," -Dr Muhaya Perlekeh Wanita Bekerjaya Dan Berpendidikan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 16-6-2021 12:06 PM
Makcik muhaya ni dah kenapa makin bengap? Haritu kantoi jadi ahli garfu, lepastu makin menjadi2 kebo ...

Dia punya diskaun pun still mahal okeh, beberapa tahun lepas kawan iols ada wat lasik ngan  pun dlm 6k gak. Itu dah diskaun kalau takde ntah berapa la gamaknya.
Nak plak skrg ni mesti lagi mahal, herannya gigihnya org duk merata ceruk cari dia gak nak wat lasik sampaikan iols pikir dia sorang je ke pakar mata yg ada.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lentera at 16-6-2021 01:09 PM

Yela yela. Tau la dia terpaling bercareer sambil terpaling solehah. Dia sorg je la masuk syurga nnt
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 16-6-2021 01:03 PM
kat FB ape je dorang tak bekap? orang2 bongok ada je yang akan bekap


Sini pun ada yg bekap
Cer tgk ats tu


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
dari tak suka terus jadi meluat.. diam lah makcik tua.. kalau takda benda berfaedah nak cakap, baik kunci je mulut tu.. bau busuk
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoyo prof. Baiknya diam. Tak yah la nak sexplain ke nak probok2 ke.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnye advice dia should be simple jer....be the best that you can be...kalau jadi isteri ..be the best wife to ur husband...jadi ibu ..be the best mother to ur children...jadi pekerja...be the best staff to the co....etc..
Agaknye that's why dia takde rezeki utk ada anak n cucu lelaki kalau tak lagi teruk dia meriak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:09 PM | Show all posts
Makcik ni ada prob nickp bukan2 dah..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 16-6-2021 12:57 PM
point dia , jadi solehah tu paling utama la bahlol..
bukan ada phD tk berguna, tapi klu phD pstu so ...

Thanks.. now iol faham apa yg nak dimaksudkan mngikut perskpektif uol. Betul jugak tu.

Btw tengok gambar makcik2 angkat senapang tu membuatkan iol lebih patriotik, bersyukur ngara aman damai hari ni dan merdeka. Terharu huhu..wirawati negara
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaa ni bahasa kiasan orang2 lama yang mana lak ni? Kot2 laa aku ni fail komsas tak faham bahasa sastera lama2
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
LemonGourmand replied at 16-6-2021 12:09 PM
geng garfu tu apa?

Method Garpu Tala atau istilah lainnya adalah Istikharah Dengan Al-Quran. Ia dipopularkan seorang trainer dari seberang, dan bertambah popular lepas dipromosikan seorang prof dr mata yang beralasan daun yang gugur pun berlaku dengan izin Allah.

Dr. Mustafa al-Bugha dan Dr. Muhyiddin Misto meletakkannya bawah bidah-bidah yang berkaitan dengan al-Quran.

Ada orang ajar bila ada masalah, terus buka al-Quran. Muka surat yang terbuka secara spontan itulah jawapan kepada masalah kita.

Ada tukar berubat Islam katanya pula akan angkat tangan kemudian pusing atas ke bawah, kat ayat mana jari dia berhenti, maka kat situlah ayat yang sesuai dibaca untuk ubat pesakit.
Semua ini termasuk dalam hal yang disebutkan sebagai istikharah al-Quran walau namanya berbeza-beza.
Yang Nabi s.a.w ajar ialah solat istikharah.

Perbuatan Garpu Tala ini menyamai amalan Syiah yang disebut sebagai Istikharah Bil Quran dan disebutkan dalam kitab Syiah berjudul Tahdzib Al-Ahkam (juz. 3, hal. 310) karya Ath-Thusi, Fath Al-Abwab (hal. 56, 278-279) karya Ibnu Thawus.

Boleh baca selanjutnya kat FB ustaz Masri apatah dia byk kupas pasal ni.



Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 16-6-2021 01:13 PM

dah mcm bdk2 dah bila dok kuar komen mcm tu...pls lah...ko gelaran prof kot.. Ni prof betul ke or profesor kangkung ja? Nk motivate org tp diri sendiri bhs cam xeducated jah...pls lah tarik balik la gelaran2 tu, x menggambarkan ciri2  pakar  motivasi yg baik...bhs pun x jaga ada hati nk sekolahkan org...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:12 PM | Show all posts
diam je la acik
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa pulak memanjang dia je viral.. nak jadi yang terpaling jugak ke..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:14 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 16-6-2021 01:07 PM
Sini pun ada yg bekap
Cer tgk ats tu

mohon terasalah dengan penggunaan gelaran bongok tu, kan?


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 16-6-2021 12:46 PM
"point" tu apa?


Point utk diri..mcm kau dpt bonus point makin byk makin bagus. Self benefit aacenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia yang menaikkan diri dia, dia sendiri yang menjatuhkan diri dia. Sebab tu orang tua tua pesan, jangan banyak bercakap, merapu lagha jadinya. Sikit lagi terbuka pula aib .. u asking for it acik
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:18 PM | Show all posts
Suchi replied at 16-6-2021 01:11 PM
Method Garpu Tala atau istilah lainnya adalah Istikharah Dengan Al-Quran. Ia dipopularkan seorang  ...

tq sis

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai Prof, buang tebiat ke apa??
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:23 PM | Show all posts
Lepas tu aank dia pulak buat reel ke ig video ntah, jangan sebarkan aib orang, sama ja 2 beranak
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:24 PM | Show all posts
Kat FB ramai betul pentaksub dia ni.. lepas tu siap tuduh-tuduh orang batu api sengaja post mcm ni sebab nak org benci Prof Perfect ni..
hairan aku mcm mana orang masih nak cakap apa yg dia cakap ni isi tersirat la metafora la apa la
part mana metafora isi tersirat dia, aku tak jumpa2 lagi
dengan muka dia, gaya dia bercakap ketara dia sangat-sangat menyampah dengan perempuan yang successful. Dia ada personal vendetta ke dengan perempuan yg successful ni, atau dia nak dia satu orang ja yang successful?
kalau dia boleh belajar tinggi-tinggi, jadi career woman kenapa wanita lain takleh?
Dia saja la kan yang paling pandai, paling bagus kat dunia ni kot...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list