Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
38477
View
587
Reply

"Usah Bajet Baguslah You All," -Dr Muhaya Perlekeh Wanita Bekerjaya Dan Berpendidikan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2021 01:45 PM | Show all posts
She is mentally sick!
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:45 PM | Show all posts

seriously, bibit2 utk jd cult tu dah ada ai rasa makcik ni mungkin inspired nak jd Abraham/Esther Hicks. Modal Hicks, victim blaming secara terang2an - pesakit cancer, mangsa kebuluran, mangsa bunuh dan rogol, mangsa Nazi bersalah sbb mereka yg 'attract' benda2 negatif nih ke dlm hidup sendiri.
Itu pun berbondong2 followers dia bekap mcm robot.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 16-6-2021 12:49 PM
makcik muhaya pun stress jugak ke pkp nonstop ni?

rasanya kalau dia olah sikit ayat & cara tu m ...

Sebenarnya itulah diri dia sebenar kot...xleh cover dah... terkeluar abis
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 16-6-2021 01:02 PM
Beza betul dia ni ngn Dr imelda tu.
Bukan pakar motivasi pun tp atleast dr imelda tu selalu mempe ...

Walaupun dr Imelda belum bertudung kan dan x 24jam konon islamic...namun dr cite dia dulu masa dia berdialog sembang dgn one muslim guy yg tersasar.menyebabkan suaminya tertarik dgn islam
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 16-6-2021 01:03 PM
kat FB ape je dorang tak bekap? orang2 bongok ada je yang akan bekap

Selevel batman dlm forum ni la...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:53 PM | Show all posts
musykil... muhaya ni pompuan ke ponen?

asik2 kutuk pompuan jeww

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerbrule replied at 16-6-2021 01:40 PM
Aku die die ingat point iteww puting teks....sebab dah ada poens mesti digandingkan dgn puting khe ...

Tu tandanya otak hang masih level beginner..kui2
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
One word to prof muhaya ... Bongkak ... !!
Another word .. takkabbur ...

Another word riak ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia igt semua org mengangkang dok rumah????
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalah makcik ni.. Dh la nama dia ala2 makhluk sekoq yg aku meluat.. Muhaya ngan mahya lebih kurang ja nama.. Prangai bajet2 bagos.. Gi mampos..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 16-6-2021 01:53 PM
musykil... muhaya ni pompuan ke ponen?

asik2 kutuk pompuan jeww

Klu uols tgk lagi clip tu .. dia siap mengata founder2 ni lagi .. siap ckp apa contribution founders ni semua selain tayang harta ..

Like seriusly laaa makcik muhaya ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:06 PM | Show all posts
gekkou replied at 16-6-2021 12:57 PM
bahasa dan cara dia nk educate orang tak kena la
kalau nk cakap, wanita yang ada pangkat, title jan ...

ingatkan dia ni soft spoken.... tak pernah pulak dengar ceramah dia ni. usually just dengar snippet2 ceramah dia dari kakak
it's true jangan bajet bagus / bangga sangat walaupun bekerjaya berpendidikan, perempuan DAN lelaki. tapi bahasa & cara penyampaian dia..... nak "mengajar" biar straight to the point. kenapa kita pulak nk fikir maksud tersirat tersurat disebalik apa yang dia nak sampaikan..

lagi2 bila ayat macam ni boleh jadi modal untuk digunakan oleh lelaki2  / perempuan2 toksik yang suka pandang rendah dekat perempuan.




tenor.gif
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:06 PM | Show all posts
dijemput Amani i sound stupid dan Amelina Paletao memberi sepatah dua kata  
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ya Allah
meluap2 I nak hamburkan nasty words ni !
Sabar... sabar!
Istighfarrrr



I pity u muhaya. u mungkin tak nampak. Tapi jelas haya' dan wisdom dah di tarik daripada u. poor u.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 16-6-2021 11:56 AM
Astro lah amik dia bagi talk motivasi konon.. Celah mana motivasi.. Asal ada program kat tv..  Pastu ...

merepek kan.
Ni dia bangga tunjuk kebodohan diri dia ni sbb dosa lampau dia kah?? Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 16-6-2021 11:54 AM
menopos likely reason.

Monopos dah lama..niii gerampos

Dia geram anak ikan grup budak rempit baru tu..ntah nama pe ntah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sweetpea911 at 16-6-2021 01:18 PM
Kitty_catz replied at 16-6-2021 12:53 PM
musykil... muhaya ni pompuan ke ponen?

asik2 kutuk pompuan jeww


Maybe regret.. muda2 dah kawin.. x sempat rasa freedom.. ada duit sendiri.. being content with life tanpa sibuk fikir tanggungjawab jadi isteri, mak & student at the same time.. tua2 bitter tgk other women berlumba2 majukan diri without really cares if they have husbands or not.. perempuan bijak2 ni of course nk suaminya way smarter than them yg dah jd rare species .. rare species: lelaki berkualiti yg embrace his partner strengths and weaknesses.. yg treat his wife/partner as a companion bukan lower than them
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 16-6-2021 12:25 PM
diam la prof muhaya.. ingatkan pompuan2 ni nak sangat ke kerja..
kena cari rezeki tahu tak, kalau  ...

Toi tuuu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak cik pun tak perlu berlagak bagus lah jugak. Tuju kata2 tu kat diri sendiri jugak.

Wanita bekerjaya pun boleh jadi wanita solehah lah mak cik oi..contoh kalau wanita tak belajar tinggi jadi doktor ke, peguam ke, nanti nak beranak ada suami tak bagi doktor lelaki sentuh/tengok (macam mana tu). Wanita semua duduk rumah jadi "bodo bodo" and tak bekerjaya.

Agaknya dah tua tua ni baru nak jadi wanita/isteri solehah ikut cakap suami and jadi "bodo bodo". Itu yg duduk asyik meroyan bising sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:19 PM | Show all posts
Apa pasal meroyan ni prof. Laki kawin baru ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list