Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10645
View
175
Reply

[Tempatan] Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-6-2021 12:05 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 16-6-2021 12:04 PM

Tertekan tiada pekerjaan, lelaki cuba terjun tingkat 11
bunuh.png
Hafidzul Hilmi Mohd Noor
hafidzul@hmetro.com.my[/url]

Kuala Lumpur: Tertekan kerana tiada pekerjaan dan hidup sebarang kara, seorang lelaki cuba terjun dari tingkat 11 di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Beringin, Jinjang Utara, hari ini.

Bagaimanapun, lelaki berusia 25 tahun itu berjaya diselamatkan orang awam selepas melihat individu terbabit keluar dari tingkap kediaman berkenaan.
Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, pihaknya menerima makluman berhubung kejadian berkenaan pada 11 pagi.

"Susulan itu sepasukan anggota polis bergegas ke lokasi kejadian dan mendapati lelaki berkenaan berjaya diselamatkan orang awam.
"Lelaki terbabit kemudian dibawa ke Balai Polis Jinjang untuk tindakan lanjut," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, berdasarkan siasatan, lelaki terbabit berasal dari Ipoh, Perak dan tinggal di rumah rakannya.
"Dia cuba membunuh diri kerana mengalami tekanan emosi disebabkan tiada pekerjaan dan hidup sebarang kara.
"Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 309 kerana mencuba melakukan kesalahan membunuh diri," katanya.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 12:05 PM | Show all posts



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:14 PM | Show all posts
iols tgk vid ni semalam
sedih laaaaa
memang nekad dah keluar dah badan dia
sedih fikir dia depressed...sebatang kara
harap dia jumpa laa kawan n kerja...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:21 PM | Show all posts
tak perlu moratorium kot rakyat kita - pemimpin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Naib baik lah sempat dslamatkan..skg ni mmg ramai yg hlg kerja, mngganggur. Harap brtabahlah. klau susah mmg xde duit langsung, hrap zakat ke ngo bantu. Kwan iol pun depress hlg kje skg ni. Yg depress ni jgn duduk sorang2. nanti dtg lah fikiran pelik2, nangis sorang2. kne sosial scra sihat, kne cukup tidur, cukup cahaya matahari.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
i dah tengok video ni semalam.. memang disturbing gila..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:31 PM | Show all posts
sketsa yang ingin kita lihat
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kann ..kesian sgt dia ..
Dah tekad sgt dah tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:38 PM | Show all posts
Ni yang sempat diselamatkan dan divideokan yang tak entah berapa ramai dah melayang nyawa tak tahu ler.  Tak ada kerja tak ada family kawan rapat yang boleh beri sokongan, dipaksa lockdown tak boleh kemana2 terkurung bakal memburukan lagi keadaannya.  Nak elak covid dapat sakit depresion mental pulak jadinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada masalah tekanan jiwa ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
x tgk video. so kaum ape tu. mcm ni balik jela kampung. g keje tradisional (pertanian). bakal2 majikan pun jgn la bnyk tanya, awak ada ijazah, tp nk keje ssh2/buruh. dia nk keje kejap ke lantak la. btw, boleh update resume as skill gitun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih nye hidup dia..sebarang kara plk tu.
Harap dipermudahkan hidup dia lps ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhh
Sikit lg
Nasib lh yg selamatkan tu kuat gila tgn die tarik

Adik pegi lh apply sukarelawan petugas di tmpt vaksin
25 ringgit utk 6 jam
50 utk full day


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya..memang dah hilang harapan to live on

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik sempat diselamatkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 16-6-2021 01:11 PM
Fuhh
Sikit lg
Nasib lh yg selamatkan tu kuat gila tgn die tarik


sila warwarkan...
mgkin ramai yg memerlukan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
org yg kena covid tu.. berusaha nak hidup..ko sihat tubuh badan.kenapa lah jd mcm ni.
pandemic ni, kena ubah cara hidup dik.
ramai yg hidu susah. yg mmg asal susah, covid ni lg ler hidup merempat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujur selamat kena yg menarik tu pun tertarik sama / tangan berpeluh, habislah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-6-2021 12:49 PM
x tgk video. so kaum ape tu. mcm ni balik jela kampung. g keje tradisional (pertanian). bakal2 majik ...

kalau ada kampung ada tanah  oleh la blk kg bercucuk tanam.tulis situ hidup sebatang kara, maybe kat ipoh sana dah takde family terdekat.
bab majikan tu pun betul. mentang org ada ijazah apply post kerani macam2 ditanya. dah zaman skrg ni kalau dia apply kerja tu, kalau rs layak sesuai dgn post ambil je la takyah fikir even ada phd skalipun

hrp adik ni bertabah dan diberi kaunseling. kesian dia, iols tgk video tu pun sedih+scary tggi tu weiii mau pecah muke jatuh tersembam
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:32 PM | Show all posts
caner nak balek kampung...
x leh rentas negeri....
YB ni pergilah jengok2 penduduk kat PPRT tu...
nama pun PPRT...mostly kurang berkemampuan....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list